Zwracam sie do Was bardziej doswiadczonych biegaczy.
Biegam od niedawna - jakies 2 miesiace, aktualnie w butach lidlowych na co nie narzekam

Kilka miesiecy temu kupilem sobie takie obuwie:
http://esklep.intersport.pl/pl/product/ ... cs-l327052
but sam w sobie super, wygodny, miekki, sluzyl mi glownie do chodzenia z kijkami po lesie - wczesniej nie biegalem. Musze zaznaczyc ze byt dobieral mi Pan z Inter... na podstawie pomiaru stopy, "badaniu" odcisku i krotkiej rozmowy - Pan stwierdzil, iz nie mam plaskostopia, a po odcisku ocenia ze stopa jest neutralna. Niestety poki buta nie "rozchodzilem" bable wychodzily gdzie sie dalo pieta, srodstopie, no ale po jakims czasie stopa sie chyba wzmocnila i babli jako takich nie bylo - ew odciski - zaznaczam przy chodzeniu 10 km okolo.
Wczoraj pomyslalem, ze czas sprobowac w nich pobiegac - na zime idealne obuwie. Niestety po 4-5 km poczulem ze zaczely mnie znow obcierac - o dziwo w miejscu "luku" po wewnetrznej stronie stopy. Z racji poglebiajacego sie dyskomfortu skrocilem traske, a po powrocie do domu oczywiscie na jednej i drugiej stopie pojawily sie bable... Czulem jakby pod lukiem stopy bylo cos twardego, jakis plastik nie do konca miekkie - w sumie wcale nie miekkie.
teraz pytanko... Co ja moge zrobic z takim butem? :D
czy moze potraktowac to miejsce mlotkiem jakims malym, moze sie ubije hehe, albo nie wiem poszukac wkladek zelowych czy cokolwiek? Nie mam pomysly juz na te obuwie...
Na dodatek podpowiem, ze dzisiaj ogladalem zdjecia odnosnie stopy pronujacej, supinujacej, a wiec tak:
odcisk stopy wyglada na normalna/supinujaca, ja czuje ze biegam po zew stronie stopy czyli supinujaco, a dzisiaj z ciekawosci ogladalem podeszwe butow z lidka - zrobilem w nich jakies 250 km i wyglada jakbym biegal lekko pronujaco...
Takze ja juz nic nie wiem :D
Bardzo prosze o podpowiedz co z tym butem mozna zrobic

Pozdrawiam
Adrian