ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

franklina pisze:no! ewentualnie jak edzia cos zaproponuje to bede musiala sie wesprzec przed polóweczką :hej: :oczko: :taktak: :bum:

Połóweczką Cię mogę wesprzeć.
Zrób jakieś śledziki na zagrychę a ja połóweczkę przywiozę i współuczestnictwa nie odmówię. Zdamy potem relację na forum w jakim czasie ją skończyłyśmy. :spoczko:
Tylko już po tym raczej nie pobiegamy.
Ale pewnie pośpiewamy. :hahaha:
PKO
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma-tika, u mnie do najszybszego człowieka świata daaaallleeekooo, ale to znak że wracam do życia i może zbliżę się do dawnej formy ;p tylko kiedyyyy?
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

papillon pisze:Ma-tika, u mnie do najszybszego człowieka świata daaaallleeekooo, ale to znak że wracam do życia i może zbliżę się do dawnej formy ;p tylko kiedyyyy?
eee tam, jak bedziesz w takim tempie poprawiać formę - 2 min. na 2 m-ce - to chwilunia i jesteś miszcz :spoczko: ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pewnie się zatnę i więcej nie pobiegnę ;p tak jak z tym magicznym 5 kg NIGDY nie można go zrzucić ! ech... właśnie słyszę deszcz... no pewnie jak rano mam biegać to akurat musi zacząć padać, wrrrrrrrr!
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon, 2 minuty/km nazywasz JAKIMŚ progresem? Przecież to olbrzymi postęp i ciesz się z niego, bo drugiego takiego skoku już nie będziesz miała, chyba że zmienisz się w Kenijczyka. :hahaha: Przepracowałaś ciężko te miesiące, więc efekty muszą być, a Ty znów marudzisz, zamiast być z siebie dumna.
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon 2 minuty progressu ?!!!! Świetnie !!! Ale dajesz !
U nas wczoraj basen - latorośle z trenerem my pływanie parę torów dalej, dziś będzie bieganie wieczorkiem, no w końcu jest BW więc trzeba trenować
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję Dziewczyny pięknych wyników na piątkę!!! :) Szkoda, że nie udało się spotkać. U mnie był problem z zostawieniem roweru na narodowym (odsyłali mnie od bramy do bramy, by w końcu i tak przypiąć rower na szybko do płotu) i przez to byłam bardzo późno w depozycie, a jeszcze chciałam maratończyka pożegnać na starcie :) Chwalić się wynikiem nie będę bo przy Was wypadam blado ;) Medal jest...teraz jeszcze bardziej tęsknię za bieganiem, ale torbiel w kolanie niestety nie pozwala mi na brykanie, pobiegłam dla przyjemności, bez spiny i bardzo wolno.

Powodzenia życzę i żeby każdy Wasz biegowy plan wypalił :) !!
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a dziś dzień z serii "słonica biega" ;p ale wiadomo nie zawsze może być tak pięknie i lekko jak w sobotę :D Ja mam problem z chłodzeniem było 5 st na dworze, a ja biegałam tylko w topie, jak biegłam w cieniutkiej bluzie z dł rękawem to się grzałam. Boję się że będę chora jak nadal będę biegać pół nago... Ludzie w kurtkach i chustkach na szyi, a ja..
ale ewidentnie było mi mocno za ciepło. Jak zdjęłam bluzę to aż dostałam skrzydeł! Do tego pulsometr mi padł tzn rozładował się i była PAAANIIIKAAA! Człowiek się uzależnił od tych gadżetów i nie wiedziałam jak biec! Jakby mi nagle jakiś narząd zabrali, nie mogłam złapać oddechu biegłam niemiarowo, upośledziłam funkcje życiowe podczas biegu tymi elektronicznymi zabawkami!
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon - no właśnie człowiek uzależnia się od tych gadżetów - mi wczoraj odmawiał współpracy gps w telefonie ale stwierdziałm, że pobiegam dla przyjemności :hahaha:
Co do ubierania - wczoraj wieczorem było 6 st. i wiał lekki wiatr - włożyłam po raz pierwszy długie legginsy ocieplane i było mi zdecydowanie w nich za ciepło - widzę, że jeszcze 3/4 legginsy będą ok. Za to cieszyłam się, że mam na głowie cieniutką czapkę bo mi nie wiało po zatokach.
No i chyba przegoniłam choróbsko wczorajszym truchtaniem - M od 2 dni chory i wczoraj zaczynało mnie coś brać. Stwierdziłam, że po wieczornym bieganiu albo przejdzie albo się rozkręci - więc po bieganiu gorący prysznic i herbata z cytryną, miodem i imbirem i dziś jestem jak nowo narodzona :ble:
Awatar użytkownika
aspi
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57:20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dlatego w końcu nie zdecydowałam się na zakup Garmina ;-)
najważniejsze to umieć cieszyć się bieganiem bez tych wszystkich udogodnień

co do stroju - ja teraz biegam w długich nieocieplanych legginsach, koszulce funkcyjnej z długim rękawem, na to koszulka z krótkim rękawem, cienkie rękawiczki i opaska na głowę
wczoraj o 21 było 5 stopni i wiatr, więc było mi bardzo dobrze w tym stroju, tylko rękawiczki szybko zdjęłam
udało mi się też skutecznie przetestować filozofię "negative split" :-)

P.S. Czy uznałybyście to za spam, gdybym podzieliła się linkiem do mojej relacji z Biegu na Piątkę?
kobiecy blog o bieganiu dla początkujących
http://runningownia.blogspot.com/
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aspi pisze: P.S. Czy uznałybyście to za spam, gdybym podzieliła się linkiem do mojej relacji z Biegu na Piątkę?
Aspi no co Ty - wrzucaj !!!!
Ja czekam na zdjęcia ze strony Fotomaraton.pl - ale jeszcze nie ma.
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas wczoraj było 8-9 stopni, ale wiał lodowaty wiatr. Biegłam w długich legginsach, koszulce z krótkim rękawem i bluzie z lidla i było w sam raz, choć jak potem szłam to wymarzłam i nawet założyłam kaptur.
Od przyszłego poniedziałku w tchibo będzie kolekcja do biegania. Zastanawiam się nad kurtką i bluzą, choć obiecałam sobie, że już nic nie kupuję. :grr: Nie wiecie czy w sklepach tchibo są tez takie dantejskie sceny jak w lidlu, kiedy "rzucą" nową kolekcję?

Aspi, czekamy. Lubię czytać relacje z biegów, choć frustrują mnie wasze czasy. :smutek:
Awatar użytkownika
aspi
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w takim razie taadaaaaammmmm :-)
http://runningownia.blogspot.com/2013/0 ... atonu.html
kobiecy blog o bieganiu dla początkujących
http://runningownia.blogspot.com/
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aspi pisze:Czy uznałybyście to za spam, gdybym podzieliła się linkiem do mojej relacji z Biegu na Piątkę?
jaki spam, przeciez link do bloga juz jest i można przeczytać :)
gratulacje życiówki.
aspi pisze:dlatego w końcu nie zdecydowałam się na zakup Garmina ;-)
eee, też nie można przesadzać w drugą stronę ;-) Taki garmin bardzo przydatna sprawa do kontroli treningu, szczególnie jak biegasz coś więcej niż zwykle rozbiegania i realizujesz jakieś cele biegowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
aspi
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ma_tika a poleciłabyś jakiś konkretny model zegarka?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ