Jaki NB?
- Pirx
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest to sklep na ul. Mlynskiej 17 (tej samej co magistrat). Z tego co widzialem mieli szerokie spektrum rozmiarow. Najlepiej zadzwonic (032)106-97-17.
[b][url=http://www.republika.pl/maraton2003/]KKB "Dystans"[/url][/b]
- mucherek
- Stary Wyga
- Kontakt:
Pirx, to mocno ciekawe co piszesz. A masz może info n/t godzin otwarcia tegoż sklepu?
- Cirrus
- Wyga
- Kontakt:
... sklep nazywa sie IGA sport, maja stoisko firmowe NB. Jest tam chyba wszystko co NB w Polsce sprzedaje.
... kompetencje obslugi ponizej krytyki. Bylem tam kiedys swiadkiem zabawnej sytuacji. Do stoiska podchodzi facet proszac o pomoc w wyborze butow dla supinatora. Sprzedawca podsmiewujac sie przyznaje, ze nie zna takiego sportu i prosi o opisanie jak ten but mialby wygladac. Kupujacy produkuje sie tlumaczac na czym polega jego problem i ze chodzi o buty do biegania. Finalnie odchodzi z niczym od stoiska. Chwile pozniej sprzedawcy wymieniaja sie uwagami nt. klienta. Ty widziales tego swira, przyszydl do mnie i mowi po angielsu, ze jest na cos chory i ja niby mam mu do tego buty dobrac...
... kupowalem wtedy swoje 716 niestety 1022 byly jeszcze niedostepne w Polsce.
... Jeszcze rada dla kupujacych nie wymieniajcie modelu butow. Pan na stoisku NB latwiej przyswaja wskazanie palcem i okreslenie: ooo, te szare obok tych z czerwonym. :)
... kompetencje obslugi ponizej krytyki. Bylem tam kiedys swiadkiem zabawnej sytuacji. Do stoiska podchodzi facet proszac o pomoc w wyborze butow dla supinatora. Sprzedawca podsmiewujac sie przyznaje, ze nie zna takiego sportu i prosi o opisanie jak ten but mialby wygladac. Kupujacy produkuje sie tlumaczac na czym polega jego problem i ze chodzi o buty do biegania. Finalnie odchodzi z niczym od stoiska. Chwile pozniej sprzedawcy wymieniaja sie uwagami nt. klienta. Ty widziales tego swira, przyszydl do mnie i mowi po angielsu, ze jest na cos chory i ja niby mam mu do tego buty dobrac...
... kupowalem wtedy swoje 716 niestety 1022 byly jeszcze niedostepne w Polsce.
... Jeszcze rada dla kupujacych nie wymieniajcie modelu butow. Pan na stoisku NB latwiej przyswaja wskazanie palcem i okreslenie: ooo, te szare obok tych z czerwonym. :)
Pozdrawiam: Cirrus
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
========================
potrafie tyle ile mysle, ze potrafie
- Jacekraf
- Zaprawiony W Bojach
Joycat, a jakiego wzrostu/wagi jest Piotr? Pytam bo chcialem sobie kupic wlasnie NB 855 i ciekawy jestem jak ocenia je Twoj maz.Quote: from joycat on 8:35 pm on May 28, 2003
No tutaj musiałby się wypowiedzieć Piotr, bo ja w tych butach nie biegałam, utopiłabym się w tych kajakach![]()
Zapytam go, może coś napisze.
Tak na szybko mogę powiedzieć o jego odczuciach tyle, że buty wydały mu się dosyć ciężkie, bardzo twarde, dobrze amortyzujące i mocno podtrzymujące łuk stopy.
Pozdrawiam
Rafal
====
Rafal: jacekraf(at)astercity(.)net, gg/tlen - 1704865/jacekraf
Rafal: jacekraf(at)astercity(.)net, gg/tlen - 1704865/jacekraf
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
Po długim wyczekiwaniu na MIZUNO na Broniewskiego, które bedą dopiero na wiosnę (tak zarzeka sie p. Rysio)
kupilem NB 1022 na Jubilerskiej (279 PLN - 5%).
Pierwsze wrażenia - są to zupelnie odmienne buty od Nike Pegasus w których dlugo biegalem. Niby tez cushioning ale NB 1022 jest cięższy i twardszy. Pegasusy to maksymalnie pluszowa amortyzacja i lekkość. Jednocześnie subiektywne wrażenie jest takie, że 1022 jakby zachecają do szybszego biegu.
Przez pewien czas biegalem w NB 830 - okreslony jako neutral, lightweight (po rozbieganiu oszczędzam je na starty). Wg mnie to najbardziej udany model NB. Lekki (średnio 50g lżejszy od konkurentów), przewiewny. Dla osób z problemami biomechanicznymi podobno nie zalecany do długich treningów z uwagi na nieco słabszą amortyzację ale wg mnie (subiektywnie) amortyzacja jest w nim bardzo dobra i nie widzi się różnicy w porównaniu do butów cushioning.
Jest to doskonała alternatywa dla startówek, "złoty środek"
kupilem NB 1022 na Jubilerskiej (279 PLN - 5%).
Pierwsze wrażenia - są to zupelnie odmienne buty od Nike Pegasus w których dlugo biegalem. Niby tez cushioning ale NB 1022 jest cięższy i twardszy. Pegasusy to maksymalnie pluszowa amortyzacja i lekkość. Jednocześnie subiektywne wrażenie jest takie, że 1022 jakby zachecają do szybszego biegu.
Przez pewien czas biegalem w NB 830 - okreslony jako neutral, lightweight (po rozbieganiu oszczędzam je na starty). Wg mnie to najbardziej udany model NB. Lekki (średnio 50g lżejszy od konkurentów), przewiewny. Dla osób z problemami biomechanicznymi podobno nie zalecany do długich treningów z uwagi na nieco słabszą amortyzację ale wg mnie (subiektywnie) amortyzacja jest w nim bardzo dobra i nie widzi się różnicy w porównaniu do butów cushioning.
Jest to doskonała alternatywa dla startówek, "złoty środek"
Dwarf
-
- Zaprawiony W Bojach
TO był doskonały but i w pełni sie zgadzam z tym opisem, amortyzacje też oceniam jako dobrą ale... 830 to już daleka historia 2001/2r! Kupowałem je w POlsce ale przestali importować, może za dobrze się sprzedawały, i 831 brak, a 832 nie wiadomo czy będzie.Quote: from Dwarf on 2:46 pm on July 25, 2003
Przez pewien czas biegalem w NB Jest to doskonała alternatywa dla startówek, "złoty środek"
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f