Ból uda

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Siejek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Biegam od jakiś 3 miesięcy. Wczoraj na WF zdawaliśmy biegi na 1km. Oczywiście rozgrzałem się jak należy, przebiegłem. Niestety po przebiegnięciu trasy, mało się rozciągałem. Jakby tego było mało, przebiegłem później jeszcze jakieś 400m szybkim truchtem. I zaraz po tym zacząłem czuć bół przy niektórych czynnościach związanych z udem. Przed następnym WF (na przerwie) rozciągałem trochę tą noge i ból ustąpił. Po południu poszedłem biegać. Przez cały bieg było dobrze - zero bólu. Niestety pod koniec wykonywałem przebieżki (przedzielone marszem) i ból wrocił. Doczłapałem się do domu i przy rozciąganiu ból nasilał się. Nie boli mnie cały czas, tylko przy niektórych czynnościach, takich jak: jazda na rowerze, siadanie itp. Co ciekawę, gdy siedze czuję napięcię w mięśniu czworogłowym uda (bo właśnieo niego chodzi). Wiem, że moja sprawa jest błaha, ale kiedyś naczytałem się w internecie dużo o lekceważeniu kontuzji i boję się, że ze mną stanie się to samo. Moje pytanie brzmi tak: "Czy mam ten ból rozbiegać, przeczekać czy może robić jeszcze coś innego?" Z góry dziękuję.
PKO
Krzychu N
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49'58"
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rób sobie okłady z lodu i na parę dni odpuść bieganie, powinno przejść. Może jakieś przeciążenie. Jak nie przejdzie do wizyta u fizjoterapeuty.
http://forenergy.pl/
Duży wybór odżywek firm ENERVIT, VITARGO.
Sprawdź ceny!!
Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

Siejek pisze:Czy mam ten ból rozbiegać, przeczekać czy może robić jeszcze coś innego?
Podobnie jak kolega wyżej radzi - przeczekać.
Najwidoczniej lekko naciągnąłeś sobie mięsień czy cuś.
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ