Buty minimalistyczne

hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kfadam, ja też nie miałem podstaw by wątpić w brak nieładnych intencji (co już napisałem), więc nie musisz potwierdzać :) Myślę, że część problemu bierze się z tego, że na forum swoje myśli wyrażamy często "na gorąco". Robimy wpis, klik "Wyślij".... i nagle się okazuje że coś, co miało perfektny sens i jasny przekaz (dla autora, w jego głowie, w trakcie wymyślania i natychmiastowego przenoszenia na ekran) nagle - przy ponownym przeczytaniu z dystansu - może uzmysłowić, że zupełnie nieźle do tych słów pasuje także odbiór (interpretacja) całkiem inny niż zamierzony :) W realu można szybko dodać odpowiednią mowę ciała, od razu zareagować na konsternację, wydać z siebie jakieś "uuuupppsss"... a tu są tylko literki wyrzucone na ekran :)

Faktem jest też, że umiejętność prostego wyjaśnienia niełatwych często rzeczy to umiejętność cenna i wcale nieczęsta. Niejeden wybitny naukowiec jest gównianym popularyzatorem. Mój dziekan kiedyś mówił studentom "jakkolwiek skomplikowana będzie materia, którą się kiedyś zajmiecie... jeśli nie będziecie w stanie wyjaśnić w zrozumiały sposób tego, co robicie swojej nastoletniej pociesze z liceum... to czas, żeby zmienić zawód" :)

Ten "ruch proksymalny" mnie długo dręczył :) Aż w końcu - eureka! - toż to po prostu ludzkim językiem robienie rzeczy "od dupy strony" :hejhej:
PKO
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

hassy miałeś fart taki dziekan to skarb.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No hassy,
coraz bardziej wyrafinowane wizualizacje proponujesz. Naprawdę trudno będzie przebić pomysł na tak radykalnie trafny obraz mentalny pracy nad ruchem proksymalnym.
Niestety forma artykułu jest pod względem ekspresji wypowiedzi dość sztywna i nie można w pełni ujawnić się ze swoim słownictwem warsztatowym. Poza tym Qba miałby spore kłopoty podczas tłumaczenia takiego tekstu dla portalu letsrun, żeby nie wywołać wrażenia, że ktoś dobiera się do nich od tyłu.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kuba ma i tak dość problemów z tłumaczeniem. Czy Jacek jest zły na Kubę...? :chlip:
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A czy wcześniejszy post wywołał taką obawę?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wywołał.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A w żadnym razie nie miał.
I niech to będzie refleksją nad słowem napisanym i jego interpretacją...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ciężka to sztuka: nie dość, ze trzeba przeczytać małe literki, to jeszcze zrozumieć co znaczą. już wolę biec maraton.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eeee.... małe literki to mi się kojarzą z wpisami naszego innego kolegi mini-sceptyka ;)

Jacku, czyli - mniejsza już o cokolwiek przaśną werbalizację - czyżbym pi razy miednica poprawnie objął naczelną ideę ruchu proksymalnego? :)
setny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

udarr pisze:Mam pytanie do użytkowników Sockwa.
Praliście już swoje skarpety w pralce? Moje już od dawna wymagają takiego zabiegu ale ciągle to przekładam bo się boję, że zostaną uszkodzone w pralce. Jeśli operacja zakończyła się u Was sukcesem to w jakiej temperaturze było pranie? Dzięki.

Ja się w końcu zdobyłem na pierwsze pranie w pralce. Temperatura 30 st C. Nie pamietam czy było wirowanie. Butom nic się nie stało.

Swoją drogą to trzeba je dość często "przepierać" choćby ręcznie, bo zapach szybko jest niemiłosierny.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

jeśli nie dezodorant do butów to srebro koloidalne przelane do atomizera i po bieganiu kilka pryśnięć do wnetrza buta powinno załatwić bakterie wiec i odorek też. Pranie w pralce to ryzyko bo nie wiadomo jak na takie długie moczenie i środki piorące zareaguje klej i czy w efekcie nie wyjmiemy buta w kilku elementach.
Fuchas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Szukam butów z agresywnym bieżnikiem na długie leśne wybiegania jesień, zima przeznaczone do biegania na śródstopie z dropem 0 max +4, grubość podeszwy nie ma znaczenia. Co byście mi doradzili ?
Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie jest to 100% but minimalistyczny ale przypatrz się Nike Zoom Terra Kiger. Drop 4 mm
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
Fuchas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuje za propozycje, aczkolwiek szukam coś na wzór salomon speedcross, błoto, liście śnieg, szuter.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

inov8 mudclaw 265.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ