Strój do biegania w zimie.

Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

krakow2000 pisze:Mam już (...) Koszulkę z długim rękawem KALENJI
W rzeczywistości to jest raczej bluza niż koszulka. Radziłbym Ci zainwestować w pierwszą warstwę z długim rękawem, czyli:
http://www.decathlon.pl/sv-running-d-rk ... 16950.html lub
http://www.decathlon.pl/podkoszulek-z-d ... 78624.html

Ten drugi podkoszulek teoretycznie jest piłkarski, ale praktycznie chyba lepszy niż pierwszy.
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam obie koszulki, które linkował Platini76, jedna i druga spełnia dobrze swoje zadanie. Pamiętam, że w pierwszym kontakcie Kipsta wydawała mi się, jakby miała lepsze właściwości termiczne.
Co do rękawiczek, mam z Dec'a dwie pary - grubsze i cieńsze, te grubsze w stylu TYCH, tych cieniutkich nie widzę w ofercie.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
krakow2000
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

heh... akurat L nie ma żadnej z tych dwóch :)... na szczęście do mrozów może się pojawią... to co mam teraz dobrze się sprawdzało nawet przy -3 (ja biegam rano 6-7) i było gitara (bez rękawiczek) ale może zakupię coś z tego co podałeś jak się pojawi... podkoszulek z krótkim mam taki
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Przychylę się do zdania kolegów - Kipsta doskonale sprawdziła się również w bieganiu :)
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.decathlon.pl/polar-wind-elio ... 77858.html

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z bieganiem w polarze? Na bieliznę termoaktywną czy zamiast?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem zarówno polary jak i softshelle do biegania się nie nadają. Za słabo oddychają i praktycznie nie odprowadzają potu. Zwróćcie uwagę jak olbrzymie dziurki w strefach "oddychających" ma ten polar. Producent/projektant pokombinował jak koń pod górkę, żeby dać użytkownikowi złudzenie dobrej oddychalności.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chociaż jak jest -20 to można rozważyć.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

moim zdaniem nawet w tak niskiej temperaturze używanie polara jest bezcelowe. Mimo niskiej temperatury organizm nadal będzie się pocił i wydalał ciepło, którego polar nie będzie w stanie przetransportować na zewnątrz. No chyba, że ktoś się nie poci wcale.
Ubiegłej zimy były dni gdy temperatura sięgała rzeczonych -20 wtedy wrzucałem na górę obcisła koszulkę termo z długim rękawem, najtańszą bluzę techniczną z deca i dobrze oddychającą wiatrówkę. Komfort termiczny i oddychalność były na bardzo dobrym poziomie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Bonsik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aha czyli taka Kalenji z Deca jak najbardziej?

Ostatnio zmieniony 20 gru 2013, 21:58 przez Bonsik, łącznie zmieniany 1 raz.
_dorota_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie ja też nie mam jak na razie nic na zimę :smutek: . Tzn mam długi rękaw z golfem koszulkę nike pro combat i jest dosyć ciepła, z fajnymi wstawkami z dziurkami. Jak na razie biegam nadal w krótkim rękawku, tzn na początku mam polar lub zwykłą bluzę bawełnianą na górę, ale po kilkunastu sekundach jest mi za ciepło i bluza wędruje na tyłek.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To po co w zasadzie ubierasz ten polar lub bluzę? Z zasady powinno być tak, że gdy wychodzisz na trening ma być Ci chłodno bo za chwilę Twój organizm i tak się rozgrzeje.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

polartec robi material co sie zwie wind pro bodaj - nie dosc ze troche zabezpiecza przed wiatrem (bo zwykly polar to wiadomo) to ma calkiem przyzwoita oddychalnosc, biegalem w taki materiale cala poprzednia zime i bylo lepiej niz dobrze. stosowalem jako druga warstwe (na koszulke termiczna z dlugim rekawem).
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z ciekawości zapytam ile takie cudo kosztuje? mogłaby to być fajna opcja na rower jeśli faktycznie jego właściwości są takie jak zachwala producent.
Magnesion
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co sądzicie i tej wiatrówce? Da rade? Pasuje mi głównie ze względu na kieszeń na piersi.

http://allegro.pl/run-365-profesjonalna ... 72981.html
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:z ciekawości zapytam ile takie cudo kosztuje? mogłaby to być fajna opcja na rower jeśli faktycznie jego właściwości są takie jak zachwala producent.
tanie nie jest, ja uzywam takiej:
http://jmpsport.com.pl/60,46,oferta,win ... ameska.htm

a czy na rower, na rower imho jednak lepiej cos z prawdziwym windstoperem na klacie. np takie cos:
http://sporto.com.pl/pl/p/SOBIKE-PROPHE ... erowa-/320
uzywam i BARDZO sobie chwale.

ps: a za stowke - apropos ostatniego pytania - kupilem w przecenie ostatnio cos takiego
http://www.amazon.com/Puma-Hooded-Light ... B00A7L7O9C - i jestem zacgwycony ! w biegu na kasprowy w tym pobieglem i bylo super - nie przewialo mnie a najlepsze ze ta kurteczka - nie wiem w jaki sposob - do pewnego stopnia oddycha ! a mozna to zawinac w kulke wielkosci piesci, a wiec zawsze mozna miec przy sobie jako 'backup' na wszelki wypadek :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ