Buty minimalistyczne

Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Klanger pisze: Grafen się nie nadaje, bo przewodzi prąd za dobrze, co w czasie biegania w burzy
Zgroza mnie ogarnęła, jak zobaczyłem że tak poważny wytwórca sandałów jest na bakier z najnowszymi trendami sandałowymi!

http://www.earthrunners.com/minimalist- ... -reconnect

Trzeba zrobić te łapcie z grafenem, ci kolesie z wstawkami z miedzi będą mogli się schować :]
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
PKO
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lisciasty pisze:
Klanger pisze: Grafen się nie nadaje, bo przewodzi prąd za dobrze, co w czasie biegania w burzy
Zgroza mnie ogarnęła, jak zobaczyłem że tak poważny wytwórca sandałów jest na bakier z najnowszymi trendami sandałowymi!

http://www.earthrunners.com/minimalist- ... -reconnect

Trzeba zrobić te łapcie z grafenem, ci kolesie z wstawkami z miedzi będą mogli się schować :]
:bum:

---

No, w takim razie potrzeba grupy ochotników, którzy wytworzą odpowiednią ilość grafenu - proponuję metodę chińską, taśma klejąca do ręki, do drugiej kawałek grafitu i przyklejamy/ odklejamy, to co zostanie na taśmie - grafen - to idzie ku chwale Polski na sandałki :hej:
Brylant19
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wygląda na to że Skora obniżyła swoje ceny na jakiś czas
w końcu nie kosmiczne jak 579 tylko jeszcze w miare do przełknięcia 379

http://planetrunning.pl/SKORA

Ten model Core kusi w sumie
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Te Core fajne, do lansu na mieście idealne. Fajny dezajn... gdyby tylko nie ten festyniarski srebrny zapiętek :ojoj: Ale najważniejsze, że są zrobione w najmodniejszym ostatnio trendzie... Nie są już takie minimalistyczne (8mm pianki), bo teraz już się powoli w modzie od naleśników odchodzi (trend malejący), a jednocześnie mają bardzo modny (trend wzrastający) zerowy drop. No i co ważne, biegać pewnie też się w tym da. Ale najlepiej się chyba sprawdzą jako buty do prowadzenia samochodu na dłuższych trasach :hejhej: Trzeba będzie potestować :spoczko:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
M&S
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:53

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Ale najlepiej się chyba sprawdzą jako buty do prowadzenia samochodu na dłuższych trasach :hejhej: Trzeba będzie potestować :spoczko:
Do prowadzenia auta polecam trail glove-zrobiłem w nich kilka Tys za kółkiem już ;))
run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013

Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

M&S pisze:
zoltar7 pisze:Ale najlepiej się chyba sprawdzą jako buty do prowadzenia samochodu na dłuższych trasach :hejhej: Trzeba będzie potestować :spoczko:
Do prowadzenia auta polecam trail glove-zrobiłem w nich kilka Tys za kółkiem już ;))
A to nie jest zły pomysł :taktak: dobrze... że ich nie wyrzuciłem :bum:
setny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A może ktoś z minimalistów chce się przebieć w biegu 3 kopców w Krakowie za tydzień. Ja niestety nie mogę i mam numer do przeniesienia na kogoś.
Numer kosztował mnie 40 PLN, miejsc już nie ma, cenę obniżę. Piszcie na PW.

--------
Polecam Skory Phase, niezła przecena.

-------
Klanger - świetne relacje z biegów i zdjęcia. Aż się chcę wyjść i pobiec z wilkami, nawet na własne ryzyko. Pisz więcej.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

widać, że zoltar w rękach core'ów nie miał a na pewno na nogach. te buty są dużo bardziej "mini" niż Base i Form, dla porównania z butami, które zoltar mógl widzieć na zdjęciach - z mt10 i merrell rg takoż.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy wszystkie te modele mają wyjmowalną wkładkę? Wiesz, żebyśmy nie wdali się w ideolo rozważania z Sz. Kolegą Z o poziomie mini porównując jeden papeć z wkładką z drugim papciem bez wkładki. Bo to daje te 3-4 mm antybakteryjnej różnicy ;)
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2013, 15:57 przez hassy, łącznie zmieniany 1 raz.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wszystkie modele mają wyjmowalna wkładkę acz modele na pierwszej podeszwie różnią się od modeli na drugiej podeszwie również wkładką właśnie. Core i Phase mają wkładkę cieńszą i o mniejszym stopniu kompresji.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ano właśnie, też doczytałem w opisach modeli na planetrunning, że te wkładki różne, ale tak czy siak są. W sumie to fajny patent, bo chyba niewiele stoi na przeszkodzie aby właśnie wkładkami pokombinować i zmienić stopień miąższości podeszwy zgodnie z własnymi potrzebami i widzimisię. No bo chyba kształt podeszwy nie jest aż tak niezwykły, że nie dałoby się tam wkitrać innej wkładki, tzn. nie od Skory? A te butki mają chyba wystarczający margines obszerności i trzymania, że nie okażą się od razu za małe po włożeniu grubszej wkładki albo od razu za duże po wyjęciu wkładki w ogóle.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a po co wkladać tam inną wkładkę?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A cholera wie na co kto wpadnie. Mi się zdarzało poprawiać coś w bucie przez wsadzenie tam wkładki od innego buta. Były to wyjątkowe sytuacje i nie mam tego zwyczaju... choć czytałem o gościach, którzy notorycznie majstrują w ten sposób przy swoich butach (a przecież kupuje się je z 1. wkładką przewidzianą przez producenta). Nie twierdzę wcale, że to wymagane czy rekomendowane i że własna wkładka Skory jest kiepska, bo na bank kiepska nie jest :)
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
bjj pisze:No to jednak w twoim przypadku bez wizyty u specjalisty się nie obędzie najlepszy na świecie "znawco" obuwia, "trenerze" i "fighterze" z poprzedniego wcielenia. Ty chcesz mnie pouczać na temat agresji i lęku :hahaha: :hahaha: :hahaha: ?
Bjj ty masz spory kompleks na punkcie własnej męskości, ale to już twój problem. :ojnie:
Próbujesz wciągnąć mnie w dyskusje typu: co to jest męskość twoim zdaniem. Ale ja takie problemy to miałem jak miałem 23 lata a nie teraz. W każdym razie bjj nie jest to normalne fascynować się nagimi torsami zawodników MMA. :ojoj: Ale nie, nie to abym był jakimś homofobem, bjj jest OK. :lalala:
:
Dla ciebie normalna jest fascynacja nagim torsem twojego sąsiada-biegacza o czym pisałeś :hahaha: :hahaha: ? Ja o żadnej mojej fascynacji nic nie pisałem ale jak widać w twoim przypadku takie zboczenia mogą nieźle namieszać w głowie. Co do mojej męskości to możesz to sprawdzić osobiście internetowy bohaterze. Zapewniam cię ,że w takiej sytuacji ze swoją męskością będziesz miał duuużo większy problem niż w wieku 23 lat :hahaha:
5km-16:48
10km - 35:46
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bjj odpuść już sobie. Fascynuje cię MMA super, chociaż w dzisiejszych czasach to męskość raczej mierzy się tym, czy potrafisz zapewnić rodzinie życie na odpowiednim poziomie, a nie to co sobie roisz w głowie i co tam próbujesz sobie udowodnić... problemy masz jak nastolatek, a ty już mocno po trzydziestce... :nienie:
Qba Krause pisze:widać, że zoltar rękach core'ów nie miał a na pewno na nogach. te buty są dużo bardziej "mini" niż Base i Form, dla porównania z butami,
To oczywista oczywistość, pojechałem dzisiaj specjalnie by je przymierzyć do sklepu (macałem kiedyś w Sport Guru ale chyba FORM), a tu na drzwiach kartka z mniej więcej takim napisem: "Sklep w dniu 27-28 nieczynny. Szukajcie nas na Expo MW". A tak bardzo chiałem za jedyne 379 zł zostać trendseterem :hahaha:

Qba nie mierz wszystkich swoją miarą. Ja mam mnóstwo butów tzw. biegowych (nie wiem ile dokładnie, jest tego trochę, już dawno przestałem liczyć i wiesz co za wszystkie sam płaciłem :spoczko: ), nie będę się z tobą przekomarzał... ale akurat MT10 nie mam i mieć nie będę... to już nie jest modny model :hahaha: :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ