Komentarz do artykułu Krakow Business Run dwa razy większy niż przed rokiem

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

12:01
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No to też ładnie. :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mnie w ogóle zszokowały wyniki - zarówno AP i Wy poprawiliście się o jakieś 5 minut w stosunku do zeszłego roku. Toż to średnie czasy na poziomie 13 minut z małym haczykiem. Niesamowite!
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wost79 pisze:tak jest, gratulacje.

my w tym roku poprawiliśmy się o ponad minutę (56 miejsce), ja indywidualnie też lepiej niż w 2012 :hej:
ale strefa zmian... koszmar, bałagan, monitory nie działały...
Działał główny monitor ten informujący 400m przed metą. A wystarczyło ubrać coś charakterystycznego i już nie było problemów. My w jaskrawych czapeczkach widzieliśmy się z 100m :)
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
borova
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:56:55

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:mnie w ogóle zszokowały wyniki - zarówno AP i Wy poprawiliście się o jakieś 5 minut w stosunku do zeszłego roku. Toż to średnie czasy na poziomie 13 minut z małym haczykiem. Niesamowite!
Trasa była chyba trochę skrócona w stosunku do poprzedniej edycji... Co nie zmienia faktu, że czasy spoko!:)
10 - 48:24 - Radom 09.03.14
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18

Nieprzeczytany post

Borova, skąd wziąłeś informacje o krótszej trasie? Porównałem z gpx-em z 2012 roku i moim zdaniem biegły identycznie, a nawet tegoroczna mogła mieć parę metrów więcej (ten mini-skwer przed Teatrem Słowackiego obiegaliśmy od zewnątrz, a rok temu nie pamiętam, żeby tak było)
Krzyśka widziałem, jak strategicznie dobiegł do linii startu "od przodu", więc nie musiał się przepychać :D
Awatar użytkownika
borova
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:56:55

Nieprzeczytany post

grim80 pisze:Borova, skąd wziąłeś informacje o krótszej trasie? Porównałem z gpx-em z 2012 roku i moim zdaniem biegły identycznie, a nawet tegoroczna mogła mieć parę metrów więcej (ten mini-skwer przed Teatrem Słowackiego obiegaliśmy od zewnątrz, a rok temu nie pamiętam, żeby tak było)
Fakt! Masz rację. Bije się w pierś za zamieszanie ;)!
STS podaje nawet, że miała 3,9km
10 - 48:24 - Radom 09.03.14
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Te 3,9km to chyba pomyłka w drugą stronę - u mnie gps wskazał 3,86 (zmiana pierwsza, z dodatkowym dobiegiem do strefy zmian) i 3,73 (zmiana ostatnia, bez odcinka start/meta do strefy zmian) :)
Trochę mają zresztą bałagan w tych wynikach, bo nie nanieśli zmian w naszym składzie, mimo że zgodnie z regulaminem zgłoszono ją w piątek podczas odbioru pakietów.

Wspominaliście strefę zmian, faktycznie koszmar. Musiałem wręcz stanąć, bo przy zmianie 1 -> 2 wolontariusze nie ogarniali, "korytarz" miał miejscami góra dwa metry, a dodatkowo osoby z pierwszych zmian po oddaniu pałeczki nieśpiesznym krokiem podążały środkiem drogi po medal i wodę. Kiedy leciałem ostatnią zmianę, funkcjonowało to nieco lepiej, ale zapewne dlatego, że uczestnicy rozstrzelili się po całej długości pętli :)
wost79
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:49:30
Życiówka w maratonie: 4:38:02

Nieprzeczytany post

grim80 pisze: Trochę mają zresztą bałagan w tych wynikach, bo nie nanieśli zmian w naszym składzie, mimo że zgodnie z regulaminem zgłoszono ją w piątek podczas odbioru pakietów.
Ja zgłaszałem zmiany mailowo na początku września, a i tak skład na stronie www był podany z błędem :hej:
grim80 pisze: Wspominaliście strefę zmian, faktycznie koszmar. Musiałem wręcz stanąć, bo przy zmianie 1 -> 2 wolontariusze nie ogarniali, "korytarz" miał miejscami góra dwa metry, a dodatkowo osoby z pierwszych zmian po oddaniu pałeczki nieśpiesznym krokiem podążały środkiem drogi po medal i wodę. Kiedy leciałem ostatnią zmianę, funkcjonowało to nieco lepiej, ale zapewne dlatego, że uczestnicy rozstrzelili się po całej długości pętli :)
Też leciałem ostatni. Obserwowałem duży monitor, ale co z tego, jak od tej maty sygnalizacyjnej do mety jest jeszcze 2 minuty biegu. Ustawiłem się w boksie tak by nie zasłaniać na chama innym ale i samemu coś widzieć - w efekcie naszego czwartego zobaczyłem jak mnie mijał :hej:

Ale nie narzekajmy, jak na tę ciżbę to i tak poszło nieźle. W końcu leciało ponad 2000 osób.
"Nie warto żyć normalnie. Warto żyć ekstremalnie" (EDK)
24h dla Patryka | Zobacz | Posłuchaj
Awatar użytkownika
siena_driver
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie idealne na takie zawody byłyby Błonia moim zdaniem - szerzej, no i obyłoby się bez nienawistnych spojrzeń i kłótni niektórych mieszkańców i turystów z ochroną trasy ;)

Masz rację, że przy takiej frekwencji trudno było sensowniej zorganizować strefę zmian. Duża w tym wina biegaczy (czyli nasza), nie tylko orgów, to fakt :)
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

Na wyświetlaczu pierwsza cyfra trzycyfrowych numerów startowych z jakiś powodów bywała niewidoczna.. ja akurat miałem numer dwucyfrowy, dlatego parokrotnie pojawiał się na wyświetlaczu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ