Buty dla biegacza poczatkujacego

kiri
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

sojer pisze:
kiri pisze: Poczytałem, pooglądałem, poprzymierzałem i pomacałem. I w ten sposób wybrałem:
- Asics Patriot 5 (139 zł),
- Nike Dual Fusion Run (159 zł),
- Adidas Exerta 5 (119 zł),
- Reebok Rincon (139 zł).
Jest jeszcze opcja, którą sobie chwalę Asics Gel Blackhawk 5 za 179 zł
Troszkę je tu zbesztano za gel którego nie ma, ale rozważę propozycję.

Nikki.Sixx pisze:Buty dla początkującego - jak najtańsze z dużym bieżnikiem ;] potem jak stwierdzimy że nas to kręci i uzależnia to można się porywać na buty specjalistyczne - tak przynajmniej ja zrobiłem :oczko:
Ale ja już wiem, że mnie to kręci :)
Duży bieżnik na beton?
PKO
biruta1392
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam Buty Nike Zoom Elite+
kiri
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biruta1392 pisze:Polecam Buty Nike Zoom Elite+
Drogie :/
Kromka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć :)
Też się podepną pod ten temat :)
Mam 160cm, 62kg. Szukam solidnych butów do biegania po asfalcie/betonie, niekoniecznie bardzo "wyczynowych". Zaczęłam biegać jakieś 3 miesiące temu, początkowo w Nike Dart 3, które wcześniej używałam rekreacyjnie np. do chodzenia po górach. Są wygodne, ale okazuje się, że do biegania są po prostu za duże. Szukam czegoś niezbyt drogiego (max 250zł). Na razie nie planuję startów w zawodach ani biegów długodystansowych, zwykłe treningi (max godzinne) co kilka dni. Możecie coś polecić bo kompletnie się na tym nie znam. Byłam w Decathlonie, stanęłam przed ścianą butów i zgłupiałam. Proszę zaproponujcie coś, wtedy pójdę do sklepu i będę oglądać/mierzyć :)

[edit] Czy buty z Lidla które pojawią się 26.09 ( http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-7C6 ... _45675.htm ) nadają się na takie jak opisałam powyżej, czy wyglądają na jakieś "cięższe"?
pawel_t
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 49:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja biegam w takich butach:
Asics Gel-Blackhawk 5 T1F4N

To są moje jedyne buty do biegania jakie mam i miałem kiedykolwiek, więc ekspertem nie jestem, ale pochwalić się można ;). Biegam w nich od 1.5 roku po asfalcie i po lesie i nie mam im nic do zarzucenia. Są lekkie, dobrze amortyzują wstrząsy i biega się w nich wygodnie. Cena przystępna. Można trafić często na promocje :)
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Kromka pisze:Cześć :)

[edit] Czy buty z Lidla które pojawią się 26.09 ( http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-7C6 ... _45675.htm ) nadają się na takie jak opisałam powyżej, czy wyglądają na jakieś "cięższe"?
Te buty z Lidla to buty w teren i na śnieg, lekkie pewnie tez nie będą.
Co do Decathlonu to pojedź wybierz buty które ci się podobaja i są w cenie która jest dla ciebie do przyjęcia i zacznij przymiarki, popodskakuj, pochodź i jak się da pobiegaj na biezni i wybierz te najwygodniejsze to bedzie najodpowiedniejszy wybór ew. kup najtańsze ekiden 50 i biegaj a jak je zedrzesz to bedziesz już wpełni świadoma swoich potrzeb w tym temacie. Ekideny to buty w których swą przygodę zaczynało naprawdę wiele osób ba wiele osób kupuje je po raz kolejny bo skoro było ok. to po co to zmieniać?? dla szpanu chyba... :)
pozdrawiam
Awatar użytkownika
dMXyEYe
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Ma ktoś jakiś pomysł, gdzie można w przystępnej cenie wyrwać Mizuno Sayonara ?
~ retired ~
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

Bardzo polecam Decathlon. Można kupić buty, pobiegać 3mc, oddać i dostać kase. Kupić inne, pobiegać 1mc, oddać i dostać kasę :) Nie brzmi to honorowo ale wytarte zapiętki i bez problemu uznają gwarancje.
Teraz już kupiłem Asicsy i mam nadzieję, że będą okej bo nikt mi ich nie przyjmie.
Dlatego Ekideny jako pierwsze buty to bardzo dobry wybór!
robbal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam,
ja ostatnio zaczynam biegać "częściej" dlatego po przeczytaniu rożnych opinii m.in. na tym forum, zdecydowałem się na początek na wizytę w decathlonie i zakup butów Kalenji Kapteren 200 M4, w związku z tym że najczęściej biegam po lesie, a asfalty tylko na dobiegach do terenu; buty wygodne- nawet przy zwykłym chodzeniu czasami nacodzień- lekkie, dobrze amortyzują, i moim zdaniem za rozsądną cenę.
zobaczymy jak się będą sprawować przy regularnym bieganiu - ale komfort biegu ogromny dla mnie w porównaniu ze zwykłymi butami bądź halówkami;
pozdrawiam
forestrunnermax
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h01m

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy bieganie dystansów 5km, 10km w butach do grania w koszykówkę może zaszkodzić? Osobiście biegam w nich bo miałem problemy ze stawami skokowymi (częste urazy, skręcenia w młodości) i boje się żeby tych urazów nie odnowić.

P.S. Sorry jeśli nie w tym miejscu co trzeba pytam.
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biorąc pod uwagę to w jak minimalistycznych butach ludzie biegają, to... O sandałach biegowych nie mówiąc.. Ja bym na twoim miejscu spróbowała normalnych butów biegowych, bo chyba akurat kostka nie jest szczególnie narażona na urazy, a mam wrażenie, że na dłuższą metę ten ochraniacz może przeszkadzać.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Jeśli te buty nie obcierają i nigdzie nie uwierają to nic złego nie powinno się stać było nie było podobne i dłuższe dystanse całe pokolenia biegały w wojsku pobrzękując opinaczami w butach dużo sztywniejszych i cięższych niż buty do kosza. Inna sprawa to to że na płaskiej nawierzchni trudno o skręcenie kostki i po co dźwigać zbedne gramy...
forestrunnermax
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1h01m

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi. Właśnie planuje zakup nowych butów już do biegania. Tylko chciałem mieć pewność od ludzi, którzy zajmują się tym od dłuższego czasu. W zasadzie to różnie z tymi terenami bywa, nie zawsze jest po płaskiej nawierzchni.
EKOERNA71
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jeżeli juz biegasz na serio zainwestuj w lepsze!
Kam.Liw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja mam buty pumy, są leciutkie i wygodne. Mi się świetnie w nich biega.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ