ASICS Gel Enduro 8 czy NIKE Flex Trail. Proszę o poradę.

Awatar użytkownika
raello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, nie mogę się zdecydować który model kupić. Zależy mi na bucie trailowym, biegam głównie po gruncie i bezdrożach więc potrzebuje dobrze trzymającego się nawierzchni buta w cenie do 250 zł. Oba te modele znalazłem w podobnej ofercie. Ale czy NIKE będzie lepszy od Enduro? Na pewno pod względem wyglądu, ale czy dadzą radę w trudnym terenie? W sieci brakuje odpowiednich testów tych butów. Dodam że biegam długie dystanse i wybiegania nawet do 40 km treningowo.

Z góry serdecznie dziękuję.
Obrazek

"Ptak lata, ryba pływa, człowiek... biega."
PKO
Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 52:18

Nieprzeczytany post

Mierzyłeś oba?
Awatar użytkownika
raello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety nie mam sposobności. Wybrałem zakup poprzez sklep internetowy. Brak w mojej okolicy specjalistycznych sklepów. Ale biegałem już w Enduro 5 i byłem bardzo zadowolony, a teraz biegam w Lunar Glide 3 i też nie narzekam. Ale chcę lekkich butów trailowych, nie zależy mi tak bardzo na amortyzacji. Ważę 72 kg przy 182 cm wzrostu. A może polecicie inne buty w tym przedziale cenowym, planuję zamówić do końca tygodnia.
Obrazek

Awatar użytkownika
natny
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:09:41

Nieprzeczytany post

też kiedyś miałem wybrać nowe buty i padło na...sławne bieganie ze śródstopia :D więc też pomyśl o tym, nast. szansa przy nastepnym zakupie butów :bleble:

co do butów, jak samemu nie przymierzysz to ciężko wybrać(co ty powiesz...). Nie mam tych butów więc nic więcej nie mówię
"It's not about how good you play. It's about how good you look on a stage"
Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ryzykujesz kupowaniem bez przymiarki.
Ostatnio kupiłem Asics Fuji Racer w outlecie Asics za 219 zł. Lekkie i dobrze trzymają. Zrobiłem w nich m.in. 2 biegi w Górach Świętokrzyskich, każdy po ok. 12 km z przewyższeniami odpowiednio 480 i 760 m. Są lekkie (260 g dla 42) i rewelacyjnie trzymają. Polecam. (162 cm / 66 kg )
Awatar użytkownika
raello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

yagoolar pisze:Ryzykujesz kupowaniem bez przymiarki.
Ostatnio kupiłem Asics Fuji Racer w outlecie Asics za 219 zł. Lekkie i dobrze trzymają. Zrobiłem w nich m.in. 2 biegi w Górach Świętokrzyskich, każdy po ok. 12 km z przewyższeniami odpowiednio 480 i 760 m. Są lekkie (260 g dla 42) i rewelacyjnie trzymają. Polecam. (162 cm / 66 kg )

Padło na Asics Gel-Fuji Attack :) Przeczytałem chyba cały internet. A z wysyłką nie problem bo mogę odesłać zawsze z gwarancji :)
Dziękuję za porady.
Obrazek

Awatar użytkownika
yagoolar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

raello pisze:
yagoolar pisze:Ryzykujesz kupowaniem bez przymiarki.

Padło na Asics Gel-Fuji Attack :) Przeczytałem chyba cały internet. A z wysyłką nie problem bo mogę odesłać zawsze z gwarancji :)
Dziękuję za porady.
Napisz o wraźeniach. Jestem ciekawy, bo słyszałem dobrą opinię.
Awatar użytkownika
raello
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardzo chętnie. Po pierwszych 100 km przebiegu. :)
Obrazek

pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Endury to były moje pierwsze "poważne" buty biegowe, jeszcze bodajże w wersji 6.
Niby trailowe, ale sporo w nich biegałem po asfalcie.

Teraz uważałbym je za dosyć sztywne, ale natenczas byłem z nich naprawdę zadowolony.
Dodam, że 2 razy przeszedłem w nich "Przejście Kotliny Jeleniogórskiej" (145km) i nie miałem żadnych odcisków.

Wciąż mam 2 pary "szóstek" w szafie, na zimę będą jak znalazł.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ