Buty asics
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W przeglądzie RunnersWorld Asicsy wg czytelników wygrały we wszystkich 5 kategoriach różnych butów np, startówki, traningowe itp... !!!
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Padre
- Stary Wyga
Zauważyłem ciekawą rzecz. Ten temat "Buty asics" został rozpoczęty 4 miesiące temu i jak dotychczas został otwarty 1008 razy!!! Odpowiedzi co prawda tylko 16. To chyba swoisty rekord.
Może to swoją drogą obrazować olbrzymie zainteresowanie biegaczy tą marką. Myślę, iż nasi fani asicsa nie stanowią w Polsce 43% wszystkich biegaczy (tak jak udział "asics-owców" w maratonie frankfurckim), ale przyczyną jest pewnie dosyć wysoki koszt butów.
Ciekaw jest wobec tego dlaczego przy tak olbrzymim zainteresowaniu tymi butami (czytaj: popycie) - podaż tej marki jest stosunkowo niewielka. Z trudem te buty można ujrzeć w sklepach, a nawet nasz kolega - dystrybutor Jacek Gardener odszedł od tej marki na rzecz Adidas. Ciekawe i z drugiej strony handlowo zachęcające.
Może to swoją drogą obrazować olbrzymie zainteresowanie biegaczy tą marką. Myślę, iż nasi fani asicsa nie stanowią w Polsce 43% wszystkich biegaczy (tak jak udział "asics-owców" w maratonie frankfurckim), ale przyczyną jest pewnie dosyć wysoki koszt butów.
Ciekaw jest wobec tego dlaczego przy tak olbrzymim zainteresowaniu tymi butami (czytaj: popycie) - podaż tej marki jest stosunkowo niewielka. Z trudem te buty można ujrzeć w sklepach, a nawet nasz kolega - dystrybutor Jacek Gardener odszedł od tej marki na rzecz Adidas. Ciekawe i z drugiej strony handlowo zachęcające.
- darekawa
- Rozgrzewający Się
Kiedy zaczynalem ten temat nie mialem jeszcze asics. Dopiero niedawno kupilem sobie GT 2080. Oprocz tego mam jeszcze adidas response tr 8. Asicsy uzywam do biegania po asfalcie natomiast adidasy do lasu, mniej wiecej biegam podobny kilometraz w terenie i na asfalcie. Za te pierwsze zaplacilem 159 $ can i to na prawde gorna polka z butami - cena sugerowana przez producenta to 90 $ us. Adidasy kosztowaly mnie ok 70 $ can i to dosc okazyjna cena. Producent nazywa gt 2080 butami Structured Cushioning natomiast wg runners world to stability tak samo wg road runner sports. Jak je zwal tak je zwal ale oznacza to jedno przeznaczone sa dla osob z lagodna pronacja. Co do adidasow to do dzis nie ustalilem dokladnie dla kogo producent je przeznaczyl ale raczej sa to buty typu cushioned. W obu modelach biega mi sie bardzo dobrze moje odczucie ze obie pary to buty jakby skrojone do mojej stopy. Choc przy kolejnym wyborze sprobuje cos z kolekcji cushioning asics. Co do wysokiej ceny - probowalem butki roznych firm i musze powiedziec ze asics lezaly mi najlepiej. Osobiscie bede polecal goraco ale oczywiscie kazdy ma inna stope a subiektywne, indywidualne odczucie jest rowniez bardzo wazne.
Podsumowujac asics to buty drogie ale o bardzo dobrej jakosci, jesli komus pasuja mysle ze warte ceny. Obiecuje napisac wrazenia z uzywania gt 2080.
Pozdrawiam darek
Podsumowujac asics to buty drogie ale o bardzo dobrej jakosci, jesli komus pasuja mysle ze warte ceny. Obiecuje napisac wrazenia z uzywania gt 2080.
Pozdrawiam darek
A men is only as big as the dreams he dares to live.
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Jo, mialem Supernova, poszly z powrotem do sklepu glownie dlatego ze mialy wadliwy szew, ktory mnie obcieral. Niemniej jednak byly twardsze od Boston i mialy jak dla mnie zbyt duze podparcie pod wewnetrzna strona piety co nie pomagalo mojej supinacji.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Od jesieni chyba Athlete's Foot ma oficjalnie być dystrybutorem Asics'a.
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Chyba też przerzucę się na asiscy,bo na Śląsku z tej marki jest największy wybór. Właściwie każdy model jest dostępny a ceny od 150 PLN. Oczywiście nie mówię o ofercie sklepowej. Tam nie ma co zaglądać.
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
U Jacka Bednarka dostaniesz wszystko. Jest na każdym biegu na Śląsku i nie tylko ( był np. w Dębnie ). Chodzenie po sklepach i tracenie czasu mija sie z celem. Czasami jest jakaś ciekawa oferta w sklepach,ale to kropla w morzu potrzeb. Jak będziesz na Biegu Korfantego to możesz zobaczyć ofertę p. Bednarka. Będzie jak co roku. Ogólnie po co chodzić po sklepach i szukać i marudzić i przepłacać skoro wszystko jest pod nosem.
- PiotrP
- Zaprawiony W Bojach
kupilem butki asics w Niemczech, byly to pilny zakup, a jak zobaczylem ceny w Debnie we wpomniaje firmie to usiadlem z wrazenia!!!! Przeplacilem jak dia...
Przebieglem w asics durango juz ok. 120 km i sa wygodne, swietnie amortyzuja ..., ale poprzednie adidaski supernova jakby byly solidniejsze i lepiej wykonane - moim zdaniem
Przebieglem w asics durango juz ok. 120 km i sa wygodne, swietnie amortyzuja ..., ale poprzednie adidaski supernova jakby byly solidniejsze i lepiej wykonane - moim zdaniem
Piotr
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A ja jutro powinienem kupić: Kayano IX - jestem bardzo podekscytowany tym faktem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Fredzio! Ja te¿ my¶le o zakupie KG IX - jestem bardzo ciekawa Twoich wra¿eñ.
Kurcze, te Kayano to maj± jedn± zasadnicz± wadê: jak cz³owiek raz w nich pobiega, to potem ¿aden but, ¿adnej innej marki, tañszy, o innych w³a¶ciwo¶ciach, w inne wzorki... siê nie podoba
Kurcze, te Kayano to maj± jedn± zasadnicz± wadê: jak cz³owiek raz w nich pobiega, to potem ¿aden but, ¿adnej innej marki, tañszy, o innych w³a¶ciwo¶ciach, w inne wzorki... siê nie podoba

-
- Zaprawiony W Bojach
No to jest fakt, ja nie biegam w Kayano IX ale w VIII
i faktycznie. Rewelacja, po prostu same nogi biegają.
Ja tez kupie pewnie IX ale pewnie przed maratonem warszawskim. A wlasnie Fredzio jak kupujesz te buty?
i faktycznie. Rewelacja, po prostu same nogi biegają.
Ja tez kupie pewnie IX ale pewnie przed maratonem warszawskim. A wlasnie Fredzio jak kupujesz te buty?
Ibex