buty dla osoby o wysokiej wadze do bieganie po kostce bruk.

xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Pytanie do autora wątku: A ile ty masz wagi i wzrostu?
wzrost: ~182 cm
waga: 95-100 kg, miałem zbić do 90, ale idzie mi to jak po grudzie
ps. Ale oczywiście musisz mieć świadomość, że teraz najbardziej trendy to są buty minimalistyczne
Ja niestety nie należę do osób, które są trendy ;(
PKO
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

ja osobiście posiadam taką czołówke energizera jest lekka pozwala na ustawienia kąta świecenia i daje wystarczająco dużo światła . Kupiłem ja za niecałe 20 zł ( 3ledy) są też 5 ledowe za niecałe 30zł. Co do trendów to minimalizm ma swoje zalety jak i wady, lądowanie na śródstopie odciąża stawy i kręgosłup daje za to na początku popalić stopa i achillesom. Masz możliwość biegania na bieżni to zrób kilka treningów w samych skarpetkach i oceń czy tak biega ci się lepiej. Techniką sie nie martw jak kilkanaście razy walniesz piętą to tak zaboli że podświadomie zaczniesz zmieniać sposób biegu.
Powodzenia
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co sądzicie o tych adidasach: http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 76263.html 2
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xyzv pisze:A co sądzicie o tych adidasach: http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 76263.html 2
kup lepiej za te pieniądze New Balance 890v2. są w promocji za 299 zł właśnie:
http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... 890v2.html
http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... 90bg2.html
http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... 90gb2.html
http://www.newbalancesklep.pl/obuwie/ko ... vlite.html
Go Hard Or Go Home
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj sprawdziłem sobie w jednym ze sklepów sportowych (notabene na sprzęcie new balance), że mam stopę pronującą, czy jak kto woli płaską :) Sprawdziłem w 3 sklepach i nie było tych new balance 890v2, były tylko w decathlonie v3 za 399 zł..

Spojrzałem sobie jeszcze na stronkę newbalance i jest tam dostępna mocno przeceniona wersja właśnie dla pronatorów:
http://www.newbalance.pl/promocje/obuwi ... 260rs.html

co o niej sądzicie?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xyzv pisze:Dzisiaj sprawdziłem sobie w jednym ze sklepów sportowych (notabene na sprzęcie new balance), że mam stopę pronującą, czy jak kto woli płaską :)
jak wyglądało badanie?
xyzv pisze:Sprawdziłem w 3 sklepach i nie było tych new balance 890v2, były tylko w decathlonie v3 za 399 zł.
można przymierzyć i wybrać rozmiar na V3. kupić V2 przez net.
xyzv pisze: Spojrzałem sobie jeszcze na stronkę newbalance i jest tam dostępna mocno przeceniona wersja właśnie dla pronatorów:

co o niej sądzicie?
trochę ciężkawe, klasyczne buty
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Ale po co chcesz kupować coś co jest badziewne, daje za mało światła, zasilane jest pewnie bateriami od kalkulatora i za miesiąc się rozleci?
Nie lepiej kupić coś wytrzymałego, sprawdzonego i dającego nieporównywalnie więcej światła?
np to albo to?
Mam Mactronica, czyli to pierwsze "to", zanim kupiłem mocno się rozejrzałem, a nawet pobiegłem z moim malutkim Petzlem, dającym 29lumenów. Bardzo sobie chwalę, 100 lumenów daje mi komfort biegania, spokojnie mogę biegać też w deszczu...Czy można biegać po ciemku? Można. Można nie skręcić sobie kostki? Można. Niech każdy próbuje. Po co kupuje się czołówkę? Z reguły, by sobie nic nie zrobić. Można też przyjąć odwrotną kolejność...Każdemu wg gustu.
Co do Energizera..Widziałem w Decatlonie, miały chyba przyjazną cenę. Pytanie, czy komuś wystarczy światła, jak długo poświeci i co, jak spadnie rzęsisty deszcz. A jak się okaże że mało światła, albo zamoknie, albo przestanie działać...co z tymi 4-oma, 5-oma dychami, które się wydało...Wydawać kolejne?

Żeby była jasność - nie jestem za wydawaniem majątku na duperele, ale za chwilę, gdy od popołudnia będzie ciemno już, to można albo przenieść się na chodnik, pod lampy, nie wydawać ani grosza, cieszyć się jak dziecko i biegać z autami, albo zostać w parku/lesie (jak ja) i samemu sobie zaświecić. Byle wystarczająco do tego, by nie stracić całego sezonu biegania, zrywając sobie torebkę stawową...

kfadam, Mactronic to wrocławska firma, która składała latarki w Chinach, ale obecnie ma własne, zastrzeżone wzornictwo i jest producentem outdoor'owego oświetlenia. jak komuś za ciężki (200g) HLS-K1-Plus, a ma stówę, może kupić Lunę - ma do dyspozycji 140 lumenów i 100g wagi z bateriami. A co innych, "chińskich/nie-chińskich" produktów - spójrz na buty, w których biegasz - zastanawiałeś się, kto je "montuje"? Przeminęła epoka, że Chińczyk był synonimem g***a - korzystam z ich elektroniki na co dzień i nie przestają mnie zadziwiać...

A propos NewBalance'a - zajrzyjcie na SportsDirect, kiedyś kumpel mi otworzył oczy, co można kupić za niecałe dwie stówy w UK - miał dwie pary butów (!) i rękawiczki...Poleciłem w piątek chyba ich mojej koleżance, szykowała się na NB za 5 stów....Kupiła u nich za 2 stówy, plus przesyłka ~30pln. Wczoraj biegła ze mną w nowych butach :D . Szok, jak szybko przysłali. Polecam ich serdecznie.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

WojtekM pisze:
xyzv pisze:Dzisiaj sprawdziłem sobie w jednym ze sklepów sportowych (notabene na sprzęcie new balance), że mam stopę pronującą, czy jak kto woli płaską :)
jak wyglądało badanie?
Stawało się na takiej... platformie w samych skarpetach, po kilku sekundach się schodziło i było widać odbicie stopy przez kilkanaście sekund. Generalnie analogiczny sposób do domowego z wodą itp. Opis byl low arches.
można przymierzyć i wybrać rozmiar na V3. kupić V2 przez net.
Przymierzyłem na moją nieco większą lewą stopę. Zazwyczaj mam 45, z tych musiałbym kupić
46,5
xyzv pisze: Spojrzałem sobie jeszcze na stronkę newbalance i jest tam dostępna mocno przeceniona wersja właśnie dla pronatorów:

trochę ciężkawe, klasyczne buty
tak, cięższe od większości pro-butów do biegania, ale nie wiem wlasnie czy do moich, stosunkowo szerokich, płaskich stóp i wysokiej masy nie będą lepsze.
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2013, 10:58 przez xyzv, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze: A propos NewBalance'a - zajrzyjcie na SportsDirect, kiedyś kumpel mi otworzył oczy, co można kupić za niecałe dwie stówy w UK - miał dwie pary butów (!) i rękawiczki...Poleciłem w piątek chyba ich mojej koleżance, szykowała się na NB za 5 stów....Kupiła u nich za 2 stówy, plus przesyłka ~30pln. Wczoraj biegła ze mną w nowych butach :D . Szok, jak szybko przysłali. Polecam ich serdecznie.
przeglądałem ich ofertę. mają trochę okazji. czy ktoś wie jak podają rozmiary? czy podają UK, czy US? bo różnica zasadnicza - np. rozmiar 44,5 to w UK jest 9,5 a w US jakieś 10,5.
Go Hard Or Go Home
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do tego sportsdirect, to mają salon w Markach w M1, wczoraj własnie w nim "sprawdzałem" swoje stopy.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Paweł ja nie dyskryminuje chińskich wyrobów, po prostu zdaje sobie sprawę że te markowe i nie często gęsto schodzą z tej samej fabryki lub nawet linii. Miałem rzeczy markowe które mimo opisanego przez producenta przeznaczenia się nie sprawdziły i te niemarkowe które miały być do niczego a skutecznie służą mi od lat i oczywiście odwrotnie też :) Energizera mam zbyt krótko by powiedzieć że nie przemięknie w ulewie ale stary chinol nawet pływał i działa dalej tyle że ciężki do biegania
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

WojtekM, co do numerów to Ci dokładnie odpowiem, bo tu koleżanka popełniła błąd i dostała mniejsze, więc z tymi numerami jest coś na rzeczy...

kfadam dokładnie to miałem na myśli i zgadzam się z tym, co napisałeś

xyzv, a jak wyglądają ceny w Markach w stosunku do ich e-sklepu?
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:WojtekM, co do numerów to Ci dokładnie odpowiem, bo tu koleżanka popełniła błąd i dostała mniejsze, więc z tymi numerami jest coś na rzeczy...
pewnie więc podają w rozmiarówce US. napiszę do nich maila z pytaniem w tej sprawie. ciekawe czy odpowiedzą.
Go Hard Or Go Home
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

podają rozmiarówkę UK. Chyba, że przy papuciu jest podane inaczej. Taką przynajmniej informację podali mi mailowo gdy kupowałem u nich papcie i po zakupie się to potwierdziło.

@Paweł z tego co się orientuję to ma być też Sportsdirect stacjonarny w Poznaniu :) Gdyby ceny były zbliżone do tych w necie to pozamiataliby ostro :hej:
I sprostuję to co napisałeś. Za 200 stówy miałem dwie pary butów a z rękawiczkami i przesyłką wyszło prawie 300 no ale to i tak miodzio cena za Faasy 300 i NB MT330 + rękawiczki Karrimora ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
xyzv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

P@weł pisze: xyzv, a jak wyglądają ceny w Markach w stosunku do ich e-sklepu?
Prawdę mówiąc, to cięzko mi powiedzieć. Skupiłem się na tych new balance'ach 890 v2... których tam nie było. V3 także nie było. Z drugiej strony jak patrzę na ceny rękawiczek do jazdy na rowerze, to WYDAJE mi się że w sklepie internetowym są niższe.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ