40. BMW Berlin Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Startowanie w imprezach biegowych powoli zaczyna być dostępne tylko dla wybranych :) Nie dość, że coraz ciężej dostać się na zagraniczne imprezy to i na własnym podwórku wcale lekko nie jest. Coraz częściej osiągane są limity, a opłaty startowe podnoszone z biegu na bieg. Często nie są to małe pieniądze - przykładem niech będzie chociażby Bieg dookoła ZOO, gdzie za przebiegnięcie 10 kilometrów trzeba zapłacić 80 złotych...
PKO
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Właśnie dostałem nowy numer startowy, już jako członek Jubilee Club :hej: To się nazywa szybkość! Czyli o rejestrację na przyszły rok raczej nie muszę się martwić :spoko:
rufuz

Nieprzeczytany post

No to mozliwosc udzialu dla "gadzeciarzy" i "chodziarzy" w majorsie sie praktycznie usrała. Londyn to jakas totalna pomylka. Latwiej poleciec na orbite niz dostac sie na ten bieg a w Berlinie musieli cos zrobic, bo nie mogli przyjac 50 czy 60 tys ludzi. Szkoda tylko, ze losowanie bo zamiast kogos kto jest w stanie pobiec np w 2:59 wylosuja goscia ktory "biegnie" maraton w tempie 6 min/km. Praktycznie bez jakis dodatkowych ceregieli zostalo z "majorsow" Chicago no i od niedawna chybe tez Tokio. Choc i pewnie na Chicago cos w koncu wykombinuja z losowaniem lub limitami.
Na "mega maratony" powinni porobić limity i tyle a nie takie p.....e. Dobrze jest to rozwiązane na Bostonie jedyna możliwość startu to kwalifikacje lub organizacja charytatywna (chyba ze 2000$). Przynajmniej nie ma zbyt dużo "chodziarzy". A jeszcze lepiej zrobili na NY, wyśrubowali kwalifikacje i tyle (dla mnie to az 2:45).
Zawsze mozna biegac w srednich maratonach: Hamburg, Frankfurt itp
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tam się cieszę, że jeszcze zdążyłem :) Być może to już ostatnia okazja na wielki maraton :)
rufuz

Nieprzeczytany post

No z mega maratonów w europie jest jeszcze Paryż. Az dziw bierze, ze Paryz nie jest majorsem. Wlasciwie poza jednym malym biurokratycznym incydentem na expo, maraton rewelacja. Tylko cos mi sie wydaje, ze jak z Berlinem "pokombinowali" to szybko liczba uczestnikow osiagnie jakies maksymalne ilosci i w Paryzu. Wtedy tez cos moga "pokombinowac".
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ojacie, trochę szkoda, bo znając mojego pecha, to mnie zapewne nie wylosują ;) A bardzo chcę pobiec maraton w Berlinie, bo mam wielki sentyment do tego miasta. Z drugiej strony musieli coś zrobić, skoro im się w tym roku zapisy skończyły po 3 godzinach.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
xbartekx
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:14:01

Nieprzeczytany post

Hej, wybieram się na maraton do Berlina autem z Poznania, wyjeżdżam w piątek rano i wracam w niedziele w godzinach popołudniowych około 17. Mam 2 wolne miejsca więc zapraszam, wyjdzie na pewno taniej niż pociągiem, samolotem czy busem. Pozdrawiam
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LDeska pisze:
Strefy są przydzielane na podstawie najlepszego posiadanego wyniku - ja dostałem strefę F bo mam życiówkę 3:33:55 czyli ponad 3:30 i tam się kwalifikuję.
Hej, a gdzie to wyczytałeś, że masz strefę F, bo u siebie żadnej strefy nie mogę znaleźc...?'

pozdrowionka
Awatar użytkownika
Bergerac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie dostalem jeszcze potwierdzenia na skrzynke mailowa i zaczynam sie martwic, na liscie startujacych jestem z przypisanym numerem bib , czy wy macie juz potwierdzenia czy ktos jeszcze czeka?
Bieganie ,bieganie i jeszcze raz bieganie
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

human pisze: Hej, a gdzie to wyczytałeś, że masz strefę F, bo u siebie żadnej strefy nie mogę znaleźc...?'
pozdrowionka
Hej! Ja kliknąłem w mailu na linka który mi zapisał w telefonie wejściówkę na expo i tam na tej wejściówce jest strefa startowa.

Bergerac - sprawdź dokładnie folder spam bo niektórym tam wchodziło...
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
Bergerac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sprwdzilem , nie ma , poprzednie wiadomosci dostalem bez problemu , napisalem juz do nich maila co jest nie tak .

Jescze jedan sprawa ,mam 3 wolne miejsca w aucie , jade w sobote 28 ze Szczecina , jak ktos chetny to zapraszam
Bieganie ,bieganie i jeszcze raz bieganie
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Mam wolne 3 miejsca w aucie z Poznania, wyjazd w sobotę ok południa tak aby zdążyć odebrać pakiet.
Powrót w niedzielę po południu ok 17, jak dam radę :-).
Do podziału koszt paliwa ok 250zł i autostrada 66zł.
Kontakt na priv.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rekordzista świata Patrick Makau nie wystartuje w Berlinie z powodu stanu zapalnego w lewym kolanie...
http://www.runnersworld.de/marathon/wel ... 299710.htm
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kachita pisze:Rekordzista świata Patrick Makau nie wystartuje w Berlinie z powodu stanu zapalnego w lewym kolanie...
http://www.runnersworld.de/marathon/wel ... 299710.htm

No to co Panie i Panowie - jeden konkurent nam odpadł, a resztę pokonamy już na trasie :) Powodzenia!
rav273
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52
Życiówka w maratonie: 4.34

Nieprzeczytany post

witam, odkupie pakiet startowy na Berlin 2013
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ