XXV Biegu Niepodległości

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:Tym niemniej wielkie zdziwienie przeżyłam widząc pierwszych maszerujących już po mniej więcej 3 km :tonieja:
... Pewnie będą i głosy niezadowolonych, jak zawsze, ale uwazam, że ta impreza może być wzorem dla innych organizatorów biegów masowych. Takie Biegnij W-wo może się schować.
O to chyba niezbyt dokładnie patrzyłaś w Biegnij Warszawo ... tam były orły (celowo z małej litery :hej:), co to już po pierwszym km szli. Także Ci co dotrwali do 3-go km to bohaterzy :hahaha:.

A swoją drogą to nie ładnie stanąć w nie swojej strefie i się nie wyrobić (jak rozumiem) :bum: (taki żart :hahaha:)
Obrazek
PKO
chabcio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jak dla mnie świetnie zorganizowany bieg, szybka trasa, tłoku nie było (strefa IV) na Tłocz się Warszawo było znacznie gorzej
również na mecie nie było problemu z dojściem do medali i picia (po przekroczeniu linii mety jakieś 4min i po wszystkim)
brawo dla organizatorów! fajnie jakby ekipa od Biegnij Warszawo nauczyła się trochę od lepszych i poprawiła to i owo
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fajnie było, wspaniała atmosfera. Szkoda, że nie udało mi się złamać godziny. Za wolno pobiegłam pierwszą piątkę ;/
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mafik pisze:
Ma_tika pisze:Tym niemniej wielkie zdziwienie przeżyłam widząc pierwszych maszerujących już po mniej więcej 3 km :tonieja:
... Pewnie będą i głosy niezadowolonych, jak zawsze, ale uwazam, że ta impreza może być wzorem dla innych organizatorów biegów masowych. Takie Biegnij W-wo może się schować.
O to chyba niezbyt dokładnie patrzyłaś w Biegnij Warszawo ... tam były orły (celowo z małej litery :hej:), co to już po pierwszym km szli. Także Ci co dotrwali do 3-go km to bohaterzy :hahaha:.

A swoją drogą to nie ładnie stanąć w nie swojej strefie i się nie wyrobić (jak rozumiem) :bum: (taki żart :hahaha:)
wiem, ze nieladnie :jatylko: wstyd mi, że nie wytrzymałam w tej swojej strefie... emocje ;-)

w BW nie biegłam ostatnio i nie planuję :) to dziś widziałam orłów ze strefy II maszerujących po 3 km. Ale może zebrali siły i pobiegli <45 min.?
Obrazek
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Startowalem ze środka II strefy i poszło idealnie. Równo i szybko od samego startu. Były sporadyczne osoby ze strefy VIP które trzeba było ominąć ale nie było to zupełnie uciążliwe.

Start idealny, trasa b.dobra, pogoda idealna.
Wynik też fajny bo zupełnie od czapy poszło 43 min. (opis juz wrzucilem na bloga)

Przyczepić sie można jedynie do oznaczeń kilometrów - szczególnie 2-gi i 8-smy.
Ten sam problem był z oznaczeniami w zeszłym roku. Ciekawe że nie można tego poprawić.

A druga sprawa to spiker przed hymnem powinien przypominac o podstawowych zasadach czyli czapki z głów i postawa na baczność.
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

Ginger pisze:Fajnie było, wspaniała atmosfera. Szkoda, że nie udało mi się złamać godziny. Za wolno pobiegłam pierwszą piątkę ;/

hehe, ja na piątce tez się złapałem, tak sobie biegłem z nadzieja na 42min(wyszło 43), dobiegam do nawrotu, patrze na zegar, a tam 25min, myślę kur**&*&wa, co jest :bum: , a potem sie polapalem jaki ja jestem durny, i ze sporo czasu minelo od startu biegu do mojego minecia lini startu :hahaha:
tomaktu pisze:
Przyczepić sie można jedynie do oznaczeń kilometrów - szczególnie 2-gi i 8-smy.

.
z ręka na sercu widziałem tylko oznaczenie 5 kilometra ( nigdy na biegach tych oznaczeń nie mogę dojrzeć, mimo ze zawsze sie staram i nie wychodzi :( )
brzdek93
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja widzialem oznaczenia dopierood 6 km. Swoja droga troche dziwne te oznaczenia, duze logo banku(dobrze widoczne) i czerwona cyfra na żółtym tle. W takim sloncu ledwo dostrzeżalne
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:w BW nie biegłam ostatnio i nie planuję :) to dziś widziałam orłów ze strefy II maszerujących po 3 km. Ale może zebrali siły i pobiegli <45 min.?
Ja biegłem - jak to mówią - dwa razy. Pierwszy i ostatni. Właśnie w tym roku. Zaręczam, że nie masz czego żałować (poza trasą, która też jest fajna a zbieg na finiszu jest taki, że można nogi zgubić :hej:).
A co do tych maszerujących ... raczej im się nie udało.
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A to były jakieś oznaczenia? :bum: Widziałam 5 km na nawrotce i potem przed metą 25 m - a faktycznie było 250 m. Ale może to mi się na oczy rzuciło. Dla mnie akurat oznaczenia km w tym biegu w ogóle nie były potrzebne - trasa znana po prostu z życia w W-wie. Natomiast dawno mi się nie zdarzyło tak idealne zgranie dystansu ze wskazaniami Garmina - wyszło mi 10,08 km.
Obrazek
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brzdek93 pisze:Ja widzialem oznaczenia dopierood 6 km. Swoja droga troche dziwne te oznaczenia, duze logo banku(dobrze widoczne) i czerwona cyfra na żółtym tle. W takim sloncu ledwo dostrzeżalne
Ja widziałem wszystkie oznaczenia. Inna sprawa, że co 1 km to one nie były ... ale nie tak łatwo przecież latarnie przestawiać :oczko:.
Mój Gremlin też pokazał dosyć dokładny dystans - 10,05. Ale oznaczenia mocno od czapy ...
Obrazek
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:A to były jakieś oznaczenia? :bum: Widziałam 5 km na nawrotce i potem przed metą 25 m
To 25m to było do sklepy ERGO - taka zmyła ... :echech:.
Obrazek
tomaktu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 42min 37sek
Życiówka w maratonie: 3h 39 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mafik pisze: Ja widziałem wszystkie oznaczenia. Inna sprawa, że co 1 km to one nie były ... ale nie tak łatwo przecież latarnie przestawiać :oczko:.
W sumie dla takiej imprezy można zorgaznizować oznaczenia kilometrów ala Maraton Warszawski wolnostojące, wysokie i dobrze widoczne.
5km - 20:59; 10km - 42:37; 21,1km - 1h40; 42,195 - 3h36
http://tomekbiega.blox.pl
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

a ja wystartowałem ze swojej strefy tj. IV na 55 i było sporo wyprzedzania. w czwartej jest zbyt wiele osób np. z wózkami dzieciecymi. wyprzedzanie takich korowodów włącznie z tymi którzy zwalniaą mocno na podbiegu jest takie słabe.

poszło na 54:06, ale w pzyszłym roku lecę z trzeciej na 48:00. zaden tam "pierwszy biegacz polski" nie bedzie szybszy ode mnie
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mafik pisze:
Ma_tika pisze:A to były jakieś oznaczenia? :bum: Widziałam 5 km na nawrotce i potem przed metą 25 m
To 25m to było do sklepy ERGO - taka zmyła ... :echech:.
hehe, czyli jednak dobrze widziałam. e tam, wyraźnie było widać, że jednak ciut więcej, ale blisko :-)
Obrazek
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomaktu pisze: Przyczepić sie można jedynie do oznaczeń kilometrów - szczególnie 2-gi i 8-smy.
Ten sam problem był z oznaczeniami w zeszłym roku. Ciekawe że nie można tego poprawić.

A druga sprawa to spiker przed hymnem powinien przypominac o podstawowych zasadach czyli czapki z głów i postawa na baczność.
Ja widziałem wszystkie oznaczenia - od 1 do 9 km. - nie było problemów z widocznością a co do ich dokładności to wypowiedzieć się nie mogę.

co do drugiej sprawy, to wydaje mi się, że byłoby to trochę przykre, gdyby na biegu niepodległości, musiał on przypominać o tym jak zachować się podczas śpiewania hymnu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ