Buty, które obiegły Polskę dookoła - Reebok One Cushion

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Urzekły mnie te buty :-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolekcja One Series jest odzwierciedleniem zupełnie nowego podejścia do biegania opartego na innowacyjnej technologii i budowie buta – od tyłu (pięty) do przodu (palców) zamiast od dołu do góry. Buty Reebok One Series składają się z trzech stref imitujących ruchy stopy, które odpowiadają na potrzeby biegaczy w każdej fazie stawiania kroku. Dodatkowo, bezszwowe połączenie poszczególnych elementów buta gwarantuje poczucie niezwykle płynnego biegu.

Kangoorze, czy może rzeczone urzeczenie opadło Cię po lekturze tego fragmentu od tyłu do przodu i stref imitujących odpowiadających na potrzeby w każdej fazie w połączeniu z gwarancją niezwykłej płynności?? :)

No a ja zestawiam powyższe z niedawną wypowiedzią Yacoola (w sedno tarczy MSZ), że but nie ma pomagać w biegu - but ma jak najmniej przeszkadzać.

Przed panem Karolem czapki z głów, bo wyczyn i wykon i osiąg to niesamowity. I tylko lekko czuję nosem podobny, charakterystyczny promo-marketingowy zapaszek jak wtedy kiedy dzielny Haile G. promował Boosta :) Ale mogę się zupełnie mylić, a jeśli tak jest to z góry bardzo przepraszam za ułomność powonienia :)
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:00

Nieprzeczytany post

Kolega testował już nie jedne buty i po tych powiedział w skrócie: kaszana...
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Co się dziwić że recenzja taka zajebista skoro reebok jest jego sponsorem ;]
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Obrazek

:D

Buty i tak wyglądają o niebo lepiej w porównaniu do tamtych ZigZagów. Jest postęp, trzeba im to przyznać.

Ale bez rewolucji nie można było się jednak obejść :oczko:
Kolekcja One Series jest odzwierciedleniem zupełnie nowego podejścia do biegania opartego na innowacyjnej technologii i budowie buta
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hassy pisze:Kangoorze, czy może rzeczone urzeczenie opadło Cię po lekturze tego fragmentu od tyłu do przodu i stref imitujących odpowiadających na potrzeby w każdej fazie w połączeniu z gwarancją niezwykłej płynności?? :)
Tak, myślę że to zupełnie nowy wymiar projektowania butów: horyzontalny zamiast wertykalnego, który okazał się ślepą uliczką.
hassy pisze:No a ja zestawiam powyższe z niedawną wypowiedzią Yacoola (w sedno tarczy MSZ), że but nie ma pomagać w biegu - but ma jak najmniej przeszkadzać.
Jeszcze dobitniej powiedział kiedyś McDougall: "Jeśli ktoś ci mówi, że jakiś but będzie coś kontrolował, trzymaj się od tego z daleka" :hejhej:

Zgadzam się, że nikt jeszcze nie dokonał takiego postępu w projektowaniu butów, jak Reebok od czasu Zigów.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Bartek Olszewski
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 2:25:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegałem w tych butach i są złe, bardzo złe! Oczywiście to moja osobista opinia, ale mi one kompletnie nie pasują. Podstawowe zarzuty to:

1) Zero przetoczenia! O jakim przetoczeniu mówi producent skoro u mnie ten but pracował jak bym drewniany sandał założył.
2) Z przodu tyle miejsca że Frodo Baggins zmieścił by stopę
3) Cały tył wylany jak by z żywicy...

A to tyle te podstawowe, które kompletnie nie pozwoliły mi biegać w tym bucie. Jak widziałem tylko jedną zaletę, bezszwową konstrukcję.
Awatar użytkownika
Kardiooa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Super buty. Polecam;)
Tomasz Krzyzanowski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmm buciki całkiem spoko ale ciekawi mnie jak wygladaly po takim dystansie zwazywszy iz pewnie na kazdym typie nawierzchni byly testowane
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ