Buty na sezon wiosenno-letni
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Do rozpoczęcia tego tematu skłoniła mnie przygoda, która przytrafiła mi się w tą sobotę. Jestem z Gdańska. Od dwóch tygodni usiłuję kupić buty na wiosnę-wczesne lato. Byłem w sklepach sportowych:Giacomelli (mizeria), AthletesFoot (niespodziewanie skromny wybór i jeżeli już coś jest to w cenie zaporowej), odwiedzałem pomniejsze sklepiki i narzekałem w duchu na brak butów do biegania.
Jak już wspominałem w tą sobotę odwiedziłem CH Manhattan i "przypadkowo" wszedłem do sklepu z obuwiem sportowym. Obejrzałem, ponarzekałem w duchu i już miałem wyjść gdy... usłyszałem słowo PEGASUS wypowiedziane przez panią ekspedientkę.
W głowie zapaliła się ogromna żarówa. Za chwilę na nogach miałem legendarne NIKE AIR PEGASUSY z serii Bowerman. Rozkoszowałem się ich amortyzacją i niesamowitym "ciągiem do przodu". To była ostatnia para, akurat mój rozmiar. Ich cena była dla mnie szkokiem - 149 złotych, (przecenione z 299). No ale ile można zapłacić za model z 2000 roku w białym kolorze?
Na szczęście szybkość biegu nie zależy od koloru buta.
Jak już wspominałem w tą sobotę odwiedziłem CH Manhattan i "przypadkowo" wszedłem do sklepu z obuwiem sportowym. Obejrzałem, ponarzekałem w duchu i już miałem wyjść gdy... usłyszałem słowo PEGASUS wypowiedziane przez panią ekspedientkę.
W głowie zapaliła się ogromna żarówa. Za chwilę na nogach miałem legendarne NIKE AIR PEGASUSY z serii Bowerman. Rozkoszowałem się ich amortyzacją i niesamowitym "ciągiem do przodu". To była ostatnia para, akurat mój rozmiar. Ich cena była dla mnie szkokiem - 149 złotych, (przecenione z 299). No ale ile można zapłacić za model z 2000 roku w białym kolorze?
Na szczęście szybkość biegu nie zależy od koloru buta.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
chwila moment, trochę jestem ciemny w tej materii ale też ostatnio szukałem butów - Pegasusy bardzo mi się podobały (no nie w tej cenie - model z 2003 za 399zł) tylko to są buty cushioned i czy są odpowiednie dla wszystkich? z moich doświadczeń ze sklepami giacomeli athlets (specjalnie małą literą i z błędami) wynika że sprzedawcy tam zatrudnieni powinni sprzedawac pietruszkę a nie buty: gdy powiedziałem że szukam butów na asfalt i mam normalną pronacje panienka nacisnęła przycisk pod ladą a jak przygiegli ochroniarze to powiedziała że ją molestowałem! w sklepie adidasa proponowali mi Response Adidas Trail na asfalt ! "no bo ma wszystkie te bajery"!!!! tak to będzie gdzie tam do Europy i sprzedawcy który sprawdzi jaki klient ma odcisk stopy zobaczy jak chodzi (nie mówiąc o jakiejś małej platforemce tensometrycznej) i poradzi ciemniakowi co ma kupić.
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Ale numer - pierwsza klasaQuote from MarekC on 5:35 pm on Mar. 10, 2003
...sklepami giacomeli athlets ...
...gdy powiedziałem że szukam butów na asfalt i mam normalną pronacje panienka nacisnęła przycisk pod ladą a jak przygiegli ochroniarze to powiedziała że ją molestowałem!...

Napisz śmiało, o który Giacomelli chodzi - czyżby w pasażu handlowym Auchan'a w Mikołowie?
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:49
- Życiówka w maratonie: 2:59:44
Pewnie że nie dla wszystkich. Ale ja akurat nie potrzebuję w bucie mechanizmów zapewniających stability i motion control.Quote: from MarekC on 5:35 pm on Mar. 10, 2003
chwila moment, trochę jestem ciemny w tej materii ale też ostatnio szukałem butów - Pegasusy bardzo mi się podobały (no nie w tej cenie - model z 2003 za 399zł) tylko to są buty cushioned i czy są odpowiednie dla wszystkich?
Wydaje mi się, że buty typu trail są teraz "modne". W jednym sklepie sprzedawca pochwalił się, że wszystkie buty biegowe w jego sklepie mają "trailową" podeszwę.
[url=http://www.biegajznami.pl/GT]forum Grupy Trójmiasto[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Strona GT[/url], [url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=21]GT Challenge 2007[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak na prawdę to trochę koloryzuje ale na słowo pronacja w sklepie zrobiło sie cicho - "no to może kolega panu ..." - kolega też zrobił baranie oczy.Ale numer - pierwsza klasaMoże jeszcze wezwali policje
Napisz śmiało, o który Giacomelli chodzi - czyżby w pasażu handlowym Auchan'a w Mikołowie?
A było to chyba w Adasiu Plejada w Sosnowcu.
A w w Mikołowie będe w piątek i rezerwuje sobie wykonanie tego numeru w Athlets w Oszołomie.
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Też widziałem tanie Pegasusy wierzcie lub nie, ale w Wielkim Młynie w Gdańsku. Fajny but, choć na nogach przyznaje nie miałem. Też zamierzam coś sobie kupić na sezon letni. Ale najpierw alu rower.
Pozdrawiam. Kazig.
Pozdrawiam. Kazig.
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
W Polsce 2/3 osob uzywa butow sportowych do chodzenia, wiec sprzedawcy nic nie musza wiedziec. W ubieglym roku po lakturze paru artykolow o doborze butow ruszylem na zakupy w Szczecinie. Po odw. w 3 sklepie dalem sobie spokoj, wszycy odpowiadali na moje pytania w takim tonie: ten model buta rozni sie od innego cena, kolorem, wzorkami!!! itp. Pojechalem za Odre i tam juz bylo lepiej. Chyba musze sie znow wybrac do Niemiec po buty, tylko kurs Euro jest straszny.
Piotr
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jaki rower zamierzasz kupić Kazig?
biegowa recydywa
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Olek Cześć, nie jestem jeszcze zdecydowany.
Potrzebuje roweru na zawody tym adventure racing oraz na duathlona do 2 tyś netto. Coś z dwóch: cross lub szosa. Skłaniam się do tego pierwszego, najwyżej będę kombinował z obręczami i inne takie. Powinien być lekki (góra 13kg) i chyba jak już brać to z amo.
Może coś tańszego.
Będę wdzięczny za propozycje. Jeszcze o tym napiszę.
Potrzebuje roweru na zawody tym adventure racing oraz na duathlona do 2 tyś netto. Coś z dwóch: cross lub szosa. Skłaniam się do tego pierwszego, najwyżej będę kombinował z obręczami i inne takie. Powinien być lekki (góra 13kg) i chyba jak już brać to z amo.
Może coś tańszego.
Będę wdzięczny za propozycje. Jeszcze o tym napiszę.