Komentarz do artykułu Nike Free Hyperfeel Run Trail

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Przyznam się, że wizualnie ten terenowy HyperFeel Trail do mnie przemawia, jakos mnie interesuje, intryguje :). Ale, jak mówiłem ten nieterenowy model wydał mi się w ogóle jakąś pomyłką. Ale teraz myślę, że może w terenowym bucie na jakąś mocno skalną, kamienistą nawierzchnię to ma jakis sens? Z drugiej strony bieżnik wygląda jak bieżnik do raczej miękkiego terenu, ale wtedy po co ta miękka gąbka w środku?
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

akurat seria Terra Kiger/ Wildhorse to w mojej opinii im się udała, ciekawe jak ten Hyperfeel, ale patrząc na ten bieżnik to trochę mam wątpliwości co do biegu w odrobinę zabłoconym terenie. Okaże się :D
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adamie, ale już wcześniej - i moim zdaniem chyba słusznie (piszę "chyba" bo buta w ręku nie miałem a na nodze tym bardziej) - "przejechałeś się" po tej nieszczęsnej wkładce. Toczyliśmy wtedy dyskusję, czy jej po prostu nie wyjąć. Osobiście jestem nawet zwolennikiem kombinowania z różnymi wkładkami (w tym z ich wyjęciem). W ten sposób można sporo poprawić, zmienić charakterystykę papcia... W niektórych butach planuje to z założenia sam producent (4 mm drop z wkładką, 0 mm bez wkładki itp.). Wszystko oczywiście pod warunkiem, że but cały czas dobrze leży (nie zaczyna bez wkładki latać na nodze, a mniejszy rozmiar jest z kolei za krótki) oraz że pod wkładką jest ładnie wykończony. No i słusznie zauważasz: po co kombinować z dwoma nakładającymi się na siebie elementami amortyzującymi (sama podeszwa z bieżnikiem i jeszcze wkładka).

Co do mnie, chętnie się im przyjrzę - po wyjęciu wkładki :)

No i jak zwykle rozczula poetyka tekstów marketingowych wielkich producentów :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ