Pierwszy bieg i ból kolana...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

to po co najpierw stary artykuł przytaczasz, żeby później kogoś zbesztać że do niego zaglądał? 2012 rok to prawie 2 lata temu ;)

zdania jak zawsze będą podzielone, ile ludzi tyle opinii, chyba że badania naukowe pokażą jednoznacznie. Qniec
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
PKO
Awatar użytkownika
lichoslaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Więc na zdjęciu RTG widać rzepkę znacznie uniesioną. Jutro wizyta u ortopedy. Jak myślicie? Sprzedawać buty? Raz chodzone! :)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poczekaj na opinię specjalisty. Zawsze możesz przerzucić się na rower.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
lichoslaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale ja chcę biegać!
Awatar użytkownika
lichoslaw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pan doktór powiedział że za dwa tygodnie mogę zaczynać dłuższe spacery i marszo_biegi ;-)
tomiangelo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam
Mnie od pół roku po przebiegnięciu kilku minut na bieżni żużlowej zaczynają mnie bolec oby dwa kolana ale jak już gram w piłke na boisku typu orlik to w ogóle tego nie odczuwam. Tak samo zauważyłem że jak w wakacje byłem w Tatrach i jak schodziłem z gór to tak samo mnie kolana bolały przy schodzenia np. skoczył bym z wysokości 1 metra na twardy chodnik na dwie nogi to w takim wypadku bym poczuł te kolana.
Nie rozumie na czym to polega. Od powierzchni po jakiej biegam czy jakieś rozgrzewanie się przez samym bieganiem by pomogło. A najgorsze jest to że chciałem regularnie biegać i ten ból przez pierwsze kilku mnie zniechęca mnie do biegania. Pomocy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ