Witam
Jakie wybrać byty do maratonu w Poznaniu?
Zastanawiam się pomiędzy Adidas adiZero Adios Boostb a Adidas adiZero Adios 2. Tylko czy warto dopłacać 100żl za Model Boostb w porównaniu z Adidas adiZero Adios 2.Do tej pory używałem Adios 2 a następnie NIKE ZOOM STREAK 4 (Tańsze o ponad 100 od Adios 2). . I wydaje mi się że Nike są bardziej dynamiczne. W zeszym roku było 3h i 4 min w tym roku celuje poniżej 2"40.
Waze 67kg przy 179cm.
Proszę o Poredę.
Pozdrawiam
Adidas adiZero Adios Boostb a Adidas adiZero Adios 2
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Z tego co się dowiadywałem to różnica między nowy modelem Adiosów na tworzywie boost jest przede wszystkim taka, że są one zdecydowanie bardziej miękkie niż model z zeszłego roku. A to czy wolisz buty twardsze czy bardziej miękkie to już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Daj znać później na co się zdecydowałeś i jak Ci się biegło, bo sam rozważam bieganie w jednych z wymienionych butów.
Daj znać później na co się zdecydowałeś i jak Ci się biegło, bo sam rozważam bieganie w jednych z wymienionych butów.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Również zastanawiam się nad zakupem (w związku z bardzo pozytywnymi wrażeniami z biegania w Energy Boost). Jednak u mnie konkurencją są Kinvary, których zawsze chciałem spróbować.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Czemu co kilka miesięcy? Poprzednie Adiosy wyszły już dość dawno (rok?). Tak więc teraz wypuścili kolejną wersję. Pamiętajmy, że to co pojawiło się w marcu - Adidas Energy Boost to to nie był odświeżony model tylko coś zupełnie nowego. Ten but nie miał zastąpić ani Adiosów ani np Glide'ów.
Piszesz, że Nike nie wypuścił nic nowego? A co z NIKE FREE FLYKNIT? Pewnie, że to nie jest odświeżona wersja Nike Zoom Streak. Jednak zapewne niedługo i taka się pojawi
Na Adios'y też trzeba było trochę poczekać 
Piszesz, że Nike nie wypuścił nic nowego? A co z NIKE FREE FLYKNIT? Pewnie, że to nie jest odświeżona wersja Nike Zoom Streak. Jednak zapewne niedługo i taka się pojawi

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A już zza zakrętu wyziera Nike Flyknit Hyperfeel - chyba całkiem spory skok na głęboką wodę
Zapowiadają się ciekawie dla miłośników lekkiej kawalerii i zapewne niejedna osoba będzie mogła/chciała odbyć w nich bieg uliczny, z maratonem włącznie