Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Rzadko tu zaglądam. I generalnie Pan Jurek nie jest z mojej bajki i jeśli go stąd usuwam to za chamskie teksty.
Ale z drugiej strony nawet gdyby promował hard-doping to nie bardzo wiem dlaczego miałbym to usuwać?
Człowiek ma wolną wolę. Jeden będzie to uzywał inny nie.
Przestępstwem jest używanie tego w zawodach ale jeśli ktoś chce szybciej dojśc do zdrowia to nie powinniśmy dać mu możliwosci zastanowienia się jakie ma możliwości?
EPO i hormon wzrostu do lekkich raczej nie należą.
Adam, jest zasadnicza różnica między:
- dochodzeniem do zdrowia pod opieką lekarza, kiedy rzeczywiście coś dolega i lekarz przepisze i monitoruje Twój stan zdrowia (przynajmniej w teorii tak powinno być),
a
- pokątnym łykaniu kupionych z niepewnego źródła medykamentów, bo na forum bieganie.pl ktoś do tego zachęcił w mniej lub bardziej bezpośredni sposób.

Adam, idź sobie czasami na osiedlową siłownię i zobacz napuchniętych nastolatków z rozstępami - też na forum jakimś przeczytali, że wszyscy biorą i że jest cool. admin tamtego forum pewnie umyje ręce jakby co. też umyjesz jakby co?
Go Hard Or Go Home
PKO
Awatar użytkownika
lukizpaska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:53
Życiówka w maratonie: 4:25:xx

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Rzadko tu zaglądam. I generalnie Pan Jurek nie jest z mojej bajki i jeśli go stąd usuwam to za chamskie teksty.
Ale z drugiej strony nawet gdyby promował hard-doping to nie bardzo wiem dlaczego miałbym to usuwać?
Bo na forum jest mnóstwo osób niepełnoletnich, które marzą o szybkiej poprawie wyniku na1km. I choćby tylko dlatego warto osoby promujące świństwa usuwać.
Adam Klein pisze:Człowiek ma wolną wolę. Jeden będzie to uzywał inny nie.
Przestępstwem jest używanie tego w zawodach ale jeśli ktoś chce szybciej dojśc do zdrowia to nie powinniśmy dać mu możliwosci zastanowienia się jakie ma możliwości?
Ale zauważyłeś, że tytuł wątku to "Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!"
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli koksowanie nie jest prawnie zabronione to jest dozwolone tak samo jak alkohol i papierosy. Z prawnego punktu widzenia nie ma wiec zadnych podstaw aby wykluczac rozmowy zaletach koksowania, picia czy palenia.

No chyba ze jest sie wlascicielem portalu, ktory mam misje _propagowac_ bieganie jako zdrowy styl zycia, a nie koksowanie aby kosztem zdrowia biegac szybciej i w przypadku wziecia udzialu w zawodach oszukiwac innych. Wtedy mozna subiektywnie pewne tresci blokowac .... owszem, potrzeba nieco wyczucia.

Jest tez opcja ze wlasciciel ma gdzies tresc .. liczy sie tylko ruch na forumi i ilosc wyswietlonych reklam. Wtedy tematy kontrowersyjne sa jak mlyn na wode i wtedy jest to brukowiec i na brukowcach robi sie najlepszy szmalec :-) (zeby mi nikt nie zarzucil ze tym zdaniem opisuje bieganie.pl bo tak nie jest ! - tak tylko napisalem dla pelni obrazu)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proponuje zalozyc odrebny temat w sprawie namiotow i komor.

Tylko gdzie?

Techno?
Trening?
Rozne?
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@WojtekM mam prośbę do ciebie. Twoje gadanie nic nie wnosi do tego tematu, więc jeżeli nie interesuję cię nowinki z zakresu legalnej suplementacji ziołami to zamilcz i nie wprowadzaj zamętu. W twoim przypadku milczenie jest złotem.
Z góry dziękuje za zrozumienie.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Yurek3

Nieprzeczytany post

Z namiotami tlenowymi z tymi do ,których link podałem robi się tak przed snem ustawia sie poziom zaniżonego ciśnienia na poziom np. 3000m/nad poziom morza i po 4h snu podaje się 1000ui EPO dożylnie i nikt nie stet w stanie wykryć naszego naturalnego EPO ,które zaczyna nerki i nadnercza wyrzuca c do krwi broniąc się przed niskim ciśnieniem i EPO alfa ,które jest takie same jak nasze naturalne EPO i tu jest cała tajemnica podnoszenia poziomu hemoglobiny np. podczas trzytygodniowych wyścigów jak np TdF czy GIRO DE Italia czy jeszcze Vuelta Espana.

Pozdrawiam to namiastka mej wiedzy w tych tematach hehe.

Apaczo nie zwracaj na nich uwagi Karwana jedzie dalej i nie troszczy się jakie wygody maja myszy ,to jedynie ujadanie ,to bezsilność i złość każe im gęgać.

Pan Adam się wypowiedział i tyle to po co to gęganie o siłowniach itp. czy chcecie by okazał się Ciotą i zmienił zdanie czy mężczyzną ,który mówi tylko jeden raz i koniec kropka ,więc się wypowiedział podjął decyzję i należy się jej podporządkować lub zmienić Forum ,a nie gęgać co to może spowodować i szukać dziury i nakłania do zmiany decyzji jest po prostu nie na miejscy oznacza brak szacunku i dyscypliny.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze:Z namiotami tlenowymi z tymi do ,których link podałem robi się tak przed snem ustawia sie poziom zaniżonego ciśnienia na poziom np. 3000m/nad poziom morza i po 4h snu podaje się 1000ui EPO dożylnie i nikt nie stet w stanie wykryć naszego naturalnego EPO ,które zaczyna nerki i nadnercza wyrzuca c do krwi broniąc się przed niskim ciśnieniem i EPO alfa ,które jest takie same jak nasze naturalne EPO i tu jest cała tajemnica podnoszenia poziomu hemoglobiny np. podczas trzytygodniowych wyścigów jak np TdF czy GIRO DE Italia czy jeszcze Vuelta Espana.

.
Yurku, zdajesz sobie sprawę, że zdradziłeś jedną z najbardziej skrywanych tajemnic. Jest to prosta i zarazem skuteczna metoda. Jedno mnie tylko dziwi dlaczego to robisz, przecież na co dzień za takie rady masz wymierne korzyści, a tu dzielisz się tą wiedzą za darmo?
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Yurek3

Nieprzeczytany post

Napisałem już ,że kolegami ,z którymi prowadzimy SportAcademy postanowiliśmy podzielić się tą tajemną wiedzą za friko.

Także z tymi problemami z SAA i młodymi ludźmi uczęszczającymi na siłownie i jedyną wiedzę jaka mają na ten temat to inny kolega z siłowni dlatego dla bezpieczeństwa tych młodych ludzi uświadamiamy ich ,że więcej to nie znaczy lepiej i podajemy reguły i recepty jak zdobyć masę i siłę nie popadając w skutki uboczne przedawkowania SAA ,mu ich chronimy przed pseudo Guru ,którzy mogą doprowadzić i doprowadzają do uszkodzeń serce układ krwionośny ,mózg itp.
Ale jak widać zawsze się znajda ci ,którzy wiedzą lepiej co komu potrzeba i zamiast słuchać podnoszą wrzask nie mając pojęcia o tym co piszą.

To tyle i jeśli będzie zainteresowanie to będziemy do dyspozycji userów tegoż Forum i nie zawiedziemy ich podpowiemy co i jak robić ,aby osiągnąć sukces.
EPO i hormon wzrostu do lekkich raczej nie należą.
Adam, jest zasadnicza różnica między:
- dochodzeniem do zdrowia pod opieką lekarza, kiedy rzeczywiście coś dolega i lekarz przepisze i monitoruje Twój stan zdrowia (przynajmniej w teorii tak powinno być),
a
- pokątnym łykaniu kupionych z niepewnego źródła medykamentów, bo na forum bieganie.pl ktoś do tego zachęcił w mniej lub bardziej bezpośredni sposób.

Adam, idź sobie czasami na osiedlową siłownię i zobacz napuchniętych nastolatków z rozstępami - też na forum jakimś przeczytali, że wszyscy biorą i że jest cool. admin tamtego forum pewnie umyje ręce jakby co. też umyjesz jakby co?
Jesteśmy fachowcami nie młokosami z siłowni i nie musisz dawać przykładu małolatów z siłki ,którzy biorą trzykrotne dawki przeznaczone dla dorosłych ludzi o wadze ok. 100kg i my do tego zmierzamy ,aby takim błądzącym wyjaśnić ,że więcej nie znaczy lepiej.
Co jest takiego niebezpiecznego w HGH chyba ,że ktoś bierze ponad 20ui a day ,ale kogo na to stać i po co tyle jak wystarczy 6ui a day ,dalej EPO tak okrzyczana przez dziennikarzy ,którzy nie maja pojęcia nawet o czym piszą ,aby przedawkowac EPO trzeba by brać 9000ui a day przez 20 dni kogo stać na takie dawkowanie po drugie ten sam ,a nawet lepszy efekt można osiągnąć dawkując 3000ui a day przez 14 dni ,a potem 3000ui co drugi trzeci dzień naturalnie należy monitorować hemoglobinę ,ale urządzenie można kupić na Amazon za 50$ i co dziennie sprawdzać pozom hemoglobiny i bezpieczny jest nawet 23-25g/lb ,a dopuszczalny przez WADA jest 18 dla mężczyzn i 16 dla kobiet ,więc trzeba posiadać choć minimum wiedzy w temacie którym zabiera się głos bo tak jeśli ktoś zna zagadnienie to wychodzi się na ignoranta i idiotę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yurek3 pisze: dla bezpieczeństwa tych młodych ludzi uświadamiamy ich ,że więcej to nie znaczy lepiej i podajemy reguły i recepty jak zdobyć masę i siłę nie popadając w skutki uboczne przedawkowania SAA ,mu ich chronimy przed pseudo Guru ,którzy mogą doprowadzić i doprowadzają do uszkodzeń serce układ krwionośny ,mózg itp.
wzruszyłem się. teraz dopiero widzę jak szlachetne i czyste macie intencje.
Yurek3 pisze: Jesteśmy fachowcami nie młokosami z siłowni i nie musisz dawać przykładu małolatów z siłki ,którzy biorą trzykrotne dawki przeznaczone dla dorosłych ludzi o wadze ok. 100kg i my do tego zmierzamy ,aby takim błądzącym wyjaśnić ,że więcej nie znaczy lepiej.

[...] więc trzeba posiadać choć minimum wiedzy w temacie którym zabiera się głos bo tak jeśli ktoś zna zagadnienie to wychodzi się na ignoranta i idiotę.
jak to dobrze, że są jeszcze fachowcy w internecie. w internecie jest wszystko.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak innych, ale mnie bardzo interesuje jak wyglądały sprawy dopingu w latach 70-tych, gdy ty Yurku brałeś udział w międzynarodowych wyścigach kolarskich? Nie wieżę, że było czysto jedynie metody dopingu wyglądały nieco inaczej, może nawet bardziej drastyczniej (np. przetaczanie krwi)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Yurku, myślałem, że usłyszymy o metodach wspomagania z lat 70-tych.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2013, 14:47 przez apaczo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Fakt Szurkowski był idolem i nikomu wtedy do głowy nie przyszło że to zawodowy kolarz który błyszczy na tle amatorów i jemu podobnych zawodowców z demoludów. Ba prawie nikomu nie przychodziło do głowy by go porównać z prawdziwymi zawodowcami. Fascynowaliśmy się WP i rywalizają 4 ekip reszta była tłem.
Yurek3

Nieprzeczytany post

O NAMIOTACH TLENOWYCH I KOMORACH HIPERBARYCZNYCH

http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... 483.0.html
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

lukizpaska pisze:Ale zauważyłeś, że tytuł wątku to "Zioła wpływające na wydolność sportowca - Legalny DOPING!"
No zauwazyłem. Ale w ten sposób to nie powinniśy także promować adidas boost bo to też jest być może jakiś doping. Trochę to oczywiście przejaskrawiam ale chodzi mi o wszystkie rzeczy która mają Ci dac jakis handicup - czy na bieganie.pl powinienem analizowac czy i co może dac dodatkowy handicup i zabraniać pisania o tym? To dotyczy już choćby namiotów hipoksyjnych. To jest przecież legalny doping. Wyjazd w góry to może być legalny doping.
Nie mam ochoty się zastanawiac czy cos jest czy nie jest dopingiem bo to jest sprawa sumienia.

Ale może czegoś nie rozumiem, więc oczywiście jestem otwarty na dyskusje o konsekwencjach takich wątków czy je kasowac czy nie ale do tego może trzeba założyć nowy temat.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Adam masz racje zamykanie to jakiś bezsens, uważa jeden z drugim że apaczo czy Yurek swoimi radami szkodzą prosze bardzo: rzeczowo co i dlaczego. Dyskutujmy o konkretach a wzajemne opluwanie się zostawmy zawodowcą w tej dziedzinie naszym drogim posłom.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ