Zwracam się z prośbą o opinie o butach Kalenji Ekiden 200. Obecnie biegam w Ekiden 75, a w związku z małymi problemami z nogami, które zmuszają mnie od dzisiaj do kilkudniowej przerwy w bieganiu (o tym tutaj dla chętnych viewtopic.php?f=2&t=37966) zastanawiam się nad zakupem nowych butów. Najpierw zastanawiałam się ze względu na nadchodzącą zimę nad drugą parą Ekidenów, czarnych, ale że nogi zaszwankowały i szanowny ktoś uświadomił mi, że amortyzacja to ważna rzecz, to znalazłam właśnie Kalenji Ekiden 200. Chwilowo uwierzyłam, że są one w stanie rozwiązać problem bólu.
Kilka informacji o mnie: 175cm, 80kg, stopa supinująca raczej, biegam od 2 miesięcy po chodnikach, betonach, kostce, asfalcie. Wszystkim twardym, mieszkam w centrum miasta, do lasu daleko. Niestety muszę kupić buty przez internet, w moim mieście nie ma nic takiego. Rozmiar 42, buty do biegania 43. Widzę, że damskie przecenione na 130 w Decathlonie, wyjątkowo do rozmiaru 43, niestety niedostępne, chyba będę musiała kupić znowu męskie

Kilka pytań:
1. Czy da radę w nich przebiegać zimę?
2. Czy w takich butach z amortyzacją można biegać zgodnie z powszechnymi zaleceniami ze śródstopia?
3. Czy odpowiednie będą dla supinatora?
4. Czy ma ktoś jakieś porównanie z Ekidenami 75? W sensie wygody itp.
5. A jeśli nie te, to czy inne podobne w cenie do 200 zł byłby ktoś w stanie polecić?
6. Takie poza tematem, czy buty (jakiekolwiek nie-zimowe) po zimie strasznie są zniszczone? Czy nadają się na kolejne pory roku?
To chyba tyle, z góry dziękuję za pomoc