Witam!
Chciałem zapytać was, drodzy koledzy o buty do maratonu. ten będzie moim pierwszym i nie chciałbym przerywać go z powodu butów. Biegam w Nike Reax Run 6 (http://www.ebay.com/itm/Mens-Nike-Reax- ... 1284339022) od maja 2012 roku. Używane intensywnie były prawie cały ten czas, z przerwą od września do grudnia.
Gadałem z doświadczonym gościem od maratonów i polecał mi kupić startówki. W moim mieście w żadnym sklepie nie mogłem ich dostać i kupiłem online Nike Zoom Streak 4, ale ja mam dość szeroką stopę i te buty okazały się cholernie niewygodne dla mnie. Oddałem je i decyduję się pobiec w moich treningowych. czy to dobra decyzja? Podeszwa nie jest zbyt zniszczona, biega mi się dość dobrze w tych butach. Prosze o radę!
BUTY DO MARATONU
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:00
- Życiówka w maratonie: brak
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
tak jest. Dobra, za pózno teraz na eksperymenty z butami a startówki to przydają się naprawde mocnym, szybkim zawodnikom.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Tak jak napisali koledzy wyżej - teraz już nie czas na zmianę obuwia
Najlepsze będą te buty, które testowałeś podczas treningów. Nie ma sensu robić sobie "kinder niespodziankę"
Bo może się okazać, że ta niespodzianka okaże się niewypałem
Natomiast co do startówek to osobiście bym się nie zdecydował na maraton w takim obuwiu. Startówki podczas maratonu wolę zostawić czołówce, a samemu skorzystać z co najwyżej butów treningowo - startowych.

Natomiast co do startówek to osobiście bym się nie zdecydował na maraton w takim obuwiu. Startówki podczas maratonu wolę zostawić czołówce, a samemu skorzystać z co najwyżej butów treningowo - startowych.