Komentarz do artykułu Wojskowe Mistrzostwa Europy w biegu na 20 km
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Wojskowe Mistrzostwa Europy w biegu na 20 km
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
Ja chce widziec nasza czolowke na biegach MM(Marathon Majors) w Bostonie , Londynie
moze w Japonii w najwiekszych maratonach, a nie gdzies tam na poslednich imprezach,
ktorymi moze za wojskowymi nikt sie nie interesuje-szkoda.
Wyslijcie Artura Polo, czy Murawskiego ze Szczecina jego 2:31 w Warszawie tez-super,
akurat na range impezy odpowiednie. Dajcie tez szanse innym.
moze w Japonii w najwiekszych maratonach, a nie gdzies tam na poslednich imprezach,
Wyslijcie Artura Polo, czy Murawskiego ze Szczecina jego 2:31 w Warszawie tez-super,
- bartorz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: kiepska
każdy musi z czegoś żyć. Tak się składa, że wojsko utrzymuje 'naszą czołówkę' i pewne starty są obligatoryjne. Z czasami, poza Szostem, który jest ewenementem, rzędu 2:11/2:12/2:13 co oni by zdziałali w Berlinie, Bostonie, Londynie?adam1adam pisze:Ja chce widziec nasza czolowke na biegach MM(Marathon Majors) w Bostonie , Londynie
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Nie jest tak źle pod tym względem. Błażej i Arek biegli przecież niedawno w Maratonie Berlińskim. Marcin Chabowski startował w Londynie, a Iwona Lewandowska w ubiegłym roku była 7 we Frankfurcie, to przecież też bardzo szybki i prestiżowy bieg.
- Bartek Olszewski
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:25:16
- Kontakt:
Niestety realia są takie, że żyć z czegoś trzeba. Cała nasza czołówka to wojskowi i są zobligowani do startu w Surinamie. Dzięki wsparciu z wojska mogą w miarę spokojnie trenować, wojsko za to wymaga, żeby je reprezentować.
W dodatku jest tak jak pisze Remus, dopiero co nasi zawodnicy biegli w Berlinie. Marcin startował w Londynie. Karolina Jarzyńska była nawet na liście Bostonu, ale wybrała Łódź. Bo trzeba sobie też uświadomić, ze my to robimy dla przyjemności, rywalizacji. Dla nich to zawód i często zwyczajnie wybierają lepiej płatną pracę. I moim zdaniem nie ma w tym nic złego.
W dodatku jest tak jak pisze Remus, dopiero co nasi zawodnicy biegli w Berlinie. Marcin startował w Londynie. Karolina Jarzyńska była nawet na liście Bostonu, ale wybrała Łódź. Bo trzeba sobie też uświadomić, ze my to robimy dla przyjemności, rywalizacji. Dla nich to zawód i często zwyczajnie wybierają lepiej płatną pracę. I moim zdaniem nie ma w tym nic złego.
-
- Wyga
znalazłem taki link - powinno być za free ale nie ma:
http://khukon44.com/?p=301
http://khukon44.com/?p=301
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Polacy Wojskowymi Mistrzami Europy, wygrana Lewandowskiej
Nieoficjalnie - Michał Kaczmarek czas ok. 59:40. Iwona ok. 1:08.
Nieoficjalnie - Michał Kaczmarek czas ok. 59:40. Iwona ok. 1:08.
-
- Rozgrzewający Się
http://www.lepape-info.com/wp-content/u ... mparis.pdf Nie rozumiem w wynikach nasi są na 15 miejscu i dalej, ciekawe co sie dzieje z Henrykiem?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale jest gdzies klasyfikacja wojskowych? Nie rozumiem o co chodzi z Henrykiem?
-
- Rozgrzewający Się
Znalazłem w necie tylko taki film gdzie widać naszych https://www.youtube.com/watch?v=Lw6zuDfkHkgAdam Klein pisze:Ale jest gdzies klasyfikacja wojskowych? Nie rozumiem o co chodzi z Henrykiem?
Moje mało zrozumiałe pytanie tyczy się, słabszej formy WIELKIEGO Henryka? Kurcze, właśnie o to się martwiłem, na OWM Szost powiedział, że bieganie traktuje jako prace, nie lubi biegać. Chyba powoli brak pasji biegania powoli wychodzi? Miałem nadzieje jeszcze na dobre wyniki tego biegacza.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Przecież dla Henryka był to pierwszy start uliczny po kontuzji, którą odniósł w kwietniu. Fajnie, że dochodzi do formy. Czas 1:00:12 to nie tragedia.
- Bartek Olszewski
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 2:25:16
- Kontakt:
Kenijczycy też traktują to jako pracę, nie przeszkadza im to w rewelacyjnych wynikach.taksun pisze:Znalazłem w necie tylko taki film gdzie widać naszych https://www.youtube.com/watch?v=Lw6zuDfkHkgAdam Klein pisze:Ale jest gdzies klasyfikacja wojskowych? Nie rozumiem o co chodzi z Henrykiem?
Moje mało zrozumiałe pytanie tyczy się, słabszej formy WIELKIEGO Henryka? Kurcze, właśnie o to się martwiłem, na OWM Szost powiedział, że bieganie traktuje jako prace, nie lubi biegać. Chyba powoli brak pasji biegania powoli wychodzi? Miałem nadzieje jeszcze na dobre wyniki tego biegacza.
Poza tym to bardzo dobry czas, odpowiada rezultatowi poniżej 1:03:30 w półmaratonie. Jak na pierwszy start po kontuzji i budowanie formy na maraton to chyba nie jest źle?