Jakie ciuchy dokupić w Lidlu na zimę?

Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

kurtki jeszcze nie testowałem bo jak ubieram to się pocę w niej z gorąca
taka ciepła? czy to reakcja na materiał?
jak temperatura zejdzie do zera to pobiegnę w niej z tylko podkoszulkiem dodatkowo...
PKO
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:moja kochana żona dorwała o 9-tej w Krakowie przedostatnią kurteczkę Mkę (tylko niebieskei były). Lezy bardzo dobrze (73 kg i 181 cm mam) - do tego kupiła mi też rękawiczki. To co już dostrzegłem - ze dość kiepsko jest z przewiewnością kurtki -ale za taką cenę nie zamierzam nic narzekać...
klancyk3 pisze:kurtki jeszcze nie testowałem bo jak ubieram to się pocę w niej z gorąca
jak temperatura zejdzie do zera to pobiegnę w niej z tylko podkoszulkiem dodatkowo...
Jak już wspomniałem, taka jest specyfika materiału "softshell" - dobrze grzeje, chroni na średnim poziomie (przed wiatrem i deszczem) ale niestety przez to gorzej oddycha. Ta kurtka najlepiej nada się na zimę, ewentualnie na niższe jesienne temperatury ale wtedy tylko 1 warstwa, może nawet krótki rękaw, pod spodem.
maly_adas pisze:Może po prostu musisz wbić się w eSke? ;)
Osobiście nie zauważyłem tego, ale może coś jest na rzeczy: ciuchy muszą wejść na całe społeczeństwo. Na jednym bardziej będą wisieć, na innych będą bardziej dopasowane. Może wchodzi też kwestia budowy ciała.

Czy w waszych lidlach były ubrania (spodnie i bluzy) w rozmiarze S? Chciałem takie kupić, ale u mnie brak. Wziąłem spodnie M i jestem zadowolony: nie ściskają tak tylka jak klasyczne leginsy. W pasie ciut za duże, ale mocniej sciagne sznurki i jest ok :) poza tym bardzo ciepło w nich ;)
Niestety ale Lidl nie sprzedaje męskich ubrań w rozmiarze S. To chyba największa wada sprzedawanych tam sportowych ciuchów...
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xxl tez nie było :|
swiety7r
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam.
Obserwuje od kilku dni Wasza dyskusje na temat tych ciuchów z Lidla, gdyz sam zakupiłem kilka egzemplazy. Miedzy innymi kupilem tą kurtkę. Chodziło mi o warstwe wierzchnią na koszulke z długim rękawem (tą z Lidla)-przeznaczenie-podczas gry w piłke nozna. Teraz zastanawiam sie czy to dobre rozwiązanie, bo niektorzy wspominaja tutaj iz mocno sie pod nią pocą.
Wcześniej tez ktos wspomnial iz dobrym rozwiazaniem jesli jest kurtka Kalenji http://www.decathlon.pl/kurtka-do-biega ... 84388.html Pisze z zapytaniem .....czy jest tutaj ktos kto mial okazje biegac w obu tych kurtkach?........moze ktos podpowie ktora z nich bylaby lepszym rozwiązaniem?.........pytam bo kurtki z Lidla jeszcze nie uzywalem,wiec jest mozliwosc by ją oddac. Zgóry dzieki za info:_))
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Mam obie, aczkolwiek w softhellu (niebieski) jeszcze nie biegałem tylko chodziłem. Jako druga warstwa to lidlowy softshell na koszulkę z długim rękawem przy aktualnych warunkach będzie za ciepły. Wczoraj biegałem rano w koszulce funkcyjnej z lidla + ww Kalenji i było w sam raz a było jakieś 5-6C. Żałowałem tylko, że nie wziąłem rękawiczek bo przez pierwszy kilometr było mi zdecydowanie za zimno w dłonie. Softshell bardzo ciepły nie jest, ale biegać w nim zamierzam raczej w temperaturach poniżej zera.
swiety7r
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kojer

....dzieki za informacje.....sledzac przebieg tej calej dyskusji tak mi sie wydawało iz moze byc to za duzo(ze bedzie za ciepło).....wszystko wskazuje na to ze raczej oddam tą kurtke z Lidla......szukałem i nadal szukam czegos co byłoby dodatkowa ochorna (na ta koszulke z dlugim rekawem z Lidla) podczas gry w pilke nozna, gdy temperatutra jest w okolicach 0 do 10 stopni......lub gdy delikatnie pada,mrzy......a moze ktos wie gdzie kupic w racjonalnych pieniazkach taka bluze z kołnierzem.....lub sam kołnierz.....chodzi o cos co bedzie chroniło przed zawianiem gdy jest zimno i wieje wiatr
tomaszp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lidlowego softa nie posiadam, natomiast wyczytalem ze jest z membrana co zawsze odbija sie na oddychalnosci -> wzmozone pocenie, sprobuj zestaw np under armour coldgear mock z wiatrowka bez zadnej membrany
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

byłem w tej kurtce na spacerze i było ok
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdy ja byłem już nic nie było w sklepie . Po przeczytaniu postów jednak było tak jak myślałem koledzy też potwierdzili że ludzie brali po 5 sztuk i więcej. Normalnie rzucili się na ciuchy z Lidla jak na banany za PRLu.Pamiętam że jeszcze rok temu ciuchy i buty kupowałem bez kolejek w Lidlu.Powinni jakieś ograniczenia robić maksymalnie jedna sztuka na osobę.Czy sytuacja tak się pogorszyła że ludzie gotowi byli się pozabijać o ciuchy z Lidla szkoda że nikt tego nie nagrał :hej: czy to po prostu grupy cwaniaczków co wykupywali by potem sprzedać drożej częsta sytuacja w PRLu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:kurtki jeszcze nie testowałem bo jak ubieram to się pocę w niej z gorąca
chyba materiał, dzisiaj też mi było w niej za gorąco.
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to moze zalezy od temperatury jednak
dziś pojechałem w niej 3km na rowerze
miałem po spodem koszulkę z krótkim i koszulkę z długim rękawem
i nie spociłem się. (no nie bardziej niż normalnie jak jeżdzę)
deni28s
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 46:13

Nieprzeczytany post

mam niebieskiego softshella sprzed 2 tygodni (tydzien rowerowy) i ta czarna kurtke (tydzien biegowy)
niebieska do biegania odpada - bieglem z grupa, w miare lekko i czulem sie jakbym w szklarni siedzial
na rower pewnie lepiej bo czlowiek az tak na plecach sie nie poci chyba podczas rowerowania :)
testowalem teraz czarna kurtke a pod nia koszulke z dlugim rekawem funkcyjna tez z lidla
koszulka wypas - spelnia zadanie
kurtka ...hmm lepiej niz w niebieskiej ale po zdjeciu kurtki albo zatrzymaniu sie na jakis czas (minutka,dwie)
kurtka od srodka mokra jak pies, podczas biegania nie przeszkadza ale nie radze sie zatrzymywac :D
pozostaje chyba codziennie ja pracy albo nie wiem wywalac na balkon i prac raz na tydzien (a zapachy przez tydzien znosic O_o)
Test Coopera 2,78 km 1 km 3m:40s 5 km 22m:10s 10 km 46m:13s
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

deni28s pisze: kurtka ...hmm lepiej niz w niebieskiej ale po zdjeciu kurtki albo zatrzymaniu sie na jakis czas (minutka,dwie)
kurtka od srodka mokra jak pies, podczas biegania nie przeszkadza ale nie radze sie zatrzymywac :D
O_o)
Tak,zdecydowanie nie można powiedzieć, aby "oddychała". Ale jest naprawdę fajna na tę pogodę, a myślę, że na mały minus też się nada, tylko z czymś termoaktywnym pod spodem.
pawcio449
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem w lidlu 26 września bluzę do biegania (niebieska) i powiem ,że rewelka pod spodem zakładam koszulkę długą termoaktywną brubeca i na to bluza lidlowska po 1,5 godziny na rowerze i 1h bieganiu zero spocenia bluzka wygląda solidnie mam nadzieję ,że długo posłuży:) kupiłem jeszcze czapkę i długie spodnie te obcisłe do biegania,spodnie maja na udach membranę i z tyłu małą kieszonkę idealna na klucze czy tel dzisiaj byłem w nich na rowerze i dają rade.
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

byłem w tej kurtce na treningu - świetna na wypocenie ;)
ale na zimę bedzie super
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ