IrD +Polar

Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

taaak wreszcie sie zdecydowalam na zakup Polara!!! fajna zabawka, pierwszy trenig bardzo milo mi sie przeprowadzilo-jest super.
Pierwsze wrazenie po musze sie nauczyc porzadnie obslugi...
drugie.... nie moge skomunikowac z IrD????
wiec tak mam s-610, wedlug instrukcji powinno sie dac skomunikowac z IrD zainstalowanym w komputerze- takowe mam-sterowniki z 99 standart win 98se(chyba) IrD szuka nowego sprzetu nie wykrywa, jak uruchamiam z programu polara to tez nie wykrywa?
Polar-zegarek ustawiam bliziusienko do IrD , ustawiam connect, enter, transmituje dane ..100% i koniec...komputer nic nie widzi..
Rozmawialam z czlowiekiem ktory ma s-810 powiedzial ze spoko powinnam podlaczyc do mojego IrD ( a nie wiem co to jest za model, ale znajac zycie byl standartowo zainstalowany w kompie , wiec prosty)

Znajac siebie robie cos za szybko i dlatego nie moge sie polaczyc.
sciagne sobie jeszcze instrukcje po angielsku, jakos ta francuska to mi nie przechodzi....a z helpa nie wiele sie dowiedzialam....

(Edited by caryca at 9:59 am on Jan. 13, 2003)

(Edited by caryca at 2:01 pm on Jan. 13, 2003)
PKO
Awatar użytkownika
Zico
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem, to model S610 moze sie komunikowac z PCetem poprzez port IrD`a ale tylko w Windowsie 95. Trzeba dokupic port firmy Polar aby bylo ok na innych Windowsach. Z kolei model Polara S610i ma bezproblema komunikacje z portem IrD`a kazdego Windowsa. Sam posiadam ten sam model zegarka i juz zamowilem port podczerwienie firmy Polar:) Pozdrawiam,.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub Ciesielski
Ryszard
Ekspert/Fizjologia
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Caryca,
napisz do mnie (wejdź na moją stronę), podam Ci numer komórki i jak zadzwonisz do mnie to wyjaśnię Ci wszystkie zawiłości związane ze sterownikami i komunikacją z komputerem a przy okazji odpowiem na wątpliwości związane z wykorzystaniem S-610.

R.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Temat już może trochę nieaktualny, bo dostępne są już wszystkie wersje z "i", ale ponieważ widzę, że niektórzy przeglądają ten temat, to powiem, że każdą wersję Windowsów można zmusić do pracy przez standardowy port Ir - nie tylko Win95 i tylko wersje Polarów z "i" (chodzi mi o to, że nie potrzebny jest interfejs Polara). Opis łatwo znaleźć w Internecie - jakby ktoś potrzebował, to niech da znać.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from romek on 11:16 am on July 16, 2003
...chodzi mi o to, że nie potrzebny jest interfejs Polara. Opis łatwo znaleźć w Internecie - jakby ktoś potrzebował, to niech da znać.
Czy mógłbyś podac cos więcej- mam 810 (bez i) a chciałbym bez interfejsu przesypywać ale mam 2000 a nie 95.
Z góry dziękuję.

(Edited by ArthurP at 9:42 am on July 21, 2003)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szczegółowe informacje - potrzebne pliki oraz linki, co i dlaczego tak działa znajdziesz tutaj:

http://www.pipiche.fr.fm/Polar

Powodzenia

Romek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ