Buty biegowe, czyli dlaczego przepłacamy

Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ma sprawy :hej:
Jola
Pozdrawiam, Jola
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trafiłaś bezbłędnie. Powinnaś zagrać w totka, masz nieporównywalnie większe szanse na wygraną  niż ja
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Outsider
A w jakiej części Warszawy mieszkasz?
Pytam się, bo chciałbym Cie zobaczyc na "żywo" a jak byś niedaleko Żoliborza mieszkał to moze którejś soboty na Bielanach bys sie pojawil.
Pisać nie mam sił - a to chyba głównie z mojego tekstu cytaty wycinałeś.
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatni raz na Bielanach byłem pod koniec marca lub na początku kwietnia. Zakończyło się to 5-7 dniowym smarowaniem kopyt.Jeśli,  w ciągu paru najbliższych dni , jakimś cudem, doprowadzę moje nogi do stanu w jakich były, gdy biegałem w "gównianych" butach. To pojawię się na Bielanach pod koniec przyszłego tygodnia w godzinach rannych (ale nie w sobotę, o tej porze roku bywam w ten dzień poza Warszawą) .Faceta w czarnym,  wytartym dresie z czerwonymi lampasami, z nikim nie pomylisz Jeśli nie, to na żywo będziesz mógł mnie zobaczyć w COMS-ie,Carolina Medical Center , Enel-medzie lub czort wie gdzie indziej trafię( termin ani miejsce,  jeszcze nie ustalone).
Co do cytatów to jako człowiek "z epoki kamienia łupanego" starałem się dorównać poziomem do nowoczesnych ludzi.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i weź tu człowieku bądź mądry. Jednym od biegania w tanich butach kręgosłup wbija się w czaszkę i wychodzi górą, a drudzy od biegania w markowych butach muszą się poddawać rekonwalescencji.

Może bieganie boso po murawie 1 ligowego boiska piłkarskiego (1 ligowego, bo tam bardziej dbaja o trawę) Swoją drogą czy to nie Bikila Abeba wygrał na olimpiadzie w Rzymie albo gdzieś w okolicach?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

...a nie biegł boso?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Ula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

biegł :) nawet w książce "Debiut" D.Sidora jest o nim wspomniane :hej:
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W Rzymie boso, a w Tokyo już mu buciki sprawili i nawet skarpetki.Napisany  to jest też w tym artykule z linku Wojtka.
lubiebiegac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czemu Kociemba napisałeś "zadowolenie przynosi bieganie na bosaka..." i pokazałeś zdjęcie biegnących po asfalcie, przecież na bosaka biega się po ziemi, kto i kiedy biega na bosaka po asfalcie albo po betonie?
Biegam w butach fila (wcale nie przeznaczonych do biegania) po 6-9km 3/tydz chcialem kupic jakies butki firmowe (nb) ale po tych tekstach zostane chyba przy swoich filach (tak ogolnie to chetnie biegalbym na boso gdyby nie masa kamieni, galezi itp na trasie) i tak sie zastanawiam moze lepiej kupic pierwsze lepsze buty do biegania ? Choć z drugiej strony trzeba przyznać iż NB dba o polskich klijentow nawet test wyboru butów zrobił po angielsku :) (oczywiście teoret. wolałbym asics-y tyle że nie mogę ich w Białymstoku nigdzie kupić, a śr. mi się uśmiechają ewentualne reklamacja w W-wie lub jeszcze dalej...).  Pozdrawiam wszystkich biegaczy :)
Słońce i wiatr to lubię :)
inzer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja biegłem ostatnio w butach firmy DK są badrdzo wygodnr i lekkie 270 gram  dałem za nie 55 zł czy one nadają sie do biegania co o nich sądzicie
Awatar użytkownika
Kazim
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio przymierzyłem w sklepie takie buciki. Hm od pół roku biegam w mizuno i w DK miałem uczucie wygody półbutów.
Natomiast nie raz zastanawiałem się czy przez zakładanie wygodnych bucików do biegania nie zatracamy własnej elastyczności mięśni wtrakcie biegu. Nasz krok staje się sztywniejszy i potrzebujemy wtedy naprawdę dobrej amortyzacji. :niewiem:
Awatar użytkownika
zazul74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sluchajcie a ja kupilem New Balanc'y W 855 za 40euro w niemczech w REalu :) a poza tym to oprocz tego lucre zimowa za 20 euro. Pochodzilem po wielu sklepach rowniez tylko dla biegaczy i lykry zimowej ponizej 40 euro sie nie kupi. Moja jedna porada. Jesli zamierzacie dokupic sobie sprzet - wstapcie najpierw do niemieckiego REALA - ja wiem ze nastepnym wizyte w zaprzyjaznionym kraju zaczne wlasnie od niego. A reszta pobytu - ... na "zwiedzanie" oczywiscie
[b] biegajcie a garb sam wyrosnie :)
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli zamierzacie dokupic sobie sprzet - wstapcie najpierw do niemieckiego REALA - ja wiem ze nastepnym wizyte w zaprzyjaznionym kraju zaczne wlasnie od niego.
Czy oprócz "skoków" :hahaha: i "rajtów" :hahaha: jest tam jeszcze coś do biegania?
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
Awatar użytkownika
zazul74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

w sumie to widzialem jeszcze calkiem niezle polary i tshirty z coolmaxa. W kurtkach tez jest dobry wybór. Jednak w tych innych rzeczach moge byc nie obiektywny bo ja chcialem kupic tylko rajstopki a ... butki wpady przy okazji. Pozdrawiam
[b] biegajcie a garb sam wyrosnie :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ