Dlatego ja kupiłem sobie drugi monitor f-my SI za niecałe 300zł i teraz mam spokój - jak mi siądzie kiedyś w S610 nadajnik będę używał nadajnika od tamtego cieniasa, bo sprawdziłem że chodzi, a bateria kosztuje 3 zł, no i mam dwa monitory jak król
Z góry przepraszam za temat monitor serca -:)
-
ArthurP
- Zaprawiony W Bojach

Bateria w nadajniku nie jest wymienialna, czyli nadajnik jest jednorazowy, a kosztuje 200zł.
Dlatego ja kupiłem sobie drugi monitor f-my SI za niecałe 300zł i teraz mam spokój - jak mi siądzie kiedyś w S610 nadajnik będę używał nadajnika od tamtego cieniasa, bo sprawdziłem że chodzi, a bateria kosztuje 3 zł, no i mam dwa monitory jak król
, jeden na basen, drugi do lasu...
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
- BoL
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Drogi Polar jeszcze drozszy? Czyli z 699 na okolo 840? Czy to aby nie przesada? Proponowalbym ludzi z Polara poinformowac, ze w Polsce nie zarabia sie tak ja w Europie.Quote: from Ryszard on 6:03 pm on Oct. 16, 2002
Z innego kraju nie opłaca się sprowadzać. Jestem najtańszy w Europie ale chyba tylko do końca roku. Dostałem dyrektywy z Finlandii, że ceny Polara w Polsce są za niskie średnio o 20% i muszę podnieść ceny.
BoL (GG 1209329)
- BoL
- Wyga

Moja Sigma PC 14 raczej cieniasem nie jest a kosztowala okolo 250 zl. Nie lepiej Sigme bylo kupic? Chyba, ze SI to niezla marka - ja o niej nie slyszalem.Quote: from ArthurP on 9:42 am on Oct. 17, 2002
Bateria w nadajniku nie jest wymienialna, czyli nadajnik jest jednorazowy, a kosztuje 200zł.
Dlatego ja kupiłem sobie drugi monitor f-my SI za niecałe 300zł i teraz mam spokój - jak mi siądzie kiedyś w S610 nadajnik będę używał nadajnika od tamtego cieniasa, bo sprawdziłem że chodzi, a bateria kosztuje 3 zł, no i mam dwa monitory jak król, jeden na basen, drugi do lasu...
BoL (GG 1209329)
-
Ryszard
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
To jest właśnie globalizacja, zjednoczenie Europy itd.
To się skończy tym, że po wejściu do Unii nie będzie dystrybutora, tylko Polary będą w sieci marketów sportowych (go sport, intersport, decathlon) i ew. w polskich sklepach (o ile te przetrwają) gdy właścicieli będzie stać na twarde warunki zakupu u producenta.
S-610 pracuje również z nadajnikiem niekodowanym w cenie 120 zł. Kodowany kosztuje 180 zł i zapewnia brak zakłóceń podczas treningu lub zawodów w grupie.
Oprócz Si są jeszcze tańsze pulsometry produkcji dalekowschodniej ale na razie nasz rynek jest za mały aby opłaciło się zakupić kontener pulsometrów. Gdyby był zbyt na 3 - 4 000 rocznie to cena mogłaby być w granicach od kilkudziesięciu do stu kilkudziesięciu złotych.
Nie liczmy na to, że producenci Polar będą zastanawiać się nad tym, że nasz dochód jest niski i w związku z tym muszą obniżyć dla nas ceny. Europa wschodnia to dla nich na razie przyczółek. Może wkroczą jak będziemy mieć większy dochód i będziemy poświęcać więcej czasu na kulturę fizyczną.
Polar ma bardzo dobre wyniki finansowe. Jest monopolistą na świecie i jakieś Sigmy, Hugery czy Timexy obchodzą go ale tylko w klasie tanich produktów. Zaawansowany technicznie na świecie jest tylko Polar i kto chce korzystać z najnowszych technologii musi za to zapłacić. I tacy ludzie jak na razie są na świecie. (Dwa lata temu Polar sprzedał w Niemczech ok. 200 000 sztuk).
U nas na razie sprzedają się najlepiej Matizy i Sigmy.
R.
To się skończy tym, że po wejściu do Unii nie będzie dystrybutora, tylko Polary będą w sieci marketów sportowych (go sport, intersport, decathlon) i ew. w polskich sklepach (o ile te przetrwają) gdy właścicieli będzie stać na twarde warunki zakupu u producenta.
S-610 pracuje również z nadajnikiem niekodowanym w cenie 120 zł. Kodowany kosztuje 180 zł i zapewnia brak zakłóceń podczas treningu lub zawodów w grupie.
Oprócz Si są jeszcze tańsze pulsometry produkcji dalekowschodniej ale na razie nasz rynek jest za mały aby opłaciło się zakupić kontener pulsometrów. Gdyby był zbyt na 3 - 4 000 rocznie to cena mogłaby być w granicach od kilkudziesięciu do stu kilkudziesięciu złotych.
Nie liczmy na to, że producenci Polar będą zastanawiać się nad tym, że nasz dochód jest niski i w związku z tym muszą obniżyć dla nas ceny. Europa wschodnia to dla nich na razie przyczółek. Może wkroczą jak będziemy mieć większy dochód i będziemy poświęcać więcej czasu na kulturę fizyczną.
Polar ma bardzo dobre wyniki finansowe. Jest monopolistą na świecie i jakieś Sigmy, Hugery czy Timexy obchodzą go ale tylko w klasie tanich produktów. Zaawansowany technicznie na świecie jest tylko Polar i kto chce korzystać z najnowszych technologii musi za to zapłacić. I tacy ludzie jak na razie są na świecie. (Dwa lata temu Polar sprzedał w Niemczech ok. 200 000 sztuk).
U nas na razie sprzedają się najlepiej Matizy i Sigmy.
R.
- fpawel
- Dyskutant

Witam ponownie,
Czytam tą wylewającą się gorycz związaną z 40 kilku letnim bagażem doświadczeń i makarbyczną chęcią dorównania zachodowi ( w szeroko rozumianym znaczeniu tego pojęcia ) ale jak na razie buraczana kreuję się nasza przyszłosć..............
Ondośnie POLARA S-410 - zdecydowałem się na zakup - ale mam kilka pytań :
1. Jak mam złożyć zamówienie,
2. Jak z płatnością,
3. Jak z gwarancją,
4. Czas realizacji,
Zależałoby mi na terminie około pierwszego tygodnia listopada.
Czytam tą wylewającą się gorycz związaną z 40 kilku letnim bagażem doświadczeń i makarbyczną chęcią dorównania zachodowi ( w szeroko rozumianym znaczeniu tego pojęcia ) ale jak na razie buraczana kreuję się nasza przyszłosć..............
Ondośnie POLARA S-410 - zdecydowałem się na zakup - ale mam kilka pytań :
1. Jak mam złożyć zamówienie,
2. Jak z płatnością,
3. Jak z gwarancją,
4. Czas realizacji,
Zależałoby mi na terminie około pierwszego tygodnia listopada.
-
Ryszard
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
To nie gorycz (jestem pogodnym człowiekiem) tylko irytacja.
Zamów przez internet lub telefonicznie. Zapłacisz przy odbiorze. Gwarancja dwa lata. Jeśli zamówisz dzisiaj to będziesz miał jutro (servisco) lub pojutrze (poczta). Chcesz w listopadzie to zamów z kilkudniowym wyprzedzeniem z zaznaczeniem dnia wysyłki.
R.
Zamów przez internet lub telefonicznie. Zapłacisz przy odbiorze. Gwarancja dwa lata. Jeśli zamówisz dzisiaj to będziesz miał jutro (servisco) lub pojutrze (poczta). Chcesz w listopadzie to zamów z kilkudniowym wyprzedzeniem z zaznaczeniem dnia wysyłki.
R.
-
Ryszard
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Można zaprogramować dane dwóch osób i Polar będzie liczył dane (zużyte Kcalorie, czas treningu) zapamięta OwnIndex i OwnZone dla każdej z osób. Przed treningiem musimy wybrać osobę, która będzie ćwiczyć.
R.
R.
- fpawel
- Dyskutant

ach rozumiem ......... w pewnym momencie myślałem że można przeprowadzić trening z dwiema osobami jednocześnie - czyli jedna ma polara a dwie nadajnik....
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Sa Polary i Polary . Widzialem tez te przecenke lecz na podstawowe modele .
Mimo wszystko wiele rzeczy w kraju jest drozsze jak np. baterie "paluszki" .
Mimo wszystko wiele rzeczy w kraju jest drozsze jak np. baterie "paluszki" .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0