ORLEN Warsaw Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

ORLEN Warsaw Marathon pisze:
tombzd74 pisze:Dwie sprawy.

Na endomondo jest utworzona rywalizacja

Przygotowanie do ORLEN Warsaw Marathon 2014

Gorąco zachęcam!!!

i kolejna sprawa

Błędy w regulaminie jak sądzę, związane z datą:
1) reg. maratonu pkt 6 pkt A uczestnictwo: nadal jest 27 kwietnia
2) był jeszcze jeden ale teraz nie mogę go znaleźć, zresztą to nie moje zadanie :-)
ups znalazłem w opisie biegu maratońskiego nadal jest 27 kwietnia (czwarty akapit)

Pozdrawiam
T

tombzd74, to nie są błędy :) W związku ze zmianą daty imprezy nie chcieliśmy odbierać osobom już zapisanym szansy startu ze względu na nieodległą datę urodzin. Takie osoby będą jednak musiały okazać zgodę opiekuna prawnego w Biurze Zawodów.

No. Odwazna decyzja. W sumie popieram. Tyle ze w obecnych czasach nawet w szkole sredniej malolaty nie moga wyjsc do kina bez wiedzy rodzicow i tak nauczyciel odpowiada za ich bezpieczenstwo. Dziekuje za odpowiedz. Zycze bez problemowego maratonu.
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
PKO
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Pytanie do orga: biegłam rok temu orlenowską dychę i na 5km zabrakło wody. Od maratończyków biegnących pierwszą edycję słyszałam, że zabrakło wody na 30km. Czy organizator ma tego świadomość i zapewni odpowiednią ilość wody dla wszystkich na całej trasie?
Kanas78, nieustannie pracujemy nad podnoszeniem poziomu organizacyjnego imprezy, planujemy dodatkowe udogodnienia oraz atrakcje dla biegaczy. Bardzo duże zainteresowanie pierwszą edycją stawia również przed nami dodatkowe wymagania związane z infrastrukturą techniczną ORLEN Warsaw Marathon.
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze:Pytanie do orga: biegłam rok temu orlenowską dychę i na 5km zabrakło wody. Od maratończyków biegnących pierwszą edycję słyszałam, że zabrakło wody na 30km. Czy organizator ma tego świadomość i zapewni odpowiednią ilość wody dla wszystkich na całej trasie?
Kanas78, nieustannie pracujemy nad podnoszeniem poziomu organizacyjnego imprezy, planujemy dodatkowe udogodnienia oraz atrakcje dla biegaczy. Bardzo duże zainteresowanie pierwszą edycją stawia również przed nami dodatkowe wymagania związane z infrastrukturą techniczną ORLEN Warsaw Marathon.
To odpowiada człowiek czy autoresponder? Nie to, że się czepiam ale też chciałbym wiedzieć czy wody/bananów/czekolady czy co tam ma być nie zabraknie a z odpowiedzi nic nie wynika!
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To są dyplomatyczne odpowiedzi, które nie mają zniechęcić do wzięcia udziału w maratonie. Nie wystarczy poczytać opini po pierwszej edycji żeby się dowiedzieć, co fundują w ramach pakietu?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No cóż. Taka odpowiedz może spowodować, że zamienię zdanie i pobiegne Lodz. Bieglem Orlen i brak wody na 30 km byl ciosem. Co z tego, ze wypasione jest miasteczko biegacza? Moze tego nie byc. A woda powinna byc. Tak jak prawidlowo oznaczone kilometry, a nie dziadek z namalowana długopisem na kartce kliometrem
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 16:59 przez wolf1971, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli organizator nie poprawi swoich błędów z debiutanckiego maraton, to laurkę sobie sam wystawi.
Póki co, druga edycja musi dojść do skutku by się dowiedzieć, co na plus, co na minus poszło.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Piotr_Z pisze:
To odpowiada człowiek czy autoresponder? Nie to, że się czepiam ale też chciałbym wiedzieć czy wody/bananów/czekolady czy co tam ma być nie zabraknie a z odpowiedzi nic nie wynika!
Piotrze, uważnie zapoznaliśmy się z wszystkimi opiniami po I edycji ORLEN Warsaw Marathon i dokładamy wszelkich starań, aby podnieść poziom imprezy oraz naprawić wszelkie niedociągnięcia.
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Jeśli organizator nie poprawi swoich błędów z debiutanckiego maraton, to laurkę sobie sam wystawi.
Póki co, druga edycja musi dojść do skutku by się dowiedzieć, co na plus, co na minus poszło.
Robimy co w naszej mocy, aby spełnić wszelkie oczekiwania biegaczy oraz by podnieść poziom imprezy względem poprzedniej edycji. Mamy nadzieję, że uda nam się spełnić Wasze oczekiwania :)
Awatar użytkownika
ORLEN Warsaw Marathon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przedłużamy czas na rejestrację na biegi po najniższej opłacie startowej! Do końca roku za maraton zapłacicie 79 zł, a za bieg na 10 km – 59 zł :)
Piotr_Z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Szkoda, że nie później to info :grr:
5 km 00:22:32 (Grand Prix Pionek 13.10.2013), półmaraton 01:58:57 (8 Półmaraton Warszawski 2013) maraton 04:13:37 (35 MARATON WARSZAWSKI 2013)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kpina.. żałuję, że opłaciłem..
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

kompletnie nie rozumiem
załujesz że inni dostali coś, czego nie dostałeś ty i się obrażasz?

jeśli to dla ciebie tak kluczowe, wypisz się z tego biegu
masz czas do końca roku, jeśli zapisałeś się przed 2.10.2013
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

f.lamer pisze:kompletnie nie rozumiem
załujesz że inni dostali coś, czego nie dostałeś ty i się obrażasz?

jeśli to dla ciebie tak kluczowe, wypisz się z tego biegu
masz czas do końca roku, jeśli zapisałeś się przed 2.10.2013
Nie, że inni dostali tylko, że mnie się robi w konia. Miałem akurat inne wydatki na głowie i mocno się zastanawiałem czy się zapisywać. Mógłbym spokojnie poczekać do końca roku gdyby nie głupia polityka organizatora.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też bym poczekał z opłatą, ale już opłaciłem i mam z głowy. Wariant ze zwlekaniem z opłatą za start jest dobry bo czasem kontuzja może plany pokrzyżować i co? znając naszych orgów, same problemy ze zbyciem numeru startowego pewnie.
Przyznali mi wysoki numer. Kumpel ździwiony pyta, czy dostałem potem maila z właściwym numerem :hahaha: Nie dostałem :spoko:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Niestety ale jestem tego samego zdania co koledzy wyżej. Po co ustalać takie terminy wpisowego skoro się go nie trzyma??? Działanie na pokaz?? Zawsze może się zdarzyć kontuzja(oby nie). Kto miał się zapisać w tańszej opłacie to się zapisał. a przedłużanie wpisowego w ostatnim dniu terminu jest dziwne. Rozumiem że przez kolejne dwa miesiące mogą się zapisać i skorzystać inni maratończycy:) ale niesmak pozostaje.

Do Orlenu, proponuję przedłużyć dziś tańsze wpisowe do końca marca wtedy wartość dodana takiego posunięcia będzie znacznie większa :-). Można by zacząć uchylić rąbka tajemnicy odnośnie atrakcji:-)

Pozdrawiam
TomB
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ