Chusta Buff na jesień/zimę

pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:buff wymyślil buffa.
No bez przesady. Normalnie "innowacja" na miarę Apple'a. Pierwsi na tym zbudowali markę i zrobili interes.
Kiedyś to się zwało szalokominiarka :bum:
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

źródła proszę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
tupacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Obrazek

Żołnierze w podróbkach Buffa na froncie 2WŚ.

Zapytajcie swojego ojca/brata/sąsiada, który był w wojsku, to opowie wam, jak latał po poligonie w podróbach Buffa na długo, zanim ta firma powstała.

EDYCJA:
Aha, gdyby ktoś był zainteresowany, to wojskowe szalokominiarki można dostać w każdym demobilu za mniej niż 5 złotych.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to piękne :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tutaj z innego frontu i na wyposażeniu innej armii (spod Stalingradu):
Obrazek
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
kony
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To może w takim demobilu i onuce biegowe by się dało wyrwać za 5 zeta :hej:

A tak serio, te wojskowe szaloczapki czy jak im tam, to pewnie z wełny czy czegoś takiego więc raczej bym się nie skusił. No chyba że na zimę, na miasto wyjść, szyku zadać...
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
tupacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dawno nie miałem czegoś takiego na sobie, a jak miałem to nie biegałem w tym (a przynajmniej dla przyjemności), natomiast jak zauważyłeś bawełna średnio się nadaje do biegania. Jednak patrząc na to, jak niektórzy stoją kwadranse przed biegiem odziani w worki na śmieci, to może kogoś zainteresuje informacja o tanim jak barszcz okryciu szyi i głowy.
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kony pisze:To może w takim demobilu i onuce biegowe by się dało wyrwać za 5 zeta :hej:

A tak serio, te wojskowe szaloczapki czy jak im tam, to pewnie z wełny czy czegoś takiego więc raczej bym się nie skusił. No chyba że na zimę, na miasto wyjść, szyku zadać...
A jakby ta wełna była z merynosa?
A co do onuc, to jakbyś musiał biegać w ciężkich skórzanych buciorach, to za parę onuc wymieniłbyś całe pudło skarpet z coolmaxu czy innego superhipermega nowoczesnego materiału :bum:
Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Haha :bum: No śmiesznie wyszło ale w gruncie rzeczy to sam fakt, że
pehop pisze:Pierwsi na tym zbudowali markę i zrobili interes.
Też się liczy.
Pokażcie markę która podchwyciła pomysł wcześniej i robiła coś podobnego z przeznaczeniem dla sportu/aktywności.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

takie cacko z jakiejś anilany bo napewno nie wełny miałem na wyposażeniu mundurowym w 1984 nazywało się to szalokominiarka. Od wielu lat istnieją kołnierzoczapki i szalokominiarki, pewnie gdyby to polska firma wprowadziła to byłby to obciach ale skoro buff no to zupełnie inna bajka tak samo kto by chodził do kina miejskiego ale do Cinema City...
Crazyfly
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:takie cacko z jakiejś anilany bo napewno nie wełny miałem na wyposażeniu mundurowym w 1984 nazywało się to szalokominiarka. Od wielu lat istnieją kołnierzoczapki i szalokominiarki, pewnie gdyby to polska firma wprowadziła to byłby to obciach ale skoro buff no to zupełnie inna bajka tak samo kto by chodził do kina miejskiego ale do Cinema City...
Szalokominiarka z lat 80 bedaca na wyposazeniu wojska ma tyle wspolnego z buffem co buty wojskowe z butami biegowymi.
Uzywałem tego z lat 80 i obecnego, sposob wykorzystania buffa ze wzgledu na rodzaj i wlasciwosci materiału a szalokominiarki - nie ma ze soba nic wspolnego no moze jedno zakladanie przez głowe.
Szalokominiarka - fajny pomysl ale niedokonczony ale materiał tez inny - stad innowacyjnosc buffa w obecnym wydaniu
pzdr
andrzej/gdy

1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Crazyfly pisze:Szalokominiarka z lat 80 bedaca na wyposazeniu wojska ma tyle wspolnego z buffem co buty wojskowe z butami biegowymi.
Uzywałem tego z lat 80 i obecnego, sposob wykorzystania buffa ze wzgledu na rodzaj i wlasciwosci materiału a szalokominiarki - nie ma ze soba nic wspolnego no moze jedno zakladanie przez głowe.
Szalokominiarka - fajny pomysl ale niedokonczony ale materiał tez inny - stad innowacyjnosc buffa w obecnym wydaniu
pzdr
Równie "odkrywcza" była firma, która zaczęła sprzedawać tighty/obcisłe spodnie/rajtuzy dla biegaczy. Też poraz kolejny wynaleźli koło.
Nie chcę umniejszać nic firmie Buff. Chwała im za to, że spopularyzowali szalokominiarki (jakoś nie wyobrażam sobie żadnej kobiety noszącej sraczkowo-oliwkowe coś ma szyi/głowie/ręce), ale nie wydaje mi się słuszne przecenianie tej "innowacji". Ot, poprostu kawałek szmatki w kształcie komina wykonany z fajnego materiału zyskał popularność. Pewnie w niezbyt odległej przyszłości jakaś firma na nowo odkryje bandany/kerchiefy i trendsetterzy (bądź też inaczej zwani specjaliści od wciskania szarym masom marketingowego kitu) ogłoszą ogłoszą kolejny rewolucyjny gadżet pod nazwą tej firmy (jak Buff czy Hoover) :bum:
Chyba jednak trochę popłynąłem, bo istnienie bandan wryło się jednak ludziom do głów. Z drugiej jednak strony, obecna młodzież widząca tylko buffy może to łyknąć :bum:
hankok
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam 3 chusty jedną Buff, jedną 4fun i jedną z tchibo. Ta ostatnia w zasadzie nadaje się tylko jako opaska, jest mało elastyczna, sztywna i jakaś taka mała, nie polecam.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

uwaga, bardzo fajne chusty są w Lidlu, z polarem, wyginają się jak oryginalne Buffy, ale kosztują tylko 17 zet :hej:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

katekate pisze:uwaga, bardzo fajne chusty są w Lidlu, z polarem, wyginają się jak oryginalne Buffy, ale kosztują tylko 17 zet :hej:
Posiadam takowego kupiłem kilka lat temu i ma się dobrze i służy też równie dobrze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ