http://www.biegzbaskich.pl/index.html
Z pewnością wielu z Was już miało okazję tan startować. Ja natomiast w tym roku po raz pierwszy.
Chciałbym się spytać o wszelkie informacje dot. trasy, podbiegów, nawierzchni, organizacji. Opinie i doświadczenia z lat ubiegłych.
Za wiele nie znalazłem na forum niestety.
XXVI Ogólnopolski Bieg Zbąskich- Zbąszyń 22.09.2013
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tu masz profil trasy: http://www.szudix.republika.pl/profilzbaskich.html
Będą podbiegi w okolicach 12-13km, ale generalnie nie wygląda na trudną.
Relacje ubiegłorocznych uczestników słyszałem bardzo pozytywne, podobno super organizacja.
Będą podbiegi w okolicach 12-13km, ale generalnie nie wygląda na trudną.
Relacje ubiegłorocznych uczestników słyszałem bardzo pozytywne, podobno super organizacja.
- czesuaf
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:21
- Życiówka w maratonie: 03:37:59 netto
I po XXVI Biegu Zbąskich. Trasa okazała się całkiem przyjemna. Fragment przez Zbąszyń, potem od wsi do wsi- wokół jeziora. Częściowo przez pola a częściowo przez las. Na całej długości asfalt. Kilka podbiegów i zbiegów bez poważniejszych górek.
Momentami trochę odsłonięta i wiatr może dawać się we znaki.
Ponadto spodziewałem się więcej widoków na samo jezioro tymczasem widać je trochę z oddali na ostatniej ćwiartce trasy.
Ogólnie wszystko bardzo pozytywnie!
Momentami trochę odsłonięta i wiatr może dawać się we znaki.
Ponadto spodziewałem się więcej widoków na samo jezioro tymczasem widać je trochę z oddali na ostatniej ćwiartce trasy.
Ogólnie wszystko bardzo pozytywnie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Faktycznie jezioro było wyraźnie widoczne tylko na mapce, a po starcie już prawie wcale
Mimo to trasa fajna, płaska, lekko pod górkę było tylko na 12 i 13 kilometrze. Równy asfalt umożliwia bicie życiowek. Miejscami było wietrznie, a miejscami trochę nudno, bo kibice skupili się na pierwszych i ostatnich kilometrach. Paru dzieciakom piątkę przybiłem :uuusmiech:
Do organizacji nie mam zastrzeżeń: bez długich kolejek, ludzie sprawni, wszędzie blisko i dobrze oznakowane, ciepła woda w łazience (a różnie z tym bywa), menu na mecie skromne ale smaczne. Impreza godna polecenia

Do organizacji nie mam zastrzeżeń: bez długich kolejek, ludzie sprawni, wszędzie blisko i dobrze oznakowane, ciepła woda w łazience (a różnie z tym bywa), menu na mecie skromne ale smaczne. Impreza godna polecenia