buty dla osoby o wysokiej wadze do bieganie po kostce bruk.

Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:podają rozmiarówkę UK. Chyba, że przy papuciu jest podane inaczej. Taką przynajmniej informację podali mi mailowo gdy kupowałem u nich papcie i po zakupie się to potwierdziło.

@Paweł z tego co się orientuję to ma być też Sportsdirect stacjonarny w Poznaniu :) Gdyby ceny były zbliżone do tych w necie to pozamiataliby ostro :hej:
I sprostuję to co napisałeś. Za 200 stówy miałem dwie pary butów a z rękawiczkami i przesyłką wyszło prawie 300 no ale to i tak miodzio cena za Faasy 300 i NB MT330 + rękawiczki Karrimora ;)
Dzięki, Piechu, że się odezwałeś, Ty w końcu mi temat sprzedałeś :) . Siałbym mitologię, ale o tyle jestem usprawiedliwiony, że ten szok mi nie minął. No i otworzyłeś mi oczy, że można z "dzikiego zachodu" coś ciągnąć za znikome w stosunku do tutejszych ceny. Do tego kilka dni i papcie są w chacie...Szkoda, że nie mieli tego, czego szukałem...ale np. pasek biodrowy który mam i sobie chwalę, wzbogacony o kieszenie na bidony i same bidony oni sprzedają za równowartość...26pln (!) .
Jeśli otworzą sklep u nas, czego im życzę, to zamieszają w mrowisku...I to porządnie ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że otwarcie ich sklepu jest pewniakiem bo są w sieci ogłoszenia z pracą w tym sklepie. Ma być na Franowie w nowym centrum Ikei od 25 września więc lada moment.
Mam nadzieję, że te ceny będę chociaż odrobinę zbliżone do sieciowych chociaż znając polskie realia nie liczyłbym jakoś specjalnie na to niestety.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muszą przynajmniej na początku rzucić coś ciekawego na zachętę, bo w przeciwnym wypadku staną się kolejną przymierzalnią i ofiarą efektu ROPO.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Myślę, że otwarcie ich sklepu jest pewniakiem bo są w sieci ogłoszenia z pracą w tym sklepie. Ma być na Franowie w nowym centrum Ikei od 25 września więc lada moment
Zawsze wiedziałem, że jesteś skarbnicą wiedzy :D :D . Dobrze, że kiedyś się minęliśmy w Dec'u, w efekcie czego i poznali później :) .

Platini76, teraz modelowo to bardziej powszechne jest, jak to piszą ładnie: ROTOPO – Research Online, Test Offline, Purchase Online :D

WojtekM, już mi koleżanka odpisała. Potwierdziła to, co Piechu napisał: rozmiarówka jest w UK (!), ale obok jest taki malutki znak zapytania do kliknięcia, po kliku pojawia się tabela. No i tu uwaga, bo w tabeli np. UK 7 to US 9,5, a w rzeczywistości jest 9 (na nodze tak wychodzi) ..może więc rzeczywiście lepiej ich zapytać...
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:No i tu uwaga, bo w tabeli np. UK 7 to US 9,5, a w rzeczywistości jest 9 (na nodze tak wychodzi) ..może więc rzeczywiście lepiej ich zapytać...
A na metce na bucie co jest?
Może tak wychodzić bo co producent to inną rozmiarówkę stosuje i nie zawsze zgadza się ona z numeracją :) W samej serii Faas od Pumy jest np. rozbieżność w modelach 300 i 500 :)
P@weł pisze:Zawsze wiedziałem, że jesteś skarbnicą wiedzy :D :D . Dobrze, że kiedyś się minęliśmy w Dec'u, w efekcie czego i poznali później :) .
jo ;)

Swoją droga jestem ciekaw czy otwarcie nowego sklepu sportowego (co prawda praktycznie nieznanej dla polskiego konsumenta marki) w jakikolwiek sposób wpłynie na ofertę Decathlonu na Franowie. W końcu Decowi urośnie konkurencja pod samym nosem.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jasne, że co producent to inna rozmiarówka, ale ja w ciemno nie będę zamawiał.
jakieś niu balansy może u nich zamówię i muszę wiedzieć którą rozmiarówkę (UK czy US) z metki wybranych/znanych mi butów przeczytać.
na logikę powinno być UK, gdyż sklep jest UK.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bankowo jest UK. Ja kupowałem Pumy i New Balance i w obu przypadkach rozmiary pokrywały się z rozmiarówką UK.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Swoją droga jestem ciekaw czy otwarcie nowego sklepu sportowego (co prawda praktycznie nieznanej dla polskiego konsumenta marki) w jakikolwiek sposób wpłynie na ofertę Decathlonu na Franowie. W końcu Decowi urośnie konkurencja pod samym nosem.
Tylko zacierać łapki :D
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Piechu pisze: Swoją droga jestem ciekaw czy otwarcie nowego sklepu sportowego (co prawda praktycznie nieznanej dla polskiego konsumenta marki) w jakikolwiek sposób wpłynie na ofertę Decathlonu na Franowie. W końcu Decowi urośnie konkurencja pod samym nosem.
W M1 w Markach jest Go Sport, Decathlon, Ski Team, SportsDirect oraz kilka samodzielnych salonów producentów...
Ceny raczej bez zmian :)
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xyzv pisze: Stawało się na takiej... platformie w samych skarpetach, po kilku sekundach się schodziło i było widać odbicie stopy przez kilkanaście sekund. Generalnie analogiczny sposób do domowego z wodą itp. Opis byl low arches.
a tam. takie statyczne badanie to nie badanie.
xyzv pisze: tak, cięższe od większości pro-butów do biegania, ale nie wiem wlasnie czy do moich, stosunkowo szerokich, płaskich stóp i wysokiej masy nie będą lepsze.
no, ciężkie. co mam powiedzieć.
Go Hard Or Go Home
wrw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 52:53

Nieprzeczytany post

Do autora postu
w tym sklepie nb co pokazałeś jest również model nowszy. Tutaj: http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... gania.html
Kupiłem je ok 1 miesiąca temu i biega mi się bardzo dobrze. Sprzedawca tłumaczył, że nowszy model jest lżejszy od tych co pokazałeś a jest w tej samej cenie. Sam mam ok 86 kg i 190 cm + nadpronację. Wcześniej biegałem w asics kayano.
Za te pieniądze polecam (specjalnie nie czuję różnicy w stosunku do kayano, może są trochę twardsze, ale nie jest to wada) mimo, że w necie polskim mało komentarzy było na temat tych butów. Ja jestem zadowolony. Za 2 tyg. biegnę w nich swój pierwszy maraton.
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, że są. Niestety nie ma mojego rozmiaru -> z przymiarek 890v3 wynika, że potrzebuję 46-tki (chyba, że te 1260-tki przy tym samym rozmiarze są większe).

Ja się na maraton raczej porywać nie będę, wystarczą mi biegi na 5 i 10 km,
Jeżeli miałbym jeszcze biegać na innych dystansach, to raczej na krótszych niż dłuższych, w czasach szkolnych najlepsze wyniki miałem na 60/100 metrów (niestety na 200-600 metrów nie dane mi było biegać, a możliwe, że to w nich akurat miałbym najlepsze wyniki). Około 50 minut biegu (w przypadku biegu na 10 km) strasznie mi się dłuży :p
rafal2009
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Miałem podobny problem i nie zmieniałem butów tylko podłoże po którym biegam. Teraz biegam z lesie po miękkim podłożu i problemów nie mam.
Polecam do poczytania:
http://www.biznes.website.org
Pozdrawiam, Rafał.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rafal2009, tak, jak ja :)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Steve2105
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kostka jest gorsza od asfaltu? Mam na myśli taką, jaka jest na chodnikach, nie typowe "kocie łby".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ