Kto mi pomoże w treningu i ułożeniu diety

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
banan40
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam , biegam już albo dopiero 5 lat , na razie tylko 10 km , mam 41 lat waga 97 kg , 191 cm wzrostu , dotychczas dychę robiłem w 49 minut , Bieg Warciański w Kole , aż tu do wczoraj , kompletna wpadka , 53 minuty - 10 km , temp. powietrza mnie zabiła(25 stopni) chociaż latem radziłem sobie nawet 30 stopniach ale krótsze dystanse powiedzmy 7 km , nie wiem co się stało biegam tygodniowo co drugi dzień( około 35km) przed biegiem zrobiłem sobie 3 dni przerwy , nawet nie ruszyłem palcem , nie stosuję żadnej diety ( szczery do bólu) , proszę fachowców o pomoc może być na priv , z biegania nie zrezygnuję bo weszło głęboko w krew ale ten wynik mnie zdołował i szukam przyczyny , żarcie , za długi odpoczynek , brak diety , za ciężki itp??? Proszę o jakąś dietę na moją budowę ciała ( atletyczna za dużo siłowni ale bez wspomagaczy ) .
PKO
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

banan40 pisze:Witam , biegam już albo dopiero 5 lat , na razie tylko 10 km , mam 41 lat waga 97 kg , 191 cm wzrostu , dotychczas dychę robiłem w 49 minut , Bieg Warciański w Kole , aż tu do wczoraj , kompletna wpadka , 53 minuty - 10 km , temp. powietrza mnie zabiła(25 stopni) chociaż latem radziłem sobie nawet 30 stopniach ale krótsze dystanse powiedzmy 7 km , nie wiem co się stało biegam tygodniowo co drugi dzień( około 35km) przed biegiem zrobiłem sobie 3 dni przerwy , nawet nie ruszyłem palcem , nie stosuję żadnej diety ( szczery do bólu) , proszę fachowców o pomoc może być na priv , z biegania nie zrezygnuję bo weszło głęboko w krew ale ten wynik mnie zdołował i szukam przyczyny , żarcie , za długi odpoczynek , brak diety , za ciężki itp??? Proszę o jakąś dietę na moją budowę ciała ( atletyczna za dużo siłowni ale bez wspomagaczy ) .
5 lat to sporo biegania, nie rozumiem dlaczego cały czas ten sam dystans raz na jakis czas zób wolne 15, 20 km, czy szybkie 5 km waga nie taka zła ale za duza na dobre czasy, zrzuć 10 kg od samego spadku wagi czasy poprawisz, nie przejmuj sie jednorazowym gorszym czasem miałes słabszy dzien moze cos z trawieniem jaka schoroba itp tak bywa patrz jakie czasy masz na treningach, problem w tym że człapiesz ciagle to samo zapamietaj ze organizm trzeba zmusic do rozwoju ZMUSIC a czym ano BODZCEM co to bodziec ? to trening który zaskoczy organizm (biegaj interwały, zmieniaj tempa biegu) najczestszy blad to definicja odpoczynku, totalne nic nie robienie to nie odpoczynek to cofanie sie w rozwoju odpoczynek powinien byc aktywny ale zawsze w max w 1 zakresie pulsu albo niżej, rower spacery bieg, schłodziłes organizm za bardzo, jezeli nie pomyslisz o zdrowym odzywianiu zadnego efektu nie bedzie po prostu nie bedzie nic, wystarczy ze źle zjadles przed zawodami np za pozno a obciazony i schłodzony organizm nie dał rady
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wszystko zawsze leży w prostocie - nie ma nic "magicznej" co Ci pomoże są tylko proste metody - dieta - jedz mniej niż spalasz i już schudniesz,
Jak lekko zrzucisz to już będziesz z automatu szybciej biegał, a żeby biegać lekko szybciej trzeba dodać do treningu szybsze odcinki i bedziesz biegał szybciej :)
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ