okulary
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Arthur - a z jakiego miasta jesteś?
Bo w Warszawie na Broniewskiego 71 miewaja bardzo fajne Uvex'y (jedne zgubiłem) ale potem kupiłem drugie -lekko niebieskie szkiełka, bardzo fajne.
Telefon tam jest: 669 28 08 (chyba)
Bo w Warszawie na Broniewskiego 71 miewaja bardzo fajne Uvex'y (jedne zgubiłem) ale potem kupiłem drugie -lekko niebieskie szkiełka, bardzo fajne.
Telefon tam jest: 669 28 08 (chyba)
- Ultimus
- Wyga
Okularki przeciwsłoneczne moim zdaniem są wskazane również w lesie (częste zmiany jasno-ciemno) to tak jakby na przenian zapalac i gasić żarowke, po pół godziny człowiek dostaje nerwowych tików
.

--------------------------------------
To boldly go where no one has gone before.
To boldly go where no one has gone before.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mocno zaszalałem i zamówiłem sobie Rudi Project - Kerosene. Głównie z myślą o rowerowaniu, ale myślę że do biegania też mogą się przydać. Chodzi o wersję z dodatkową oprawką na szkła korekcyjne. Bardzo jestem ciekaw jak się sprawdzą.
biegowa recydywa
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Olek, rzeczywiscie zaszalales ale Rudi Project s ajedne z niewielu dajace mozliwosc noszenia szkiel korekcyjnych. W gruncie rzeczy nie jest wazne czy okulary sa markowe ale aby byly lekkie i dobrze siedzialy na nosie. Test- po zalozeniu zaczac poskakiwac w miejscu. Jesli okulary ruszaja sie na nosie przy podskoku to sa do biegu nieprzydatne. Ja sam uzywam okularow, ktore mam w pracy jako "safety glasses"- lekkie i sie swietnie trzymaja nawet na spoconej twarzy.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Ja jeszcze nie zaszalalem , choc okulary sa moja slaboscia. Po prostu kupuje podroby na stacjach benzynowych . Stwierdzilem a wlasciwie nie stwierdzilem duzej roznicy pomiedzy okularami za dolara a tymi za 25 $ ( moj rekord w wydatku za okulary ) .
Kieruje sie jedynie zasada - musza doskonale lezec i byc stosunkowo lekkie ( nie moga nigdzie uciskac )
Kieruje sie jedynie zasada - musza doskonale lezec i byc stosunkowo lekkie ( nie moga nigdzie uciskac )
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zrobiłem test - okulary świetnie się trzymają. Niestety szkła korekcyjne będą gotowe dopiero w czwartek.
Osoby z wadą wzroku mają trudniej. Myślę, że mógłbym spokojnie kupić dużo tańsze okulary na rower, gdyby nie ten problem. Firma Rudi Project oferuje całą gamę szkieł zewnętrznych o różnych zastosowaniach. Ja zdecydowałem się na podwójny zestaw: przejrzystych i przyciemnianych /pochłaniają 12% światła/. ... Poza tym robię sobie ostatnio różne prezenty, żeby umocnić nieco oklapnięte /w związku z różnymi kłopotami/ morale.
Osoby z wadą wzroku mają trudniej. Myślę, że mógłbym spokojnie kupić dużo tańsze okulary na rower, gdyby nie ten problem. Firma Rudi Project oferuje całą gamę szkieł zewnętrznych o różnych zastosowaniach. Ja zdecydowałem się na podwójny zestaw: przejrzystych i przyciemnianych /pochłaniają 12% światła/. ... Poza tym robię sobie ostatnio różne prezenty, żeby umocnić nieco oklapnięte /w związku z różnymi kłopotami/ morale.
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
Kupi³am wczoraj w Decathlonie okulary UVEX z pomarañczowymi szk³ami, 59 pln. Do biegania po lesie, bo wpadaj± mi do oczu owady. Muszka w oku + soczewka kontaktowa = disaster.
Ciekawa jestem, jak siê sprawdz±.
Ciekawa jestem, jak siê sprawdz±.
-
- Zaprawiony W Bojach
Okulary generalnie siê sprawdzi³y.
Bardzo podbijaj± kontrast i nawet w pochmurny dzieñ lub o zmroku wszystko doskonale widaæ. Muchy ani komary nie lec± do oczu.
By³yby idealne, gdyby mia³y zakrzywione ramiona (czy tak siê nazywa ta cze¶æ oprawy okularowej?), mocniej siedzia³yby mi na nosie.
Parê postów wcze¶niej ArthurP pyta³ o okulary sportowe, nieprzyciemniaj±ce, z gumkami na nos i na koñcach ramion. Otó¿ kupi³am w sklepie Alpinusa w CH Reduta w Al. Jerozolimskich okulary Stockholm, co prawda przyciemniaj±ce (zewnêtrzna warstwa szkie³ opalizuj±ca, impact resistant), ale z gumkami. Na nosie siedz± idealnie. By³y równie¿ modele nieprzyciemniaj±ce, albo przyciemniaj±ce w bardzo ma³ym stopniu. Cena 79 pln. Kupi³am je z przeznaczeniem na rower, ale do biegania te¿ ¶wietnie bêd± siê nadawa³y.
Bardzo podbijaj± kontrast i nawet w pochmurny dzieñ lub o zmroku wszystko doskonale widaæ. Muchy ani komary nie lec± do oczu.
By³yby idealne, gdyby mia³y zakrzywione ramiona (czy tak siê nazywa ta cze¶æ oprawy okularowej?), mocniej siedzia³yby mi na nosie.
Parê postów wcze¶niej ArthurP pyta³ o okulary sportowe, nieprzyciemniaj±ce, z gumkami na nos i na koñcach ramion. Otó¿ kupi³am w sklepie Alpinusa w CH Reduta w Al. Jerozolimskich okulary Stockholm, co prawda przyciemniaj±ce (zewnêtrzna warstwa szkie³ opalizuj±ca, impact resistant), ale z gumkami. Na nosie siedz± idealnie. By³y równie¿ modele nieprzyciemniaj±ce, albo przyciemniaj±ce w bardzo ma³ym stopniu. Cena 79 pln. Kupi³am je z przeznaczeniem na rower, ale do biegania te¿ ¶wietnie bêd± siê nadawa³y.
- jaackaal
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:52:04
Czas odświeżyć trochę ten temat... 
Poszukuję któryś z tych okularów na terenie Warszawy:
- UVEX VAIN silver silikon, szybki: litemirror orange
- UVEX VAIN white silikon, szybki: smoke
bym mógł pójść do sklepu i dopasować dla siebie...
Widział może ktoś te okulary w jakimś warszawskim sklepie... ?

Poszukuję któryś z tych okularów na terenie Warszawy:
- UVEX VAIN silver silikon, szybki: litemirror orange
- UVEX VAIN white silikon, szybki: smoke
bym mógł pójść do sklepu i dopasować dla siebie...
Widział może ktoś te okulary w jakimś warszawskim sklepie... ?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
-
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Rewelacyjne sa okulary firmy Oakley .- Niestety bardzo drogie.
Okulary mają za zadanie : chronić oczy przed zbyt ostrym światlem (slonecznym) oraz przed wszechobecnymi latem owadami.
Pozdrawiam,
Okulary mają za zadanie : chronić oczy przed zbyt ostrym światlem (slonecznym) oraz przed wszechobecnymi latem owadami.
Pozdrawiam,
Michał
-
- Wyga
Jak okulary do biegania to tylko Ray ban :P