Uzywal ktos Polara podczas plywania?

Awatar użytkownika
MTBiker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czy woda przeszkadza w pracy nadajnika , czy raczej polepsza jego dzialanie bo zwilza elektrody.?
rafał
PKO
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

U¿ywa³am Polara S-610 podczas p³ywania. Sprawowa³ siê bez zarzutu. Trzeba tylko pamiêtaæ, ¿e nie nale¿y pod wod± u¿ywaæ przycisków, bo to grozi podobno rozszczelnieniem obudowy.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W wodzie moja koleżanka używa podobnie jak Joy S-610 i twierdzi, że jest to kapitalne użądzenie. Ja nie pływam z żadnym tętnomierzem, bo - z nie wiadomych dla mnie powodów - żaden nadajnik (a próbowałem róznych) nie chce wysyłać danych do monitora (może mam za suchą skórę?)
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
Cezariusz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Używam Polara accurex plus podczas pływania.
Sprawdza się bez zarzutu, łapie międzyczasy w wodzie i nie ma problemów, należy tylko mocniej zacisnąć taśmę od nadajnika, bo ma tendencje do z suwania się.
Podczas ostrzejszego pływania (mocniejszych odbiciach) wymagane było by zastosowanie do nadajnika dodatkowego paska podtrzymującego przez szyje bądź szelek.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeden z moichkolegow twierdzi, iz w wodzie nalezy montowac pasek nadajnika wyzej niz normalnie, tzn. nad sutkami.

kledzik
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tytułem uzupełnienia: pisałem serio, że przyczyną braku transmisji może być suchość skóry, ale nie w sensie wilgotności tylko natłuszczenia. Kumpela o której wyżej, przed wejściem do basenu obficie smaruje się różnymi kremami natłuszczającymi. Moja skóra jest sucha jak wiór, a w wodzie dosłownie mi pęka i może też powinieniem się natłuszczać. Swoja drogą myślałem że woda jest wystarczającym elekrolitem, ale nie jest.
Kiedy biegam z S-610 nigdy nie ma kłopotów z transmisją, nawet po wyjęciu z pudełka przed biegiem mam od razu pokazywane tętno (chociaż wszystko jest jeszcze suche), tylko w wodzie są trudności.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ArthurP - wiem, ¿e coponiektórzy uwa¿aj± to za niemêskie, ale mo¿e - skoro masz tak± such± skórê - zacznij u¿ywaæ balsamów do cia³a po ka¿dej k±pieli (mam na my¶li równie¿ k±piele w domu). Woda chlorowana bardzo wysusza skórê, dla mnie na przyk³ad to bardzo niekomfortowe odczucie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ