Ścięgno Achillesa
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44,57
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z bolącym scięgnem achillesa zwłaszcza rano kiedy jeszcze go nie rozchodzę, ale często też boli po ostrym treningu.
Obciążenia treningowe tygodniowe: poniedziałek piłka orlik, czwartek piłka hala + 2 razy bieganie
proszę o jakies porady może ćwiczenia rozciagajace
Od jakiegoś czasu mam problem z bolącym scięgnem achillesa zwłaszcza rano kiedy jeszcze go nie rozchodzę, ale często też boli po ostrym treningu.
Obciążenia treningowe tygodniowe: poniedziałek piłka orlik, czwartek piłka hala + 2 razy bieganie
proszę o jakies porady może ćwiczenia rozciagajace
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
moze i cwiczenia tylko to juz powinienes wprowadzic od pierwszego treningu ymbardziej ,ze grasz na orliku dos twardym podlozu i przeciazajacym aparat ruchowy.
To nic teraz nie da bedzie tak walczylo z Toba to dzisiaj mniej biegu mniej boil ,wiecej biegu wiecej boli i tak zabawa trwa do calkowitego unieruchomienia ,,proponuje zaprzestac narazie treningi a przynajmniej zmienic forme ruchowa na rowerek albo o polowe zmniejszyc kilomtry przebiegane na treningu
szkoda sciegna na przyszlosc ponieaz tworza sie niewidoczne zwapnienia a pozniej oslabienie sciegna nastepuje i dochodzi do powazniejszych kontuzji
To nic teraz nie da bedzie tak walczylo z Toba to dzisiaj mniej biegu mniej boil ,wiecej biegu wiecej boli i tak zabawa trwa do calkowitego unieruchomienia ,,proponuje zaprzestac narazie treningi a przynajmniej zmienic forme ruchowa na rowerek albo o polowe zmniejszyc kilomtry przebiegane na treningu
szkoda sciegna na przyszlosc ponieaz tworza sie niewidoczne zwapnienia a pozniej oslabienie sciegna nastepuje i dochodzi do powazniejszych kontuzji

- herson
- Zaprawiony W Bojach
Niewiele tego napisałeś, ile lat, co to za bieganie, jak długo, daleko, w czym, po czym, z rozgrzewką czy bez etc.
Odpoczynek, maść przeciwzapalna i chłodzenie lodem, jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
Odpoczynek, maść przeciwzapalna i chłodzenie lodem, jeszcze nikomu nie zaszkodziło.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
dokladnie ,,ale to juz [moze nie wazne],,zarcik oczywiscie!!!!!

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Też miałem problem z Achillesem. Przerwa kilku miesięczna dała niewiele. Zacząłem unikać stromych podbiegów, jak kucałem to starałem się nie naciągać bolącego ściegna (teraz już mniej to stosuje) i okładałem go ciepłem (teraz wcale). Nie pamiętam kiedy ostatnio mnie bolał a jestem ponad rok po kontuzji.
Żyj życiem, jakbyś miał już nazajutrz ze śmiercią twarzą w twarz stanąć