14. Poznań Maraton

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Takie pytanie do doświadczonych...Jeśli chciałbym przez np. dychę pozającować komuś (w głowie mam taką grupę wsparcia dla koleżanki, każdy poleciałby kawałek z nią), można się swobodnie dołączyć? nie będzie zdejmowania z trasy? ;) Dodatkowo istotne to, że chciałbym ją "pociagnąć" na ostatniej dyszce, czyli do Targów.......
Tak tak, a później będzie jak w Berlinie, Paweł na mecie a Keniole za nim ;)
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mar.co pisze:Tak tak, a później będzie jak w Berlinie, Paweł na mecie a Keniole za nim ;)
:hejhej: :hejhej: ...Ale pytałem poważnie ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:
Mar.co pisze:Tak tak, a później będzie jak w Berlinie, Paweł na mecie a Keniole za nim ;)
:hejhej: :hejhej: ...Ale pytałem poważnie ;)
Biegnij, ale nie do mety. Zostaw ją samą przy skręcie na targi, niech to będzie jej maraton :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czesuaf pisze:http://www.meteoprog.pl/pl/weather/Poznan/6_10/#1
Niedziela...też nieźle. Jestem dobrej myśli.
Wracając do pogody, ja z kolei korzystam z http://bit.ly/GMjYth
Też się sprawdza, ale w wersji 48-godzinnej, dłuższe predykcje to trochę loteria.

Wszystkie meteo pokazują mniej więcej to samo 17-18 stopni.
Nawet zaczynam mieć obawy, że będzie za ciepło ;)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:Biegnij, ale nie do mety. Zostaw ją samą przy skręcie na targi, niech to będzie jej maraton :)
To dla mnie jasne :D - ja mam być (o ile będę, bo to nie przesądzone) jedynie elementem wsparcia ;)

Co do pogody - trzeba czekać, aż zostanie 48h - wcześniejsze przymiarki to wróżenie z fusów ;)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
zapa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:00
Życiówka w maratonie: 03:48:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

P@weł pisze: Co do pogody - trzeba czekać, aż zostanie 48h - wcześniejsze przymiarki to wróżenie z fusów ;)
Ach gdyby była pogoda taka jak w Warszawie na maratonie to warunki byłyby prawie idealne
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu :) - testy, recenzje, porady, relacje,
kony
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Paweł, to jak już odstawisz koleżankę do mety to wróć po mnie.
Będę leżał gdzieś pewnie na początku Mickiewicza, koło szpitala więc jak ocenisz że nie ma szans mnie doholować pod górkę do mety to mnie zaniesiesz na OIOM :hejhej:
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
omarr
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

citek10 pisze:Urocza i do tego jacy oszczędni Ci poznaniacy.
Dziękuję za odpowiedzi.
Już nie musisz się wysilać Qba Krause, przyjedziesz do mojego maista to też CI tak odpowiem. Będziesz z buta smigał kilometry. Nara i powodzenia
WTF? Nie kwynkaj, bo wystarczy chwila i rug cug masz wszystkie informacje. Ale się jest nygus i wszystko by się na szagę chciało... Wszystko jest akuratnie wyjaśnione w informatorze.
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Takie pytanie do doświadczonych...Jeśli chciałbym przez np. dychę pozającować komuś (w głowie mam taką grupę wsparcia dla koleżanki, każdy poleciałby kawałek z nią), można się swobodnie dołączyć?
Jeśli nie masz wykupionego pakietu, dołączanie się do biegu na dziko jest bardzo nie w porządku.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Paweł100 pisze:Jeśli nie masz wykupionego pakietu, dołączanie się do biegu na dziko jest bardzo nie w porządku.
Rozumiem, że napisałeś to np. w trosce o uczestników, bo ja nie zamierzam brać udziału "na dziko" w biegu - bierze go ktoś, kogo chcę wesprzeć. W zawodach lekkoatletycznych z udziałem zająców, zające nie ścigają się, nie są klasyfikowani, jedynie utrzymują tempo na określonym odcinku dla tych, którzy biegną bić rekordy. Scotta Jurka wspierał w ultra jego przyjaciel...Gdybym chciał pobiec, wykupiłbym pakiet, to dla mnie oczywiste, jak to, że białe jest białe. Moje pytanie było nie z natury etycznych, a organizacyjnych - nie chcę nikomu przeszkadzać, ani też łamać zasad, z drugiej strony widziałem zdjęcia, gdzie biegnącej osobie towarzyszła np. osoba na rowerze (moi przyjaciele)...
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Przeciez kolega napisal ze 10 km chce tylko kolezanke podholowac. Nie zamierza na dzika 42 km walic. Choc ja tez uwazam ze kolezanka znajdzie w tlumie startujacych takich z ktorymi uda sie do mety wspolnie dobiec. NA pewno sporo osob bedzie bieglo jej tempem, a jak oslabnie to nastepni wolniejsi beda z tylu :) A jesli przecenila swe siły to z toba czy bez zejdzie z trasy na 100%.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tarnovia, tu nawet nie chodzi o to, czy da sobie radę, czy nie ;) Jestem pewien, że da, ma za sobą wiele połówek, ale też i niedawno kontuzję...Biegamy razem w kilka osób, kiedyś jej obiecaliśmy, że ją wesprzemy, jak pobiegnie - taka "sztafeta wsparcia" ;) ...To luźne i niezobowiązujące, można przecież próbować po chodnikach obok zasuwać, ale w zeszłym roku, gdy na rowerze jeździłem za kolegą, robiąc mu fotki, to ciasno tam było i poruszanie się było uciążliwe. Stąd właśnie moje pytanie.
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

marcin1404
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:00:08

Nieprzeczytany post

omarr pisze:
citek10 pisze:Urocza i do tego jacy oszczędni Ci poznaniacy.
Dziękuję za odpowiedzi.
Już nie musisz się wysilać Qba Krause, przyjedziesz do mojego maista to też CI tak odpowiem. Będziesz z buta smigał kilometry. Nara i powodzenia
WTF? Nie kwynkaj, bo wystarczy chwila i rug cug masz wszystkie informacje. Ale się jest nygus i wszystko by się na szagę chciało... Wszystko jest akuratnie wyjaśnione w informatorze.
Tej, wiaruchna, przestańcie już brynczeć bo ino porute robicie.
Conrados
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:34:58
Życiówka w maratonie: 2:50:06

Nieprzeczytany post

kungas pisze:
Conrados pisze:Zapraszam do wspólnej zabawy, która potrwa mniej więcej 3 godzinki i 29 minutek z małym haczykiem.

Pace na 3:30
Będziesz ciągnął na netto czy brutto? i czy tempo planujesz równe na każdy km czy może masz inną strategię?

Pytam bo zastanawiam się nad podczepieniem :)
Sprawa jest już jasna. Pacemakerzy biegną na czas NETTO.
5 km - 17:05 (ParkRun Kalisz 2017)
10 km - 34:58 (Maniacka Poznań 2017)
15 km - 56:58 (Bełchatów 2013)
21,097 km - 1:18:45 (Ostrów Wielkopolski 2018)
42,195 km - 2:50:06 (Orlen 2016)
Drwal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43m07s
Życiówka w maratonie: 3h46m18s

Nieprzeczytany post

Analizował może jakiś wyznawca teorii "negative split" tegoroczną trasę poznańskiego maratonu i mógłby potwierdzić, że ma ona sens przy takim ukształtowaniu terenu? Sam wolę pobiec drugą połowę każdego biegu szybciej, bo wtedy sprawia to po prostu większą przyjemność, ale zastanawiam się, czy przez podbiegi w drugiej połowie dystansu, np. półmaraton w 1h40m dla zakładanego 3h20m na mecie nie będzie już de facto "negative splitem"? Tempo 5m10s/km na podbiegu o nachyleniu 2% jest wszakże odpowiednikiem 4m30s/km po płaskim...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ