Trening rano.
-
Adrian26
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Sześć godzin snu to teoretycznie dobra ilość dla 80-latka na emeryturze
Człowiek pracujący, w dodatku regularnie trenujący powinien minimum te 8h spać, ale to teoria, w praktyce różnie bywa
Ja najczęściej śpie między 6, a 7h. Z kolei jeżeli pośpie sobie dłużej, powyżej 8h, to czuje się rewelacyjnie, nogi też lepiej pracują na treningu 
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
-
MacJan
- Rozgrzewający Się

- Życiówka w maratonie: brak
Osobiście testuje samego siebie. W zeszło tygodniowe poranne treningi rano wsuwałem mała skibkę chleba żytniego z miodem bądź domowym dżemem na to piłem wodę. Przy większym obciążeniu było ciężko, regeneracja też nie do końca. Faktem był brak nie raz porządnego posiłku.
Ten tydzień jest jeszcze cięższy, dlatego dzisiaj głównie na czczo próbowałem carobox Olimpu. Efekt taki że odczuwałem mini bóle brzucha.
Jutro wcinam owsiankę z bananem i rodzynkami. Czekam godzinę i ruszam w trasę. Mam nadzieje że będzie ok. Po treningu śniadanie + BCAA w proszku.
Ten tydzień jest jeszcze cięższy, dlatego dzisiaj głównie na czczo próbowałem carobox Olimpu. Efekt taki że odczuwałem mini bóle brzucha.
Jutro wcinam owsiankę z bananem i rodzynkami. Czekam godzinę i ruszam w trasę. Mam nadzieje że będzie ok. Po treningu śniadanie + BCAA w proszku.
"Jeżeli przegrasz o jedną dziesiątą sekundy, o ułamek punktu, o przysłowiowy włos, przypomnij sobie te wszystkie dni, podczas których z lenistwa nie poszedłeś na trening"
-
tupacz
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kod: Zaznacz cały
Owsianka – potrawa przyrządzana z płatków owsianych i mleka. W zależności od rodzaju płatków mogą być one gotowane lub zalane wrzątkiem. Tradycyjna polska owsianka przyrządzana jest bez innych dodatków, ze szczyptą soli lub na słodko. Istnieją również wersje potrawy: warzywne, z czosnkiem a nawet z chili czy z tuńczykiem. Do owsianki na słodko dodaje się jabłko, banana, orzechy, kakao lub bakalie.Ponieważ, w związku z coraz szybciej zapadającym zmrokiem, przeszedłem z biegów wieczornych na poranne, to w weekendy, kiedy mam trochę więcej czasu, też przeprowadzam na sobie eksperymenty co, w jakich ilościach i kiedy przed treningiem mogę zjeść. W tygodniu solidna kolacja załatwia sprawę, przynajmniej przy dystansach, które pokonuje (ok. 6 km).MacJan pisze:Osobiście testuje samego siebie.