Czy wiecie w czym biega szef najw.na świecie mocarstwa ?

Awatar użytkownika
RadekW
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myślałem, że prezydeni USA, jeżeli biegają, to pokazują się w markach narodowych. B.Clintona widziałem w butach New Balance i Nike. Al Gore biegł (kiedy jeszcze był wiceprezydentem) maraton w Saucony. W czym biega więc G.W.Bush !? Wczoraj dostałęm listopadowy numer brytyjskiego wydania Runner's World. Przedstawiono tam ogromne zdjęcie prezydenta Busha biegającego w ... japońskiej marce Mizuno. Używał konkretnie Mizuno Wave Creation, którego opis możecie przeczytać w dziale Sprzęt.
Szkoda, że u nas nie można tak łatwo nabyć butów tej marki jak np. w USA. Jestem ciekaw ilu w Polsce jest zwolenników Mizuno ?
Pozdrawiam,
Radek
PKO
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mizuno to ścisła światowa czołowka lub nawet lider w produkcji butów. Poznałem tą firmę końcem lat 80-tych, jeszcze przed najpopularnieszym u nas Adidasem.  I chociaż dziś nie posiadam żadnych butów Mizuno, właśnie z powodu trudności zakupu, to śmiało mogę je każdemu polecić.
Zobaczcie jakie pięknę są MIZUNO
Awatar użytkownika
RadekW
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki Dawidek za ciepłe słowa o mojej ulubionej marce ! Pozwolę sobie dodac jedynie drobny komentaż do twojej wypowiedzi o liderowaniu Mizuno na świecie. Ta japońska marka nie jest oczywiscie liderem w kwestii wielkości sprzedaży artykułów do biegania; około 10 lat temu opracowała i udoskonaliła pewną technologię służącą stabilizacji i amortyzacji buta, która składa się z różnie ukształtowanych pofałdowanych wkładek, o różnej twardosci materiału ... i  tak firma dołączyła do światowej czołowki technologicznej. Co nalezy podkreśłić, w tym przypadku technologia jak najbardziej służy użytkownikowi.
Pozdrawiam,
Radek
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pisząc o liderowaniu Mizuno miałem na myśli opinie i zadowolenie zawodników a ten cudowny system wkładek nazywa się "fala". Już na pierwszy rzut oka łatwo idzie rozpoznać modele wyposażone w falę a kto nie jest pewny to niech szuka napisu "Mizuno Wave"
Buty Mizuno są dosyć łatwo dostępne w Czechach w cenach http://www.mizunocz.com/cenik.html
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ