"Nietypowy stanik"- Pomocy:D
Moderator: beata
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie weim, ale poprzeczytaniu watku moj 75A zaczal mnie cisnac i pierwsze co zrobie jak wroce do domu to sie obmierzeMa_tika pisze:tak się zastanawiam, czy w dzisiejszych czasach nie da się kupić PRAWIDŁOWO DOBRANEGO, WYGODNEGO stanika bez pomocy brafitterki? litości!
A biegam w stanikach sportowych z H&M, rozmar XS i jest mi wygodnie.
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Oczywiście, że da. W życiu nie byłam u brafitterki na dobieraniu - sama się doedukowałam i raz jeden pani brafitterka chciała mi pomóc w dobieraniu, ale rozczarowała się, bo pomoc potrzebna nie była Wiele rzeczy się da samemu, ale trzeba najpierw poczytać i nabrać wprawy, co może być kosztowne - więc można skorzystać z doświadczenia kogoś innego.
Nie rozumiem prześmiewczego tonu Twojej wypowiedzi, skoro sama poruszyłaś kwestię dobierania, jakby brafitterka miała być magikiem i cudotwórcą w jednym.
Nie rozumiem prześmiewczego tonu Twojej wypowiedzi, skoro sama poruszyłaś kwestię dobierania, jakby brafitterka miała być magikiem i cudotwórcą w jednym.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ma_tika, wygląda na to, że warto skorzystać z takiej porady, bo jednak dziewczyny po zmianie czują się lepiej i przyznają, że nowy rozmiar jest lepszy.
- Iwonka
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:37
- Życiówka w maratonie: 3:48:53
Na pewno rozmiar będzie zły, przynajmniej taką mam nadzieję , ale biorąc pod uwagę jak ten stanik się sprawdza, nie szkoda mi tej wydanej kasy. Po zakończeniu karmienia też kupię SA.Ma_tika pisze:biust karmiący to trochę inna sprawa, inny rozmiar, inny "komfort" i inne wymagania jak patrzę na swoje staniki z tego okresu, to nie mogę uwierzyć gdzie ja to zakładałam. ale może to tylko moje doswiadczenia. ciekawa jestem czy SA dobrany przez brafitterkę teraz (gdy karmisz), bedzie dobry takze po zakonczeniu kpIwonka pisze:Do biegania używam Shock Absorber dobrze dopasowany u brafitterki, później te same staniki widziałam w intersporcie (nie wiem jak wygląda teraz oferta sklepu). W tej chwili jeszcze karmie dziecko piersią, a ten stanik daje radę.
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Przecież nawet biust niekarmiący się zmienia. Szanse na zakupienie jednego stanika na całe życie w jakimkolwiek wypadku są małe. Mnie w ciągu ostatniego roku rozmiar zmienił się o dwa rozmiary literkowe (niestety ).
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Te staniki trochę kosztują, to fakt, ale ja to traktuję jako inwestycję na przyszłość Na starość oszczędzę na operacjach plastycznychIwonka pisze:(...)ale biorąc pod uwagę jak ten stanik się sprawdza, nie szkoda mi tej wydanej kasy. (...)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
-
- Zaprawiony W Bojach
Zawsze mam ochotę to zrobić, ale potem jakoś wypada mi z głowy. Może tez okaże się, ze mam niewłaściwy rozmiar? Choć obawiam się, ze przy ciaśniejszym będzie mi wychodził tłuszcz u góry i na dole.szelma pisze:Stara Damo, każdy robi, jak uważa Ja wczesniej też nosiłam 75 - jak większość kobiet Komfort teraz mam nieporównywalnie większy - naprawdę nie wiem, jak mogłam nosić takie staniki (zachowałam jeden na pamiątkę ). Nikt Cię na siłę w nic nie wciśnie, luuuuz. Jeśli masz czas i ochotę, to zmierz się według wskazówek i sprawdź, co Ci wyjdzie w kalkulatorze.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja poruszyłam kwestię dobierania w kontekście pozostawienia tego indywidualnym odczuciom i samopoczuciu kobiety. właśnie uważam, że nie jest magikiem, co więcej, że da się spokojnie obejść bez takiej usługi i poradzić sobie z doborem stanika samodzielnie, nie mając przy tym latającego ani obwisłego biustu. i że są biusty, którym wystarczy zwykły triumph. a tymczasem w wiekoszosci dyskusji nt. staników przekonuje sie kobiety, ze pewnie mają zle dobrany stanik, sa zle obmierzone i ogolnie nie wiedzą jaką krzywdę sobie robią nie biegając w SAszelma pisze:Nie rozumiem prześmiewczego tonu Twojej wypowiedzi, skoro sama poruszyłaś kwestię dobierania, jakby brafitterka miała być magikiem i cudotwórcą w jednym.
-
- Zaprawiony W Bojach
Rozwój usług jest odpowiedzią na zmniejszone zapotrzebowania na zatrudnienie w przemyślę. Kiedyś w książce spotkałam się z firmą, która zajmowała się projektowaniem menu do restauracji. I tak zawsze chodzi o to, aby ludzie kupili rzeczy, których kupić nie chcieli.Ma_tika pisze:tak się zastanawiam, czy w dzisiejszych czasach nie da się kupić PRAWIDŁOWO DOBRANEGO, WYGODNEGO stanika bez pomocy brafitterki? litości!
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Są biusty, którym pasuje 75B i mogą kupić stanik w pierwszym lepszym sklepie z bielizną. Ale jest multum biustów, które żyją w takim przekonaniu, a wcale tak nie jest - bo właśnie mają źle dobrany stanik, są źle obmierzone i nie wiedzą, jaką krzywdę sobie robią biegając w złym staniku - i po latach będą jojczyć, że tu obwisłe, tu plecy bolą, tu coś tam, tu smoś tam. A rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki - tylko wiele kobiet nie jest tego świadomych. Dlatego warto o tym mówić - wtedy każda podejmie decyzję, czy chce spróbować czy nie - ale przynajmniej będzie miała wybór.Ma_tika pisze:i że są biusty, którym wystarczy zwykły triumph. a tymczasem w wiekoszosci dyskusji nt. staników przekonuje sie kobiety, ze pewnie mają zle dobrany stanik, sa zle obmierzone i ogolnie nie wiedzą jaką krzywdę sobie robią nie biegając w SA
- szelma
- Zaprawiony W Bojach
Nie byłaś nigdy w knajpie, gdzie menu wyglądało zupełnie od czapy? Ergo: osoba, która się tym zajmuje, nie wie, co robi, zatem jest popyt na takie usługi. Nie można znać się na wszystkim. Ja tam się cieszę, że nie wszyscy znają perfekt wszystkie możliwe języki świata, bo bym pracę straciłaStara Dama pisze:Kiedyś w książce spotkałam się z firmą, która zajmowała się projektowaniem menu do restauracji.
A z kupowaniem rzeczy, których kupić nie chcemy - nie, raczej chodzi o to, żeby ludzie zdali sobie sprawę, że potrzebują czegoś bez czego wcześniej jakoś żyli Jak już mówiłam - wiele rzeczy można zrobić samemu, ale można też zapłacić za usługę. Mnie ludzie płacą za to, że nie muszą wkuwać słówek - i nie uważam, żebym skłaniała ich do kupowania rzeczy, których nie chcą
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
SA akurat robi staniki w moim rozmiarze, Triumph nie, gdyby mieli szerszą rozmiarówkę i stanik byłby wygodny, to kupowałabym i u nich, czemu nie. A że w pierwszym poście padło pytanie o rozmiar 65E, to podałam dwie przyzwoite firmy, które taki w ofercie mają i są dostępne stacjonarnie w PL.Ma_tika pisze:ja poruszyłam kwestię dobierania w kontekście pozostawienia tego indywidualnym odczuciom i samopoczuciu kobiety. właśnie uważam, że nie jest magikiem, co więcej, że da się spokojnie obejść bez takiej usługi i poradzić sobie z doborem stanika samodzielnie, nie mając przy tym latającego ani obwisłego biustu. i że są biusty, którym wystarczy zwykły triumph. a tymczasem w wiekoszosci dyskusji nt. staników przekonuje sie kobiety, ze pewnie mają zle dobrany stanik, sa zle obmierzone i ogolnie nie wiedzą jaką krzywdę sobie robią nie biegając w SAszelma pisze:Nie rozumiem prześmiewczego tonu Twojej wypowiedzi, skoro sama poruszyłaś kwestię dobierania, jakby brafitterka miała być magikiem i cudotwórcą w jednym.
I bardzo dobrze pamiętam czasy, kiedy miałam źle dobrany stanik, byłam źle obmierzona i w ogóle myślałam, że jestem jakaś taka niewymiarowa, skoro nawet Triumph na mnie nie pasuje Gdyby tylko ktoś mnie wcześniej uświadomił!
Kto wie, być może część tego tłuszczu to Twój biust, który się nie mieści w miseczce?Stara Dama pisze:Może tez okaże się, ze mam niewłaściwy rozmiar? Choć obawiam się, ze przy ciaśniejszym będzie mi wychodził tłuszcz u góry i na dole.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:22
- Życiówka w maratonie: 3:15:22
wymierzyłam się : 75/83 wg kalkulatora podanego przez szelmę mam rozm. 70A
75AA może źle wymierzone ale sprawdzałam moje wymiary z tabelą na jakiejś stronie więc dlatego tak podałam.
kupując stanik 70A zazwyczaj był dobry w miseczce a w obwodzie czułam się zbyt opięta, jednak wyboru nigdy nie miałam.
nierówne piersi też robią swoje i naprawdę ciężko dobrać mi odpowiedni stanik.
braffiterki u mnie w mieście nie ma, a panie ze sklepów z bielizną nie znają się na tym ani trochę, z resztą butów do biegania też kupić nie mogę, bo nikt nie jest w stanie mi pomóc wybrać odpowiednich..
75AA może źle wymierzone ale sprawdzałam moje wymiary z tabelą na jakiejś stronie więc dlatego tak podałam.
kupując stanik 70A zazwyczaj był dobry w miseczce a w obwodzie czułam się zbyt opięta, jednak wyboru nigdy nie miałam.
nierówne piersi też robią swoje i naprawdę ciężko dobrać mi odpowiedni stanik.
braffiterki u mnie w mieście nie ma, a panie ze sklepów z bielizną nie znają się na tym ani trochę, z resztą butów do biegania też kupić nie mogę, bo nikt nie jest w stanie mi pomóc wybrać odpowiednich..
-
- Wyga
ja lubię luz, zarówno w biegowym staniku, jak i tym na co dzień(tu większy luz). Mam taki biustonosz właśnie dobrany i w nim nie chodzę, bo nie lubię. W sumie mam gdzieś takie dobieranie