Bieganie w wietrzne dni
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zastanawiam się nad zakupem czegoś, co chroniłoby mnie przed wiatrem i w miarę dobrze odprowadzało pot.
Czy ktoś ma doświadczenie z taką kurtką? http://www.decathlon.pl/kurtka-running- ... 80387.html
Czy ktoś ma doświadczenie z taką kurtką? http://www.decathlon.pl/kurtka-running- ... 80387.html
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 0:48:45
- Życiówka w maratonie: 4:12:10
- Kontakt:
Chętnie przyłączę się do pytania bo też planuję zakupić taką wiatrówkę
-
- Zaprawiony W Bojach
Doświadczenia z tą kurtką nie mam, mam za to z tą tańszą z Decathlona. Niźle chroni przed wiatrem. Przed mżawką też. Pot w postaci pary wodnej odprowadza, o czym świadczy skroplona para wodna na jej powierzchni przy sprzyjających temu warunkach.
W tym roku kupiłem już drugą.
EDIT: Pisałem o tej.
W tym roku kupiłem już drugą.
EDIT: Pisałem o tej.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli stać Cię, żeby zapłacić 70 PLN więcej za bajer składania kurtki do kieszeni i być może kilka gram na wadze mniej w porównaniu do tej, którą polecił Kangoor5, to śmiało kupuj.
Ja przerabiałem dylemat, czy kupić tą za 59,99 czy tą za 129,99 i zwyciężył rozsądek
Po kilku biegach w niej nie widzę powodu, żeby następnym razem kupić cokolwiek droższego, chociaż ostatnio biegam w bezrękawniku z Tchibo (była do wczoraj do kupienia), bo w kamizelce po prostu mniej odczuwam pocenie.
Ja przerabiałem dylemat, czy kupić tą za 59,99 czy tą za 129,99 i zwyciężył rozsądek

"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Kurtka polecana przez Kangoor'a jest bardzo dobrym wyborem. Dość lekka, bardzo dobrze oddychająca i faktycznie przed lekką mżawką też ochroni.
Tą polecaną przez Ciebie ma chyba forumowy kolega P@weł jeśli się nie mylę (tyle, że w czerwonym kolorze) lub bardzo bardzo podobną.
Podejrzewam, że jest mniej oddychająca, materiał jest bardziej "ceratowy" jeśli można tak powiedzieć. Dlatego ma perforację w kilku miejscach co ma ułatwiać oddychanie i odprowadzanie potu, nie wiem jak się sprawuje ale mam podobną "ceratę" z Go Sportu i niestety jej oddychalność i odprowadzanie potu są gorsze niż w Essentialu z Decathlona.
Tą polecaną przez Ciebie ma chyba forumowy kolega P@weł jeśli się nie mylę (tyle, że w czerwonym kolorze) lub bardzo bardzo podobną.
Podejrzewam, że jest mniej oddychająca, materiał jest bardziej "ceratowy" jeśli można tak powiedzieć. Dlatego ma perforację w kilku miejscach co ma ułatwiać oddychanie i odprowadzanie potu, nie wiem jak się sprawuje ale mam podobną "ceratę" z Go Sportu i niestety jej oddychalność i odprowadzanie potu są gorsze niż w Essentialu z Decathlona.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
Sprawa wygląda tak, że mam polecanego Essentiala Wind. Problem polega na tym, że jest on dwa rozmiary za duży i w dodatku czarny. Kupowałem tę wiatrowke zanim zacząłem biegać, praktycznie rok temu. Trochę mnie ubyło i pomyślałem o kupnie czegoś w bardziej odpowiednim rozmiarze. W oko wpadł mi model z podlinkowanych w pierwszym poście. Essentiala nie trzeba mi zachwalać, za to chętnie przeczytam opinie kogoś kto biegał w tym białym cudzie.
- MarcusPower
- Zaprawiony W Bojach
Ja posiadam tą kurtkę http://www.decathlon.pl/kurtka-running- ... 16948.html
Zaliczyłem w niej kilka treningów w mocnym wietrze oraz w deszczu i jeśli chodzi o mnie to uważam że jest super. Nie szeleści jest lekka, ma wywietrzniki oraz posiada kieszenie. Wprawdzie jeszcze mi nie były potrzebne ale są - może kiedyś się przydadzą. Ogólnie polecam
Zaliczyłem w niej kilka treningów w mocnym wietrze oraz w deszczu i jeśli chodzi o mnie to uważam że jest super. Nie szeleści jest lekka, ma wywietrzniki oraz posiada kieszenie. Wprawdzie jeszcze mi nie były potrzebne ale są - może kiedyś się przydadzą. Ogólnie polecam
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Dokładnie, ciekawy pomysł z tą wiatrówką. Mam taką czarną najeczkę, jest lekko pikowana, ale zdaje egzamin. Opływ zadowalający i nie była taka droga.