Bieganie w ciemnościach !

joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moje poranne (czytaj: o godz. 5:30) bieganie jest podczas obecnej pory roku niemo¿liwe, zw³aszcza w takie mrozy. Nie ma si³y - nie jestem w stanie podnie¶æ siê z ³ó¿ka tak wcze¶nie i biegaæ w ekstremalnie niskich temperaturach. Mogê biegaæ o 7. i o 8., ale to tylko w weekendy.
PKO
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No tak, rozpieszczony moim kilmatem nie wzialem poprawki na poranne ochlodzenie do minus kilkudziesieciu.Brrr.....
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj wieczorem biega³am w temp. -14 st. C :spoko: A teraz rano w Warszawie jest -18 st!

A propos biegania po ciemku: dyrekcja WAT widocznie oszczêdza pieni±dze, bo wczoraj wy³±czone tam by³y WSZYSTKIE latarnie.
Awatar użytkownika
Padre
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Yoycat, może warto żebyś spróbowała pobiegać również w okolicach WAT-u, ale na terenie tzw. "poligonu" (zresztą omawianego już na łamach naszego forum). Subiektywnie jest to teren bardziej niebezpieczny, jednakże moje osobiste doświadczenia temu przeczą. Mianowicie, na terenie zaplecza stadionu WAT-u, którym własnie dobiega się do poligonu, już kilkakrotnie natknąłem się na podchmielone grupki, będące czasami zaskakująco agresywne (tym bardziej niemiłe dla płci pięknej). Natomiast na poligonie można się jedynie natknąć na innych biegaczy, w większości "niebiesko-dresowych" studentów. Zresztą co ciekawe poligon jest wyjątkowo jasnym miejscem - tak więc żadne światło nie jest potrzebne. Rzeczą oczywistą jest, iż przy obecnym śniegu jest tam widno jak w dzień, ale nawet jesienią nie można się na niczym potknąć. Co zaskakujące, w pochmurne dni jest tam zdecydowanie jaśniej niż nawet przy pełni księżyca - jednak poświata stolicy odbita od niskiego pułapu chmur robi swoje.
Na poligonie biegam najczęściej we wtorki, czwartki ok 19-20 więc gdyby ktoś reflektował na wspólne kręcenie kółek (5.25/km) to byłoby bardzo miło. W grupie raźniej! (jasnobeżowa bluza to właśnie ja).
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Padre, znam poligon, ja te¿ tam biegam, ale tylko za dnia, w weekendy. Wieczorami wola³abym raczej nie ryzykowaæ spotkania z "podchmielonymi grupkami" - domy¶lam siê, ¿e rezyduj± w "ma³pim gaju"?

Byæ mo¿e kiedy¶ siê spotkamy w okolicach WAT, na stadionie lub na poligonie. Biegam wolniej ni¿ Ty i mam pomarañczow± kurtkê :)
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joycat ma bardzo ładną kurtkę, łatwo ją poznać, pochodzi z najnowszej kolekcji Asics’a (kolor pomarańczowy albo też rdzawej krwi), też bym taką chciał mieć, ale niestety w męskiej wersji nie wygląda już tak topowo, ma inaczej kolory rozłożone, nie podoba mi się, a nawet gdyby, to przecież nie ma tego już gdzie kupić.  
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To chyba nie jest najnowsza kolekcja - kupi³am j± w listopadzie 2001 w sklepie na ul. Broniewskiego. Nie wiem, czy bywasz w tym sklepie, je¿eli nie, to namawiam, bo warto. I zdaje siê, ¿e Fredzio te¿ ma tak± kurtkê, czyli ¿e wersja mêska te¿ jest taka marchewkowa.
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O przepraszam, u Fredzia nie zauważyłem. Wersja damska którą posiadasz różni się tym od męskiej że ma tylko kawałki rękawów czarne od wewn. a reszta jest żywa jak krew i zachęca do aktywności,
w męskiej całe rękawy są czarne i góra tułowia, tak że robi to wrażenie trochę przygnębiające. CO ciekawe Runnig Vest (chyba bezrękawnik po polsku) w męskiej cały jest krwawiący.

To jest kolekcja topowa, kurtki są wykonane z equilibrium najlepsze co Asics dotąd zrobił w sensie breathability + water resistance.
Strój odpowiedni dla biegaczki z klasą i... kasą :hejhej:

p.s. kiedys byłem w tym sklepie ale wisiały tylko kurtki "soviet" - z przed 5-ciu lat kolekcja.
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem od niedawna posiadaczem fajnej czołowki"StreamLight".Dzisiaj wybrałem się na bieg przy - 18 stopni. Długie światło. Po pół godzinie swiatło siadło i musiałem wracać po ciemku. Po powrocie po godzine latarka swieci OK. Ma ktos jakiś patent zeby przedłuzyć działanie latarki na mrozie.Bo trening 30 min-to nawet nie opłaca się wychodzić.Poprzednio biegałem przy minus 12 ,ale przy diodach. I było dobrze.
Mirek K
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem, jak Twoja czołówka wygląda, ale moje rady są następujące: spróbuj zakładać ją bezpośrednio na skórę czoła a nie na czapkę; jeżeli w pojemniku na baterie jest miejsce, wypełnij je dobrym izolatorem ciepła, nie polecam wełny mineralnej ;) ale dobry będzie styropian lub spieniony polipropylen; nagrzej czołówkę (bez baterii) przed treningiem do możliwie wysokiej temperatury np. na kaloryferze; i ostatnie, chyba najmniej eleganckie rozwiązanie, ale na pewno skuteczne - zasilaj czołówkę z zewnętrznej baterii umieszczonej pod kurtką
wirek
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do ArthuraP w kwestii ciuchowej:

Na jednym z SBBP Fredzio i ja biegli¶my w identycznym ubraniu, nawet legginsy mieli¶my takie same. Poniewa¿ kurtkê mam tylko jedn±, wiêc st±d pamiêtam, ¿e Fredzio by³ ubrany w identyczn±. Gdyby wspomniany zagl±da³ do tego w±tku, to móg³by potwierdziæ.
Je¿eli chodzi o running vest, to dosta³am od Miko³aja, ale nie Asics, tylko Newline. Jest w piêknym ¿ó³tym kolorze :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

ArthuP
Potwierdzam. Mamy z Joycat dokładnie takie same pomarańczowe kurtki. Ja oprócz tego mam tez całą czarną ale pomarańczową jak najbardziej mam.
jej zdjęcia mozesz zobaczyć - ubrany jest w nią mój kolega na relacji z prywatnego maratonu fredzio.com

http://www.fredzio.com/maraton

Obrazek
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli Fredzio biega w damskiej, to modne, ja też czasem zakładam kurtkę koleżanki,  ale bluzy a tym bardziej singlety juz nie pasują, mają za mało w klatce.   No ale wynośmy się z wątku o latarkach, bo powiedzą że ściemniamy.  ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ksenonowe czołówki są dobre? Czy nie zużywają dużo więcej prądu od żarowych? Czy jest jakiś model teraz na rynku który byście szczególnie polecali?
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ