gdzie po buty w warszawie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Szukam w Wawie sklepu z dobrymi butami biegowymi (idealnie kdyby pracownicy byli choc troche kumaci). Generalnie szukam buta uniwersalnego - troche miekkiego podloza + szosa (dluzsze biegu). Dzieki za kazda pomoc.
roman
- Jacekraf
- Zaprawiony W Bojach
Sa jeszcze sklepy Giacomelli Sport (np. w Geancie na Pradze - Jubilerska).
W kazdej galerii supermarketowej znajdziesz przynajmniej kilka sklepow z butami, warto sie rozejrzec.
Poza tym sa jeszcze sklepiki w hali pod PKiN.
Pozdrawiam
Rafal
W kazdej galerii supermarketowej znajdziesz przynajmniej kilka sklepow z butami, warto sie rozejrzec.
Pozdrawiam
Rafal
====
Rafal: jacekraf(at)astercity(.)net, gg/tlen - 1704865/jacekraf
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ale nie licz na fachowa porade. Mi pani w sklepie w King Cross na Jubilerskiej (Geant) z butami NB (i nie tylko) powiedziala na pytanie dotyczace butow biegowych tak: to sa bardzo dobre buty, duzo ludzi je kupuje i ja tez uwazam, ze sa ladne. :uuusmiech:Quote: from Jacekraf on 12:09 am on May 22, 2003
Sa jeszcze sklepy Giacomelli Sport (np. w Geancie na Pradze - Jubilerska).
Pozdrawiam
Rafal
- Jacekraf
- Zaprawiony W Bojach
Moim skromnym zdaniem to nigdzie nie mozesz liczyc na dobra i fachowa obsluge. Najlepiej jak juz znajdziesz jakis fajny but to sprawdz jego opis w necie, popytaj ludzi na forum. W sklepie mozesz poprosic o odlozenie buta na jeden dzien - prawie wszyscy sprzedawcy pojda Ci na reke. Ja przynajmniej wlasnie tak robilem.
Odnosnie obslugi na Broniewskiego - faktycznie, w porownaniu z innymi punktami sprzedazy, jest ona najlepsza. Ale wcale nie przecenialbym jej i nie gloryfikowal. Na Forum panuje taka tendencja chyba - ze sklep na Broniewskiego jest najlepszy. Tak, ale nie doskonaly. Moim zdaniem tamtejsza obsluga nie bierze pod uwage dosc waznego (jesli nie podstawowego) czynnika jakim jest pronancja/supinacja. Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Rafal
Odnosnie obslugi na Broniewskiego - faktycznie, w porownaniu z innymi punktami sprzedazy, jest ona najlepsza. Ale wcale nie przecenialbym jej i nie gloryfikowal. Na Forum panuje taka tendencja chyba - ze sklep na Broniewskiego jest najlepszy. Tak, ale nie doskonaly. Moim zdaniem tamtejsza obsluga nie bierze pod uwage dosc waznego (jesli nie podstawowego) czynnika jakim jest pronancja/supinacja. Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam
Rafal
====
-
- Rozgrzewający Się
Dzieki za info - bede probowal. Wczoraj troche sie poduczylem czytajac serwis i okladalem mokrymi stopami Wyborcza. Chyba zaczne przymierzanie od jakichs butów typu "stabilised" firmy NB. Asics jest chyba w porzadku ale na moje dreptanie wydaje sie troszku przydrogi...
roman
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Jacekraf, zgadzam sie z Twoją opinią. Ja mam do sklepu na Broniewskiego raczej niechętny stosunek bo po prostu przejecahłem się własnie na tej opini o wiedzy merytorycznej właściciela tego sklepu. Zaufałem że jak jasno i wielokrotnie powtarzam o co mi chodzi to dostaję buty które to spełniają. No a okazało się że dostałem butki naprawdę wysokiej jakości ale absolutnie przecviwne do moich wymagań i skutkiem tego straciłem czas biegając w nich trochę z niemal natychmiastowym bólem stawów biodrowych no a potem sprzedając je sporo poniżej ceny jaką za nie zapłaciłem. Więc sklep jako miejsce gdzie są buty, gdzie moze można coś wytargować, gdzie może coś moga sprowadzić to niech będzie ale NIE LICZCIE NA FACHOWĄ i RZETELNĄ INFORMACJĘ. Włąściciel przede wszystkim sprzedaje towar a nie interesuje się co dla kogos bedzie najlepsze. Wolę nie myśleć że to taktyka bo jak kupię złe buty to będę szukał następnych. No ale ja już tam raczej butó nie będę kupował. Przerzuciłem się na NB i jestem zadowolony. I z butów i z obsługi (miła a nie oczekuję porad fachowych super) w sklepie w podziemiu pod Mariotem/Dworcem Centralnym.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
Pit, jeśli przerzuciłeś się na NB to polecam Sklep NB w galerii Geant na Jubilerskiej. Dużo większy wybór niż w podziemiach, ceny też jakby niższe ( czasem można coś stargować). Obsługa miła choć jak wszędzie "niezbyt kompetentna".
Myślę, że w Polsce można dostać właściwe dl siebie buty biegowe (choć wybór rzeczywiście skromniejszy niż za granicą) ale na fachowe doradztwo też raczej bym nie liczył. Najlepiej szukać konkretnego modelu
Myślę, że w Polsce można dostać właściwe dl siebie buty biegowe (choć wybór rzeczywiście skromniejszy niż za granicą) ale na fachowe doradztwo też raczej bym nie liczył. Najlepiej szukać konkretnego modelu
Dwarf
- Jacekraf
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest najistotniejsze ale wydaje mi sie, ze sklep w Geancie na Jubilerskiej (przy pralni chemicznej, wejscie od strony zajezdni autobusowej) ma ciut wyzsze ceny niz na Broniewskiego. Przykladowo - 1021 w Geancie kosztuja 330, na Broniewskiego 260.
Pozdrawiam
Rafal
Pozdrawiam
Rafal
====
- romek
- Zaprawiony W Bojach
O, myslalem ze jestem odosobniony w swojej ocenie sklepu na Brioniewskiego - tez sie zgadzam z Jacekraf. Pojecia pronacji i supinacji zdaje sie panu Rysiowi sa znane, ale chyba ma inne podejscie do wyboru wlasciwego buta. Nie mniej jednak sklep ten polecam, bo gdzie indziej dadza wam buty na weekend do domu z mozliwoscia zwrotu, aby sprawdzic, czy wam pasuja (niestety bez mozliwosci biegania w terenie czy na bieznie
). W kilku aspektach mogloby byc lepiej, ale pokazcie mi Warszawie lepszy sklep.

-
- Zaprawiony W Bojach
:uuusmiech: wreszcie ktoś kupuje tam gdzie ja :uuusmiech: . Pamietam pierwszy raz kupilem tam 4 lata temu, bardzo miła dziewczyna sprzedawała, i znała się na technologii patentu NB na amortyzację. Bardzo mnie zaskoczyła, wyszedłem z 3 parami 826, i kosztowało mnie równo co jedna w Szwecji. Nie byłem osobiście tam jakis już czas, chociaz nadal się tam zaopatruje, nie słyszałem o problemach.Quote: from Pit on 10:37 am on May 22, 2003
. I z butów i z obsługi (miła a nie oczekuję porad fachowych super) w sklepie w podziemiu pod Mariotem/Dworcem Centralnym.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
Z tymi 1021 to jakaś dziwna historia bo nowszy następca 1022 kosztuje jeśli dobrze pamiętam 279 PLN (przypuszczam, że na Broniewskiego podobnie)To nie jest najistotniejsze ale wydaje mi sie, ze sklep w Geancie na Jubilerskiej (przy pralni chemicznej, wejscie od strony zajezdni autobusowej) ma ciut wyzsze ceny niz na Broniewskiego. Przykladowo - 1021 w Geancie kosztuja 330, na Broniewskiego 260.
Dwarf
- Jacekraf
- Zaprawiony W Bojach
1022: w Geancie - 330, na Broniewskiego - 260 (upust z 279)
1021: w Geancie - 300, na Broniewskiego - 260 (moze jakis upust doszedlby do tego?).
Tak wiec cena 1022<cena 1021.
Tez chcialbym sobie kupic 1022 ale Kledzik podpowiedzial, ze nie sa to buty dla osob z plaskostopiem (http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 40&start=0)
Pozdrawiam
Rafal
PS:Romang - jakbys znalazl jakies fajne buty/sklepy to moze skrobnalbys o tym na Forum?:)
1021: w Geancie - 300, na Broniewskiego - 260 (moze jakis upust doszedlby do tego?).
Tak wiec cena 1022<cena 1021.
Tez chcialbym sobie kupic 1022 ale Kledzik podpowiedzial, ze nie sa to buty dla osob z plaskostopiem (http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 40&start=0)
Pozdrawiam
Rafal
PS:Romang - jakbys znalazl jakies fajne buty/sklepy to moze skrobnalbys o tym na Forum?:)
====
-
- Rozgrzewający Się
To moja pierwzsza wizyta na tym forum i jestem lekko przerażony tym co przeczytałem o sklepach. Spodziewałem się znaleźć jakieś nowe adresy sklepów a tu bryndza, wszystkie znam. Rzeczywiście Broniewskiego jest najlepszy na rynku warszawskim tylko ten Pan ma tendencje do wciskania najdroższego sprzętu ale nie jest w tym nachalny (obiecywał sprowadzać Mizuno od lipca). Drugie miejsce King Cross a potem to już słabiutko.
Pzdr
Piotr
Piotr
-
- Zaprawiony W Bojach
To bardzo dobra wiadomosc, ciekawe czy cos z tego wyjdzie...Quote: from Piotr on 3:47 pm on May 27, 2003
...obiecywał sprowadzać Mizuno od lipca...
kledzik