Komentarz do artykułu 10 km poniżej 33 minut w wieku 60 lat - niemożliwe? A jednak!

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W grupie Polskich 60-cio latków jest grupa która biega na bardzo wysokim poziomie.
Są osoby które mają talent i predyspozycje.
Cichończuk obecnie (64 lat) biega na poziomie 38-39 ale przed chorobą nowotworową, w wieku 59 pobiegł maraton 2:41. Za trzy tygodnie usunięto mu część trzustki, dwunastnicy i żołądka. Jest Krzysiu Borowski( Bukowno 2009 w wieku chyba 56 lat 33:58). Są też bardzo dobrze biegający, starsi Panowie którzy w młodości byli zawodowcami,...
Mnie też jest nijak. Ani predyspozycji, ani talentu, ani wyników,...
New Balance but biegowy
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:
brujeria pisze:Posłuchajcie chłopcy, bez potwierdzenia czy osoba popełniająca wybitny wynik podlegała kontroli antydopingowej , taki wynik jest tylko ciekawostką. Ja więc pytam, czy jest kontrolowany, czy nie. Nikt nie odpowiada. Po prostu pytam o fundamentalną rzecz. To tak jakby was nie interesowało , czy trasa miała atest i rzeczywiście 10 km, a nie np. 9,5km.
Piszesz bzdury. Wynik jest wynikiem i nie potrzeba go udowadniac przez kontrole antidopingowa. Widze ze troche wasza zazdrosc jest wieksza od ochoty wyjscia na trening.

Najpierw ty udowodnij ze on cos bral a potem mozesz sie na takie tematy wypowiadac. Twoje wypowiedzi moze juz jakis sprytny adwokat wykorzystac zeby ciebe podac za znieslawienie... ale tu, jako anonimowy forumowicz, mozna glosno krzyczec.

Ile taki doping moze pomoc? 30s? 40s? wiecej na pewno nie. To bylby i tak swiatowy wynik. Facet jest fantastyczny, a ze tak wyglada na zdieciu po uzyskaniu WR... Chlopie, idz na dworzec i zobacz, jak wygladaja 50-latki z kufelkiem.

:wrrwrr:

Rolli

A jak mogę mieć dowody jeśli nie ma kontroli antydopingowej?!? Ogarnij się. Dlatego pytam, czy kontrola jest. Skoro w zawodowym sporcie bez kontroli żaden wynik nie jest uznawany, to dlaczego miałby być inaczej w tym wypadku?

Domniemanie niewinności w sporcie wytrzymałościowym obowiązuje po negatywnym wyniku kontroli antydopingowej.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

brujeria pisze: Domniemanie niewinności w sporcie wytrzymałościowym obowiązuje po negatywnym wyniku kontroli antydopingowej.
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Widze ze ty sie na tym znasz. Co za bzdury i dziwne zrozumienie prawa. Jak za komuny.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że dziadek ma kopyto..życiówki miażdżą..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bierze, nie bierze możemy sobie tylko gdybać. Fakty są takie, że starszy pan wymiata i to jest niepodważalne. Chwała mu za to. Talent też musi mieć, bo dajcie pierwszemu lepszemu biegaczowi wszystkie koksy świata a i tak jeżeli bedzie pozbawiony talentu i mocnego charakteru nic mu to nie da.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Dziecko drogie... widzialas juz moj Penthaus? Co ma zrobic z takimi klatkami dla biedoty w Waszawie? :lalala:
Awatar użytkownika
Pocket Rocket
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Małgorzata45 pisze:Po wyczerpującym biegu czy treningu warto jest wypocząc w przytulnym i przyjemnym mieszkanku. Polecam Wam zobaczyć nowe mieszkania warszawa i wreszcie poczuć, co to luksus.
Małgorzato ja w szałasie w buszu mieszkam i daję radę, stwarzam sobie warunki jak plemię Tarahumara. Wykładam się po 3 godzinnym wybieganiu po Sierra Madre na rozwieszonym pomiędzy dwoma drzewami hamaku, spożywam Ayahuaskę i wtedy czuję co to luksus :hejhej:
"Stay mentally young"
15.06.13 - Początek przygody z bieganiem i pierwszy bieg uliczny na 10km - 44:24
19.10.13 - 39:28
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio slyszalem ze w jakis zawodach kolarskich zrobiono wyjatkowa kontrole weteranow (w USA), i zlapano zwyciezce na koksie.

Z przeciekow wiem ze w weteranach bierze spora liczba zawodnikow:

- bo ich stac
- bo maja takie ego
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
ODPOWIEDZ