XXV Biegu Niepodległości

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Fisherek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:W poprzednich latach też chyba były strefy. Może się wypowiedzieć ktoś, kto biegł? Jeżeli były, to tak samo zorganizowane?
Były tylko tabliczki z podanym czasem. Każdy mógł stać gdzie chciał. Teoretycznie tutaj też można wpisać co się chce, ale takich przypadków będzie znacznie mniej.
PKO
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fisherek pisze:
Ma_tika pisze:W poprzednich latach też chyba były strefy. Może się wypowiedzieć ktoś, kto biegł? Jeżeli były, to tak samo zorganizowane?
Były tylko tabliczki z podanym czasem. Każdy mógł stać gdzie chciał. Teoretycznie tutaj też można wpisać co się chce, ale takich przypadków będzie znacznie mniej.
czyli eksperyment na żywym organizmie :hahaha:
ok, ja zamierzam sie dostosować, ustawię się w przypisanej strefie i postaram, aby mi nerwy nie pusciły w trakcie oczekiwania na start ;-) I apeluję do Was o to samo.
Obrazek
mrs.mary
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety nie zdążyłam się zarejestrować ,a to miała być moja pierwsza impreza biegowa i mój pierwszy bieg na 10 km.
Bardzo mi na tym zależy, to dla mnie mega ważne;) W związku z tym bardzo chciałabym odkupić dwa pakiety startowe na Bieg Niepodległości 2013.

(Uprzedzając pytania o pulę dodatatkową, praktycznie nie siedzę przy komputerze ,więc raczej na nią nie trafię, dlatego też już teraz szukam pakietów)

Pozdrawiam
M.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Mapka zlinkowana przez honey_boo_boo bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że strefy wypalą, sam może wpadnę zobaczyć jak to będzie wyglądało w praktyce :spoczko:, szkoda, że się nie zapisałem.

No widać, że WOSiR idzie do przodu i zaczyna wprowadzać ulepszenia, w przeciwieństwie do Biegnij Warszawo, które umie tylko zwiększać kolejne wpisowe o 20%. Brawo!

Z tymi różnymi ulicami to dobry pomysł, bo znając rodaków, to jedynie betonowe zapory, strażnicy z psami i drut pod napięciem rozdzielający strefy zachęciłby ich do cierpliwego stania w swoim miejscu...
krunner
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Wytłumaczcie mi proszę, bo przy okazji tego tematu (i szóstego mojego startu w BN) poruszone tu zostały dwie kwestie, których zupełnie nie rozumiem:

- Po cholerę stać dziś, jutro czy za trzy dni w absurdalnych kolejkach do odbioru skoro jest na to czas do samego dnia startu ?
- Co za kłopot ustawić się/ wcisnąć z boku na początek stawki czy sektora ? Bicie rekordów na BN to czysta przyjemność bo właśnie tam bez kłopotów można się ustawić gdzie się chce (ew. w tym roku na początku swojej strefy, jeśli będą ich faktycznie przestrzegać).

A tak na marginesie, w przypadku wyprzedzania maruderów/ spacerowiczów/ Vip'ów i całej reszty źle ustawionych...to chyba bardziej ich problem bo to oni są deptani i potrącani. Może na drugi raz zrozumieją.Może.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hatek pisze:A tak na marginesie, w przypadku wyprzedzania maruderów/ spacerowiczów/ Vip'ów i całej reszty źle ustawionych...to chyba bardziej ich problem bo to oni są deptani i potrącani. Może na drugi raz zrozumieją.Może.
ciekawe spojrzenie :) dla mnie to jednak jest mój problem, bo to ja zwalniam i kluczę robiąc dodatkowe metry.

fajnie by było gdyby strefy były przestrzegane, bo każdy z nas miałby równe szanse na osiągnięcie wyniku na swoje możliwości.
Obrazek
Awatar użytkownika
neevle
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:11

Nieprzeczytany post

Byłam dzisiaj po 16 odebrać pakiet i nie było żadnych kolejek. Nie ma co się ustawiać tuż przed otwarciem biura, bo to zdaje się jedyny moment, kiedy są problemy (tzn. słyszałam o czymś takim też w przypadku innych biegów). Pojechałam tak wcześnie z jednego względu - rozmiar koszulki. I tak ta S-ka trochę na mnie wisi, ale lepsze to niż start w czymś wielkości koszuli nocnej.
W ogóle minus za brak możliwości wyboru rozmiaru przy rejestracji i brak damskich koszulek. Nietrudno sobie wyobrazić, że małe rozmiary jak zwykle skończą się jako pierwsze i pozostaje współczuć kobietom, które będą zmuszone odebrać pakiet później.

Na numerze startowym na naklejce ze strefą jest numer ICE. Wiadomo skąd się to wzięło, co to za numer? Zawsze mi się wydawało, że ICE to kontakt do rodziny/bliskich, tymczasem przy rejestracji niczego takiego nie podawałam i w ogóle numer jest mi nieznany.
5km - 20:23, 10km - 42:11, 21.1km - 1:35:58
[url=https://biegambyjesc.wordpress.com/]Mój blog - Biegam by jeść[/url]
[url=https://www.facebook.com/biegambyjesc/]Facebook - Biegam by jeść[/url]
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Odebrałem dzisiaj koło 18 - przejeżdżałem obok na rowerze.

Kolejki raczej nie było. Raptem z 3-4 osoby były przede mną.

W pakiecie:
- makulatura
- koszulka
- kod z audioteka.pl, dzięki któremu możesz sobie zassać jakiegoś audiobooka za friko
- gra "Znaj Znak" od IPN (Po cichu liczyłem na jakąś książkę. Ta z zeszłego roku była świetna) - dobra zabawa edukacyjna rodzic-dziecko.

A jeżeli chodzi o te strefy, to już zapaliła mi się pierwsza kontrolka alarmowa. Jedynym wyróżnikiem tego, kto z jakiej strefy będzie startować, będzie dość mała naklejka danego koloru. Jeżeli ktoś ma zamiar pilnować "czystości" stref, to taka mała naklejka może być dość łatwo przeoczona.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
jasebinho
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:36
Życiówka w maratonie: 3:34:07

Nieprzeczytany post

Słuchajcie orientuje się ktoś czy istnieje możliwość odbioru pakietu przez kogoś innego, jeśli ta osoba będzie miała podpisane dokumenty i dowód osobisty tak jak np w maratonie warszawskim? Próbowałem dodzwonić się do wosiru, pisałem maile, ale zero odzewu. Dla tych którzy będą pisali, ale po co odbierać pakiet wcześnie odpowiadam, że po to żeby dostać koszulkę w rozmiarze s a nie jakąś wielką piżamę.
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Można. Ktoś tam przede mną chciał odebrać za kogoś, ale nie miał upoważnienia i go odesłano z kwitkiem. Zresztą, w poprzednich edycjach też się dało. Zerknij w regulamin, tam powinno coś być na ten temat.
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z regulaminu to właśnie niewiele wynika, mocno lakonicznie:
7. Istnieje możliwość odbioru pakietów przez osoby upoważnione.

ja bym wziął wypełnioną i podpisaną deklarację, kopię dowodu + pisemne upoważnienie.. i powinno wystarczyć.
Awatar użytkownika
stolarzyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:30

Nieprzeczytany post

Prawdę mówiąc, można ten pakiet odebrać nie wspominając, że się odbiera za kogoś :usmiech:
Nie trzeba nawet żadnego dokumentu pokazać.
mafik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:52
Życiówka w maratonie: 3:59:06

Nieprzeczytany post

stolarzyk pisze:Prawdę mówiąc, można ten pakiet odebrać nie wspominając, że się odbiera za kogoś :usmiech:
Nie trzeba nawet żadnego dokumentu pokazać.
To prawda, ale myślę, że dane wpisane w deklaracji muszą się dokładnie zgadzać z tymi podanymi przy rejestracji.
Mnie nawet nie spytali o nazwisko ... a numer przypisali dobrze (przy czym delikatnie mówiąc nie byłem jedynym zarejestrowanym osobnikiem o danym nazwisku).

Z tak innej beczki, to stał sobie ładny czytnik chipów, ale ... był wyłączony. Szkoda, bo to zawsze warto pioruństwo sprawdzić :hej:.
Obrazek
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podskórnie czuję, że z puszczaniem stref będzie kaszana. Faktycznie pora pyknąć czterdziestkę albo przebrać się za bankowca.

Trasa spoczko, jak dla mnie Praska Dycha jednak wygrywa szybkościowo - praktycznie zero podbiegów. Jak kiedyś miasto wykosztuje się na porządny asfalt, to już w ogóle będzie parkowy Meisterstueck.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Simrider
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 56

Nieprzeczytany post

Można odebrać za kogoś,wystarczy upoważnienie. Sprawdzone
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ