II PÓŁMARATON DWÓCH MOSTÓW PŁOCK 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
majak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję, bardzo mi pomogłeś :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
jastrzej
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45:38

Nieprzeczytany post

@majak, @ coza86
Jak chcecie to możemy się umówić i pobiegniemy razem. Mogę być waszym pacemakerem na 2h. Ja ten bieg traktuje jak długie wybieganie, więc nie walczę o wynik i mogę was motywować i prowadzić.
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć, dzięki za propozycję ale chyba nie dam rady na 2h biec. Patrząc na trasę, nie wydaje mi się żebym dał radę :)
Awatar użytkownika
jastrzej
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

"...chyba nie dam rady..." - i już mamy pewne pole manewru ;).
Jakie masz czasy na 10km, 5km. Jaki najdłuższy dystans do tej pory przebiegłeś za jednym razem? W jakim czasie? Jakie masz tempo treningowe? I jakim tempem planujesz biec lub na jaki czas?

Może się coś uda uzgodnić nigdy nie wiadomo :).
coza86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i po biegu :) nabiegałem 2:11. Patrząc na trudność trasy jestem zadowolony. Tylu podbiegów dawno nie biegałem i jak dla mnie był to jeden z najtrudniejszych biegów ever :)

Jak Wam poszło?
majak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem jakim cudem, ale udało mi się to przebiec w 1.50
Trasa jak dla mnie naprawdę trudna.
Całe zawody, oprawa, organizacja naprawdę na 5 z plusem
Świetna impreza :usmiech:
Awatar użytkownika
skodafelicia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trasa faktycznie bardzo trudna. Wynik 1:47:21.
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

1:46:19
Rewelacyjna impreza. Trudno się przyczepić, świetna organizacja biura zawodów, startu i potem mety, dobre żarcie. Sam trasa bardzo ładna i ciekawa. Niestety trudna :). Podbieg po 20 km niszczy. Czy widzieliście oznaczenia pierwszych dwóch kilometrów trasy??? Ja przyznaję, zobaczyłem dopiero 3 km i to w ostatniej chwili, ale być może byłem jakiś rozkojarzony na początku. Ale jestem pod dużym wrażeniem trasy, widoków, kibiców, organizatorów.

Dwie rzeczy mi przeszkadzały, ale to nie wina orgów a raczej samych biegaczy i ich rodzin. Pierwsza to pchanie się do pierwszych rzędów na start, a potem bieg na dwa z hakiem. Widziałem co prawda chłopaka, który szedł przed startem wśród biegaczy i zadawał jedno pytanie: "czy ktoś tutaj biegnie na dwie godziny. Aha, biegniecie szybciej, idę dalej.". W końcu znalazł takich biegaczy i tam został. Nie wiem czy dobiegł w zakładanym czasie, ale postawa godna naśladowania. Druga rzecz - bieg rozwala komunikacje w mieście, a przynajmniej ją komplikuje. Wyłączając jeden most z ruchu organizatorzy zakładali, ze ruch pójdzie bezproblemowo przez drugi most. A na drugim moście, na prawym pasie przy ścieżce rowerowej parkowały auta i skutery fotografów. Słabo

Ale bieg. REWELKA
Awatar użytkownika
jastrzej
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja zrobiłem 1:42:00 :spoczko:

@chojnac przesyłam pozdrowienia, to byłem ja :D. Szukałem kogoś na 2h bo chciałem pobiec treningowo, bo jeszcze mam lekką kontuzję, a nie chciałem się zniszczyć przed maratonem w Warszawie. Skończyło się na tym, że pobiegłem życiówkę (poprawiona o 3min). Chętny na 2h się znalazł, debiutant (wcześniej biegł tylko 12km max). Narzucił tempo 4:40-4:50. Przez pierwsze 10km próbowałem mu wytłumaczyć, że nie będę go niósł na 15km, ale on uparcie twierdził, że ma siły :). Na 14km się zatrzymał przy wodopoju, na 17km widziałem go już daleko za mną, więc jak się zorientowałem, że mam szansę na rekord przycisnąłem i ostatni kilometr ten z podbiegiem zrobiłem w 4:20 :spoczko:

Bieg rewelacja.
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

jastrzej pisze: @chojnac przesyłam pozdrowienia, to byłem ja :D.
[]
to nie mogłeś szukać kogoś na 1:45, byśmy pobiegli razem :)
Do zobaczenia w W-wie. Mój numer to 9081. W zależności od pogody samopoczucia, ...., etc. ustawiam się na 3:40 lub 3:45
Awatar użytkownika
jastrzej
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja będę biegł na 3:50. Mój numer to 4174
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ