odżywki w okresie przygotowywawczym 100km+
- Chatson
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:09
- Kontakt:
Podstawa to węglowodany i elektrolity tak więc Carbo, Vitargo jak najbardziej wskazane. Do tego dołóż BCAA i powinno być ok. Btw. W jaki wynik na 800 m mierzysz? Ile latasz aktualnie? I ile masz lat? 

"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kup sobie porządne BCAA, resztę sobie daruj. ..no może jeszcze jakiś potas i magnez. Ja biegam po 400-500km miesięcznie i nic poza BCAA nie jem. Trzeba się dobrze odrzywiać. Odrzywki to drenaż kieszeni i pewne problemy żolądkowe.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49'58"
Dokładnie BCAA + Vitargo Electrolyte.paweł1946 pisze:aha... No tak mam 19 lat biegam 2;01 na 800 celuję wysoko ;D dlatego zadbam tej zimy o odżywki :D witaminy biorę z apteki jako plusz czyli BCAA + Węglowodany ?
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
biegaj 1,50 będziesz miał kase
- Chatson
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
paweł1946 przede wszystkim zacznij normalny, regularny trening, bo z tego co wyśledziłem na forum to dużo kombinujesz a mało trenujesz. Z samego treningu bez supli spokojnie można 1:57 nabiegać, także bierz się do roboty! Powodzenia 

"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
a jeśli jesteś apatyczny, mało jesz i często się przeziębiasz to...
SAAAANOOOOSSSSTTTOOOLLLLLL
SAAAANOOOOSSSSTTTOOOLLLLLL

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Ale po co Ci niby te suplementy? Po pierwsze na razie tylko jak napisałeś "planujesz" biegać ponad 100km tygodniowo. Jednak ciągle nie biegasz. A ja Ci powiem, że mi się zdarza taką ilość przelatać w tygodniu. Nie stosuję przy tym żadnej suplementacji i o dziwo - "nóżki nie odpadły". Więc może najpierw spróbuj pobiegać tak jak pieszeszpaweł1946 pisze:... serio się pytam a wy ze mnie się śmiejecie

- Bartek Olszewski
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 2:25:16
- Kontakt:
Jeżeli naprawdę ambitnie planujesz swój rozwój sportowy, chcesz biegać poniżej 2 minut 800 to ja bym nie szukał już rad na forum, tylko postarał sie znaleźć jakiegoś trenera, klub itd. Też mogę napisać BCAA ewentualnie (bo nie zaszkodzi) i witaminy. Ale pamiętaj, że przyjmowanie suplementów wynika raczej z konkretnych potrzeb, braków. Jeżeli jesz wystarczająco dużo białka to nie musisz łykać go dodatkowo. Ale jak nie to by się przydało. Suplementy są uzupełnieniem diety i tak należy je traktować!
- Chatson
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tutaj całkowicie się zgadzam z Małym.maly89 pisze:Ale po co Ci niby te suplementy? Po pierwsze na razie tylko jak napisałeś "planujesz" biegać ponad 100km tygodniowo. Jednak ciągle nie biegasz. A ja Ci powiem, że mi się zdarza taką ilość przelatać w tygodniu. Nie stosuję przy tym żadnej suplementacji i o dziwo - "nóżki nie odpadły". Więc może najpierw spróbuj pobiegać tak jak pieszeszpaweł1946 pisze:... serio się pytam a wy ze mnie się śmiejecie
paweł1946 trening, trening i jeszcze raz trening! A dopiero gdy "naturalna bariera" powie stop, sięgnij po wspomaganie w postaci suplementów

MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
naturalna bariera, czyli powiedzmy, że nic więcej nie jesteś w stanie wykręcić, pod warunkiem, że masz optymalny trening i wszystko inne, wtedy można dołożyć gratisy, czyli jakieś suple
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Wydaje mi się, że w momencie kiedy już ją przekroczysz nie będziesz miał wątpliwości co to jest owa barierapaweł1946 pisze:jaka naturalna bariera ?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Proszę się nie śmiać z visolvituKoniecznie zapierdol sobie jeszcze rutinoskorbin i visolwit

- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
była już dyskusja na forum, że poziom amatorów w prl był o niebo wyższy niż teraz...