tak jak pisze Aśka twoim celem na dziś i najbluższą przyszłość jest kręgosłup i aktywność która bedzie odpowiadać kręgosłupowi a on w przyszłości ci za to odpłaci i pozwoli na aktywność jaka będzie odpowiadać tobie;))
Basen jest jak najbardziej wskazany, długie spacery też co do biegania i innej aktywności ixycznej poczekałbym na opinie lekarzy. I spokojnie z wysiłkiem lepiej dziś zwolnić niż jutro leżeć.
Ból kręgosłupa odcinek L-S, ból nogi, mrowienie dużego palca
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 51:29
- Życiówka w maratonie: brak
Dlatego jedyną aktywnością jaką dziś robie jest ćwiczenia te na kręgosłup i basen. Mam jeszcze jedno pytanie do Aśki, jaką rehabilitację miałaś? jednym bardzo pomaga mckenzie i terapia manualna
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
z mojego doświadczenia najskuteczniejsza jest manualna, ja w poważnym stanie zapalnym (dwa wysuniete krążki tnace po kulszowym i udowym) moglem co najwyżej ogladać czubki swoich palcy po 15minutach tetapi manualnej stałem prosto i bez bólu. Przeprosty traktuje jako cwiczenia wspomagające.
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Przeprosty nie na każdy przypadek pomagają. Kwestia tego co i w jaką stronę się wysunęło
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Zdecydowanie masz rację. Pytanie o porady w tak skomplikowanych sprawach na forum mija się z celem niestety. Z drugiej strony swoje musiałem w Polsce wychodzić nim trafiłem do kogoś kto się na prawdę zna na temacie i mnie z tego zacznie wyciągać. Niestety lekarz lekarzowi nie równy i to samo tyczy się fizjo...
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
nie da się ukryć że w sytuacji gdy ból cię paraliżuje i ledwo się ruszasz decyzja na to by gtoś cię "wyginał" i ustawiał tak delikatne rusztowanie twego ciała wymaga zaufania i co by niepowiedzieć desperacji;) Mając świadomość jak niewiele trzeba by zamiast "prostym" być wystarczy kilka milimetrów by zostać kaleką to wybór fizykotetapeuty urasta to rangi BYĆ ALBO NIE BYĆ