Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

STI istotnie firma BUFF jeszcze nie produkuje minimalistycznych butów, chociaż i tego nie można wykluczyć, ale taki ANTON BUFF świetnie sprawdzi się też jako ściereczka do przetarcia butów np. z kurzu czy błota zasłaniającego nazwę producenta... :spoczko: ANTON BUFF ma wiele jeszcze nieodkrytych cech i zastosowań... ale liczę na kreatywność moich braci mniejszych minimalistów :bum:

ps. Podobno sam Anton brał udział w projektowaniu buffów z ANTON BUFF COLLECTION.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeszcze nigdy tak nie miałem, że nie czytam czyichś wpisów w śledzonym wątku ze względu na poczucie straty czasu. I nie czuję żadnej straty, że coś mnie omija. Polecam wszystkim :-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
dobeer

Nieprzeczytany post

@Zoltar7: Trochę nie w temacie ale materiał rewelacyjny. Może byś założył wątek pod ogólną nazwą "moda biegowa" czy "gdy biegnę w tym dresie cały świat mnie niesie", bo szukać takich pięknych perełek po całym forum jest dosyć ciężko, a tak miał bym przynajmniej gotowy materiał pokazowy dla znajomych którzy chcieli by zacząć biegać i dowiedzieć się o co chodzi w tym całym bieganiu.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

W bieganiu chodzi zasadniczo o bieganie. Ale w bieganiu minimalistycznym chodzi o coś więcej.

Kangoor5, Qba, i ty STI i in...
na Wielkiego Minimusa Bracia opamiętajcie się. Bracia nie zamykajcie oczu na ANTON BUFF Collection. Kupujcie, kupujcie. Tu nie chodzi o czystą komercję. Bez sponsorów Anton nie osiągnie swoich celów. A cele te daleko wykraczają poza zwycięstwa sportowe. Nie zapominajcie, że Anton to przedstawiciel biegaczy ultra młodego pokolenia wywodzący się ideowo z ruchu neohipisowskiego. Jego celem jest szerzenie postawy antykonsumpcjonistycznej, proekologicznej, ratowania ginących gatunków, walki z tzw. efektem cieplarnianym etc. etc. Gdyby nie jego kontrakt z NB, kto by o nim usłyszał? Kto usłyszał by jego głos? Garstka fanów biegów ultra? Bez waszego niewielkiego finansowego wsparcia czym będzie minimalizm… tylko kolejnym trendem, przejściową modą. Miejcie więc to bracia na uwadze i kupujcie, kupujcie produkty z logo ANTON BUFF COLLECTION*.

* - kurde, jak tak dalej pójdzie to chyba polski dystrybutor produktów BUFFa będzie musiał mi odpalić działkę... :hahaha:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo ciekawe spostrzeżenie z dzisiejszego biegu w lesie: jak bardzo przyczepność zależy od użytej mieszanki. wczoraj biegałem w skechersach, które co prawda mają namiastkę zaledwie bieżnika ale coś tam mają, i jeździłem jak na ligawie (polecam słownik gwary poznańskiej). dzisiaj w SKORA Base, na kompletnych slickach, i trzymanie o wiele lepsze.

inna uwaga: syntetyczna cholewka SKORA Phase po kilkuset km biegania i kilku miesiącach codziennego chodzenia zaczyna się przecierać przy małym palcu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wprawdzie to racery, ale baaaardzo mini:
http://www.runningwarehouse.com/Mizuno_ ... NI5M1.html

jeżeli ktoś je już linkował, to sorry
Go Hard Or Go Home
toga
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba jeszcze nie było

Dla tych co lubią na przełaj i w poprzek - Paleo Barefoot - uwaga, ceny kosmiczne!

http://www.youtube.com/watch?v=BSm11kP79zo

http://magento.gost-barefoots.com/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na Katorżnika będą jak znalazł ;-)

Koniecznie z rękawiczkami: http://magento.gost-barefoots.com/paleobamanos.html
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
dobeer

Nieprzeczytany post

Ta blaszka pod kostką jak rozumiem służy do wyważenia stopy tak jak ołowiane klipsy na felgach. Widać, że to bardzo przemyślana konstrukcja, tutaj dopiero siateczka metalowa pozwala stopie czuć potencjał energetyczny ziemi, nie to co jakieś miedziane nity.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

toga pisze:Chyba jeszcze nie było

Dla tych co lubią na przełaj i w poprzek - Paleo Barefoot - uwaga, ceny kosmiczne!

Jak widzę słowo "Paleo" to już autentycznie dostaje odruchu wymiotnego :trup:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to niemiło bo dieta jest ok :sss:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Cenom się nie ma co dziwić, kolczugi zawsze były w cenie ;). Ciekawe czy czyści się to z rdzy tradycyjnie - do worka z trocinami i nawalanka cepem ;).
Wczoraj po orientacji 10km kompletnie na szagę stwierdziłem że minimale się do tego nie nadają. Podeszwa ok, ale cholewka nawet nie chroniła przed jeżynami, a co dopiero przed przywaleniem palcami o niewidoczne pod liściami gałęzie czy kołki. Chyba znalazłem ciekawe zastosowanie do moich pancernych asiksów z membraną ;).
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Ciekawe czy czyści się to z rdzy tradycyjnie - do worka z trocinami i nawalanka cepem ;).
To jest stainless steel, panie!
Swoją drogą, zaawansowani ci paleoludzie byli, nierdzewkę wytapiali w dymarkach, szacun :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

TomoM pisze:Podobno Inov8 Trailroc 255 spisuje się dobrze jako lekka podejściówka. Tak mi powiedział ktoś kto przypadkowo odkrył właśnie takie zastosowanie Trailroców.

T.
ja używałem tylko tego modelu (za 1/2 ceny ww.):
http://www.youtube.com/watch?v=h7gWjXmfbcg

głównie ferraty, zaliczyłem też marszobieg w Tatrach i prowadzenie rzęcha za III-
wygoda niesamowita (jak dla mnie, rzecz jasna), solidność wykonania natomiast zupełnie do du..; (co ciekawe, kupiłem je całkowicie w ciemno przez net ( swoje najwygodniejsze buty biegowe też tak nabyłem, kolejne generacje już były nie takie:)
per saldo byłem bardzo z półbutków zadowolony, więc kiedy pojawił się w promocji kolejny model
http://www.youtube.com/watch?v=jHAojh_Zrxc

namierzyłem go w stacjonarnym sklepie i po długotrwałej przymiarce kupiłem go tam;
ale już pierwsze użycie w plenerze rozwiało wszystkie moje nadzieje na zadowolenie z zakupu:)
czy też tak macie, że kiedy już...już... trafiliście na "ten model", to producent zrobi wszystko, aby spieprzyć sprawę;)
pzdr
gl
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Przy okazji artykułu o vapor glove wdałem się w polemikę o ich wytrzymałości.
Chciałbym na chwilę wrócić do tego wątku.

Stąd pytanie:
Ile udało wam się zrobić w tych butach, w sensie jaki kilometraż sumaryczny wytrwały nim je wyrzuciliście?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ