Buty na biegi górski

Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ludziowiec pisze:Z tymi butami górskimi, to faktycznie niezły bigos... Gdzieś doczytałem (przed chęcią zakupu), że Inov8 chyba Rocklity mają taką budowę, że mimo wszystko są bardziej dla pronatorów, choć przecież najczęściej firmy do butów górskich taniej charakterystyki nie podają z kilku powodów. A kopyto po wielu kilometrach w górach jest mniej stabilne iż np. w Wingsach czy Cascadiach.

hm... ciekawe, a może nie, bo inov8 rocklite i trailroc (ktoś wie co pisząo trailroc?) to jedyne modele, w których ... ujawnia mi się pronacja, do tego wydawać by się mogło, analizując zniszczenia podeszwy, że potężna. tymczasem żadne asfaltówki czy inne górskie modele nie potwierdzają tego, wskazując wręcz na delikatną suspinację. choć odczucie podczas biegania pozostawia wrażenie nic nie mających kapci dla każdego rodzaju stopy.

co do stabilności po wielu km w górach - cóż - pełna zgoda potwierdzona empirycznie.
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore
PKO
kropinho
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:44:41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i kupilem kanadia 4 gtx :smile: zobaczymy jak będą się sprawować :grin: jutro zawody na Babią Górę i nie wiem właśnie czy biec w nich czy najpierw je rozbiegac koło domu :grin: pozdro.
10km-00:44:41
21 km 97,5m-1:43:54
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ