Komentarz do artykułu Zmiana terminu Orlen Warsaw Marathon?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:15
Życiówka w maratonie: 2:56:21

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:pisanie, że OWM jest ważniejszy niż kanonizacja to jakaś paranoja. Sam jestem biegaczem (maratonów co prawda nie biegam), ale patrzmy realnie - chętnych do udziału w całym cyklu "Orlenowskiej" imrezy będzie ok 10 tys (zakładam, że oprócz maratonu będą biegi towarzyszące).

Pomijając fakt, że wtedy (27 IV) mogły by być jakieś procesje, uroczystości. To jeszcze szło by ogarnąć. Ale przeniesienie maratonu jest poniekąd dobre ze strategicznego punktu widzenia:
a) możliwe, że część osób która planuje wziąć udział w biegu chciałaby też jakoś uczestniczyć w Mszy Kanonizacyjnej - czy to w Rzymie, czy za pośrednictwem TV/radia..

a poza tym - kanonizacja już się nigdy nie powtórzy, a Maraton - zapewne tak.
Pytanie tylko: jak to wpłynie na Łódź? :D
Runner2010, chłopcze, nic o Tobie nie wiem, oprócz tego, że wpisałeś sobie w profil życiówkę na 'dychę' poniżej 38 minut(to ładny wynik, na który trzeba ciężko pracować, doceniam), że masz 20 lat i jesteś gdzieś z Krakowa. Jak mniemam, filozofia i logika na studiach jeszcze przed Tobą :oczko: Zgadzam się prawie ze wszystkim, co piszesz: że mogą być jakieś procesje - zgoda, że część osób będzie chciała to uczcić - zgoda, że się nigdy nie powtórzy - zapewne.
Ale proszę Cię, nie zakładaj , że "pisanie, że OWM jest ważniejszy niż kanonizacja to jakaś paranoja", bo to jest bez sensu.
Znam ludzi, którzy powiedzą, że DLA NICH maraton w Dębnie jest ważniejszy niż maraton w Berlinie. Rozumiem i szanuję. Znam ludzi, dla których wódka jest ważniejsza niż bieganie. Cóż, nie rozumiem, ale... szanuję. I tak dalej...
DLA MNIE maraton to święto biegowe i DLA MNIE jest ważniejszy niż Pesach, Hadżdż, Baisakhi czy kanonizacje, co zwyczajnie mnie nie interesuje i nie wzbudza emocji.

Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania na forum, ale nieco niekomfortowo się czuję, gdy ktoś MOJE zdanie uważa za paranoje. :nienie:
P.
PKO
runner2010
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polman Jersey pisze:
Znam ludzi, którzy powiedzą, że DLA NICH maraton w Dębnie jest ważniejszy niż maraton w Berlinie. Rozumiem i szanuję. Znam ludzi, dla których wódka jest ważniejsza niż bieganie. Cóż, nie rozumiem, ale... szanuję. I tak dalej...
DLA MNIE maraton to święto biegowe i DLA MNIE jest ważniejszy niż Pesach, Hadżdż, Baisakhi czy kanonizacje, co zwyczajnie mnie nie interesuje i nie wzbudza emocji.

Wiem, że każdy ma prawo do swojego zdania na forum, ale nieco niekomfortowo się czuję, gdy ktoś MOJE zdanie uważa za paranoje. :nienie:
ok - ja nie mam nic do tych co biegają maratony itp. i rozumiem, że dla nich maraton to wielkie wydarzenie. A co do tego, który maraton jest dla kogo ważniejszy - pomińmy to. Dla kogoś Dębno może być ważniejsze niż Berlin np. ze względów sentymentalnych :)
Dobra może jakoś źle się wyraziłem. Generalnie mam na myśli to, że nie powinno się robić "wielkiego halo" bo mogą przenieść jakiś tam maraton (to już oficjalnie potwierdzone??).
Awatar użytkownika
Polman Jersey
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:15
Życiówka w maratonie: 2:56:21

Nieprzeczytany post

runner2010 pisze:Generalnie mam na myśli to, że nie powinno się robić "wielkiego halo" bo mogą przenieść jakiś tam maraton (to już oficjalnie potwierdzone??).
Też tak sądzę. Organizator ma do tego pełne prawo. Jego biznes. Zrobił pewnie jakieś symulacje, obliczenia i szacunki. Wyszło, że przez religię zarobi mniej/za mało. Przesunął imprezę. Zmienił termin. I tyle. :)

Pytanie z zupełnie innej beczki. Do tych, którzy mają realne pojęcie. Która trasa jest najszybsza: Praga, Łódź czy orlenowa Warszawa?
P.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
bosman78
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,59

Nieprzeczytany post

No i git promocyjna opłata do biegu na 10 obowiązuje do końca roku a nie do końca października :taktak:
5km-24.22 10km-49,49 "1/2"-02:02:8
"Per aspera ad astra"
Awatar użytkownika
Grzegorz_K13
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:33:50
Życiówka w maratonie: 02:37::01

Nieprzeczytany post

No i bardzo dobrze, wszyscy się rzucą na Orlen, a ja tak jak w zeszłym roku pobiegnę w Łodzi, gdzie maraton jest zorganizowany na wysokim poziomie :)
AZS AWF WARSZAWA

PB Maraton 02:37:01
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

No fajnie....a czy sa juz jakies przecieki dotyczące terminu Półmaratonu Warszawskiego? będzie dwa czy trzy tygodnie odstępu od Orlen Maratonu? :hejhej:

edit: już wiem...tylko dwa tygodnie :echech:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
piciek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem czym się tak wszyscy gorączkują? Czy to będzie połowa kwietnia czy końcówka, mnie to wszystko jedno. Nie zamierzam uczestniczyć w kanonizacji (czy jak to się fachowo nazywa) ani osobiście, ani za pośrednictwem tv/radia. Tak naprawdę sprawa jest banalnie prosta. Jeśli choćby 1000 runnerów zamiast na maraton pojechało do Rzymu to policzcie sobie jak Orlen będzie "w plecy". Więc lepiej było zmienić termin i tyle.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Mi wręcz podwójnie pasuje zmiana terminu bo raz będę uczestniczył w kanonizacji, a dwa byłoby zbyt blisko mojego ożenku :P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ